واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دستمزد مشاوران هم تعیین تکلیف شود
وقتي مبناي انتصابها شاخص شايستهسالاري و مواردي چون تعهد و تخصص در بخش دولت نباشد، هم درصد خطا در تصميمگيري مديران دولتي افزايش مييابد...
نویسنده : هادی غلامحسینی
وقتي مبناي انتصابها شاخص شايستهسالاري و مواردي چون تعهد و تخصص در بخش دولت نباشد، هم درصد خطا در تصميمگيري مديران دولتي افزايش مييابد و هم اينكه مديران مجبور هستند دهها مشاور به خدمت بگيرند تا به اصطلاح از درصد خطاي خود در تصميمگيري و تصميمسازي بكاهند كه اين امر هزينه سنگيني را به كشور تحميل كرده است.
فاميلبازي، باندبازي، سياسيكاري و مدركگرايي بلاي جان مديريت در بخش دولت و نهادهاي وابسته به دولت شده است، بهطوري كه امروز افرادي را در كسوت مديريت بخشهاي دولتي ميبينيم كه انتخابات ناشايسته موجب شده تا برخي از اين مديران كه بيشتر در چشم هستند، مجبور شوند دهها مشاور رسمي و غير رسمي بگيرند، اين در حالي است كه دستگاههاي دولتي خود داراي معاونتها و ادارهكلهايي است كه مدير يا مسئول عليالقاعده اگر كار را بلد باشد بايد از اين بخشها مشاوره بگيرد.
متأسفانه در برخي از موارد تعداد مشاورههاي رسمي و غيررسمي مديران آنقدر قابل ملاحظه است كه صداي بخش مالي دستگاهها درآمده است زيرا مديران بايد دستمزد مشاوران غيررسمي خود را از طريق راهكارهاي ايذايي و به نوعي غيرقانوني پرداخت كنند كه در كل اين امر هزينه قابل ملاحظهاي را به كشور تحميل كرده است.
چندي پيش فرهاد رهبر، مديريت سابق سازمان مديريت و برنامهريزي كشور گفت: در ايران بيش از ۴۵۰هزار مدير دولتي داريم. حال تصور كنيد هر يك از اين مديران يا اصلاً نيمي از اين مديران بخواهند براي خود پنج مشاور بگيرند، آن وقت ببينيد چه تعداد مشاور رسمي و غيررسمي در كشور براي مديران وجود دارد و هزينه اين تعداد از مشاور چه رقم قابل ملاحظهاي است، البته اغلب افرادي كه از دانشگاه فارغالتحصيل ميشوند بعد از مدتي آموختههاي خود را فراموش ميكنند، مثلاً فردي كه پنج سال است از تحصيل فارغ شده است، بيتعارف خيلي از دروس دانشگاهي خود را به خاطر نميآورد، اگر هم بياورد تفاوت چنداني ندارد زيرا در دانشگاهها عمدتاً در بخش علوم اجتماعي محتوا مربوط به ساير كشورهاست كه به كار كشور ما نميآيد، بدين ترتيب بيتعارف بايد مدعي شد مديران و مسئولان در كشور نياز به آموزش ضمن خدمت دارند.
از سوي ديگر بايد عنوان داشت جا دارد دستگاههاي نظارتي در كنار دستمزدهاي نجومي مديران دولتي به وضعيت مشاوران حضوري و غيرحضوري وزرا، معاونان، رؤساي سازمانها و تمامي شركتها و نهادهاي وابسته به دولت نيز رسيدگي كنند تا مشخص شود ماهانه چه هزينهاي از اين بابت به كشور تحميل ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]