واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
جزئیات اصلاح قانون هدفمندی در برنامه ششم رئیس کمیته اقتصادی کمیسیون تلفیق برنامه ششم گفت: پیشنهاد شده تا ورود کالاهای مصرفی از مناطق آزاد و ویژه حذف شود.
به گزارش فرهنگ نیوز، هادی قوامی با اشاره به اینکه کمیته اقتصادی کمیسیون تلفیق برنامه در حال حاضر مواد برنامه ششم توسعه را جمعبندی کرده است، اظهار داشت: مباحث و پیشنهادات با برگزاری حداقل 15 جلسه به کمیسیون تلفیق ارسال شده و اصلاحات مورد نظر صورت گرفته است.
رئیس کمیته اقتصادی کمیسیون تلفیق برنامه ششم با بیان اینکه ماده 12 مربوط به هدفمندی یارانهها اصلاح شده است، گفت: ماده 4 مربوط به مالیات ارزش افزوده مواد سوختی است که در پیشنهاد کمیته حذف شده تا دولت قانون مالیات ارزش افزوده را ارائه کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: الزاماتی برای دستیابی به رشد اقتصادی تهیه شده که بخشی از آن مربوط به نحوه ورود، جذب درآمدهای نفتی و سهم آن در بودجه جاری دولت مدنظر قرار گرفت.
وی ادامه داد: الزاماتی گذاشته شده تا درآمدهای نفتی به شکل سرمایهگذاری و تولیدی هزینه شود.
قوامی با اشاره به اینکه برای قاچاق کالا حکم الحاقی پیشنهاد شده است، تصریح کرد: ورود کالاهای مصرفی از مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی ممنوع خواهد شد که البته مناطق آزاد کیش، قشم و چابهار ار این قاعده مستثنی خواهد شد.
به گفته عضو کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه، شهرهای مرزی نیز در سطح محدود و به اندازه کالای همراه مسافر انجام شود و مابقی ممنوع خواهد شد، همچنین پیشنهاد شد تا کالای قاچاق مرجوع یا منهدم شود.
این نماینده مجلس در مورد هدفمندی یارانهها در برنامه ششم بیان داشت: الزام خواهد شد که دولت بیش از 60 درصد درآمدها را به یارانه نقدی نپردازد که در ماده 12 آمده است.
وی ادامه داد: دولت میخواهد کجدار و مریز هدفمندی را اجرا کند اما با اصلاحاتی همراه است و 20 درصد به تولید و مابقی زیرساختها برود.
قوامی در مورد شاخصهای کلان اقتصادی عنوان کرد: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی به 10 درصد افزایش خواهد یافت و درآمد نفت سرمایهگذاری شود و نیز شاخصهای کمی قابل پایش باشد.
عضو کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه ششم توسعه در مورد صادرات و واردات گفت: تراز تجاری همواره در اقتصاد منفی بوده و اکنون نیز منفی است بخشی از صادرات مربوط به میعانات گازی است که در صادرات غیرنفتی آورده شده اما عملا ماهیت نفتی دارد بنابراین تراز تجاری مثبت نیست.
این نماینده مجلس در مورد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص و اینکه در این سالها رشد آن منفی بوده است در حالی که رشد متوسط سالانه 15.4 درصد در طول برنامه پیشبینی شده است، عنوان کرد: دولت معتقد است گشایشهایی از طریق سرمایهگذاری خارجی انجام خواهد شد همچنین اکنون فروش نفت 2 برابر شده و فضای کسب و کار بهبود خواهد یافت.
وی در پاسخ به این سوال که شاخصهای کلان اقتصادی برنامه منطبق با واقعیتها است، گفت: به هر حال برنامه است که اگر 5 برنامه قبلی را بررسی کنیم اهداف آن محقق نشده است.
قوامی در پاسخ به این سوال که درمورد برنامههای قبل نیز با تسامح استدلال میشد که برنامه توسعه، اهداف قابل پیشبینی است و اما هیچکدام با واقعیت هم خوان نبود،بیان داشت: تلاش کردند کمی واقعیتر دیده شود بله همه برنامه واقعی نیست و برنامه جایی است که باید به آن برسیم اگر مفروضات تحقق پیدا کند میتوان امیدوار بود.
وی ادامه داد: برای برنامه ششم پیشنهادات زیادی وجود و سعی شده با هماهنگی دولت پیشنهاد ارائه شود. باید راجع به بررسی برنامه جلوتر رفت تا ببینیم چه اتفاقاتی رخ میدهد.
منبع: فارس
95/6/20 - 21:27 - 2016-9-10 21:27:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]