تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى خدا خطور نكند، من ضمانت مى كنم كه خداوند دعايش را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834756160




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توان توليد محصولات ۲۰۱۶ را نداريم


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: توان توليد محصولات ۲۰۱۶ را نداريم
چند ماه پس از امضاي قرار داد خودروسازان با شركاي خارجي خود براي توليد خودرو مشترك، قطعه‌سازان از عدم توانايي‌شان براي توليد خودروهاي جديد ۲۰۱۶ سخن مي‌گويند...
نویسنده : بهناز قاسمی 
چند ماه پس از امضاي قرار داد خودروسازان با شركاي خارجي خود براي توليد خودرو مشترك، قطعه‌سازان از عدم توانايي‌شان براي توليد خودروهاي جديد ۲۰۱۶ سخن مي‌گويند و از قديمي بودن ماشين آلات‌شان خبر مي‌دهند، ظاهراً فعالان اين صنعت كه سال‌ها به نفع خودروسازان سكوت كرده بودند؛ اكنون به دنبال سهم خواهي هستند.
بيش از نيم قرن است كه در كشور ما ادعاي خودروسازي مي‌شود و نزديك به يك قرن از ورود نخستين خودرو به بازار كشور مي‌گذرد. داستان توليد و مصرف خودرو در ايران داستاني است پرفراز و نشيب كه از نوسانات سياسي- اقتصادي كشور در طول اين دهه‌ها تأثيرات فراواني پذيرفته و به اعتقاد بسياري اين صنعت يك صنعت سياسي است.

صنعتي كه در يك دوره بنا به مصالح سياسي كشور خودروسازان به ايجاد سايت توليد در خارج از كشور مجبور شدند و اكنون اين سايت‌ها درحال خاك خوردن است و زماني ديگر كه بنا به مصلحت اقتصاد و بالا بردن نرخ رشد اقتصادي، تسهيلات بلند مدت جهت فروش خودروهاي انبار شده اختصاص مي‌يابد... به هرحال دولت‌ها به سهم خود در رشد يا عقب‌ماندگي اين صنعت سهيم بودند؛ اكنون اين صنعت در شرايطي قرار گرفته كه از يك سو براي ايجاد تنوع، افزايش تقاضا و ادامه حيات، نياز به سرمايه‌گذاري مشترك با خارجي‌ها دارد و از سوي ديگر قطعه‌سازاني كه سال‌هاست در سايه توليد خودروهاي از رده خارج، از نوسازي ماشين‌آلاتشان غفلت كرده‌اند و توان توليد خودروهاي روز دنيا را ندارند. به طوري كه گروه خودروسازي سايپا به بهانه آسيب رسيدن به قطعه‌سازان خودرو پرايد، از اجراي قانون خودداري كرده و همچنان اين خودروي از رده خارج را توليد مي‌كند.

اين داستان در خصوص ايران‌خودرو و توليد خودروي پژو ۴۰۵ نيز صدق مي‌كند.
از ابتداي انعقاد قرار داد خودروسازان با شركاي خارجي، كارشناسان صنعت از عدم مشاركت قطعه‌سازان در توليد خودروهاي جديد انتقاد مي‌كردند، اما خودروسازان ضمن دفاع از قراردادهاي جديد؛ از داخلي‌سازي خودروها و مشاركت بيشتر قطعه‌سازان در پروژه‌هاي جديد دفاع مي‌كردند.
 دكتر ابراهيم رزاقي، اقتصاددان معتقد است كه قطعه‌سازان به منظور حمايت از منافع خودروسازان در مقابل بدهي‌ها و باند بازي‌هاي خودروسازان در همكاري با آنها همواره سكوت مي‌كنند، حتي زماني كه خودروسازان بي‌كيفيتي خودروهاي توليدي‌شان را به زمين قطعه‌سازان پاس مي‌دادند نيز قطعه‌سازان ترجيح مي‌دادند كه از حق و حقوق خود دفاع نكنند. اما حالا در شرايطي قرار گرفتند كه خودروسازان بدون توجه به توانايي صنعت قطعه كشور براي به دست گرفتن بازار به دنبال ساخت و توليد خودروهاي جديد هستند و به تدريج فعالان اين صنعت از چرخه توليد قطعه حذف شده و قطعه‌سازان خارجي و شايد چيني جايگزين آنها خواهند شد.

وي در گفت و گو با «جوان» مي‌افزايد: در سال‌هاي گذشته البته برخي از قطعه‌سازان با خودروسازان هم دست شده و با سفارش قطعات چيني با نام ايراني، توليد كنندگان خودرو را ياري كردند و حالا كه مي‌بينند در حال حذف شدن هستند، رسانه‌ها را به دور خود جمع مي‌كنند و از عدم حمايت سيستم بانكي و قديمي بودن ماشين آلاتشان گله و شكايت مي‌كنند.

براساس اين گزارش قطعه‌سازان پس از گذشت دوماه از انعقاد قرارداد خودروسازان با شركاي خارجي و جدي شدن توليد خودروهاي مشترك، به ياد مشكلات صنعت‌شان افتادند و با برگزاري يك نشست خبري از تسهيلات بانكي با سود بالا و لزوم نوسازي واحد‌هاي قطعه‌سازي سخن گفتند.
عضو انجمن قطعه‌سازان با اشاره به اينكه قطعه‌سازان نياز به نوسازي ماشين‌آلات خود دارند، مي‌گويد: كارخانجات قطعه‌سازي داخلي توان توليد محصولات ۲۰۱۶ را ندارند. فرهاد بهنيا در خصوص حضور قطعه‌سازان در قراردادهاي جديد با خودروسازهاي خارجي، مي‌افزايد: مشكلات قطعه‌سازان حضور در قراردادهاي جديد نيست چراكه هرچقدر هم سهم قطعه‌سازان در قراردادهاي جديد افزايش پيدا كند آنها شرايط حضور در اين بازار را ندارند.

وي با بيان اينكه خودروسازان نياز به نوسازي ماشين‌آلات دارند، اظهار مي‌دارد: كارخانجات قطعه‌سازي توان توليد محصولات ۲۰۱۶ را ندارند بنابراين ابتدا بايد زيرساخت‌ها توسعه يابد پس از آن قطعه‌سازان وارد قراردادهاي جديد شوند.

عضو انجمن قطعه‌سازان با اعلام اينكه اولويت كنوني كارخانجات قطعه‌سازي تأمين نقدينگي است، مي‌گويد: برخي قوانين مرتبط با توليد هم بايد تغيير كند. الان سازمان امور مالياتي فشار زيادي را به صنعتگران و توليدكنندگان وارد مي‌كند كه اين برخلاف سياست‌هاي حمايتي دولت است. وي با انتقاد از اينكه بانك‌ها تسهيلاتي با نرخ سود بالا را به صنعتگران پيشنهاد مي‌دهند، مي‌افزايد: در حال حاضر حدود ۴ هزار ميليارد تومان بدهي خودروسازان به قطعه‌سازها است كه اين بدهي براي يك بازده ۱۲۰ روزه است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن