واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سقوط آزاد 90 درصدي سود شركت دولتي سيمان صوفيان
شركت سيمان صوفيان متعلق به سازمان تأمين اجتماعي در حالي كل سود سهام خود براي دورههاي منتهي به 94/12/29 به بورس را 40 ميليارد تومان پيشبيني كرده بود كه ...
شركت سيمان صوفيان متعلق به سازمان تأمين اجتماعي در حالي كل سود سهام خود براي دورههاي منتهي به 94/12/29 به بورس را 40 ميليارد تومان پيشبيني كرده بود كه در كمال شگفتي در روز برگزاري مجمع در خرداد 95 مشخص شد فقط 4 ميليارد تومان سود محقق شده است كه به معناي انحراف معيار منفي 90 درصدي سود برآوردي 94 به سود محقق شده است، در اين بين بايد ديد چرا وزارت كار و همچنين سازمان تأمين اجتماعي آنقدر به عملكرد ضعيف شركتهاي زيرمجموعهشان كه در حقيقت اموال و داراييهاي بيتالمال به شمار ميرود بيتفاوت شدهاند.
سيمان صوفيان، بزرگترين كارخانه سيمان در منطقه شمال غرب كشور در نزديكي شهر تبريز واقع شده است. اين كارخانه تنها كارخانه سيمان در استان پهناور آذربايجان شرقي است.
سيمان صوفيان مالك 40 درصد شركت سيمان زنجان است، سيمان زنجان نیز از شركتهاي وابسته به تأمين اجتماعي و هلدينگ فارس و خوزستان است.
ظرفيت اسمی توليدي شركت سیمان صوفیان 2ميليونو130هزار تن سيمان در سال است كه با اين ظرفيت جزو شش كارخانه بزرگ سيمان كشور محسوب ميشود.
سهامدار عمده اين شركت، شركت سرمايهگذاري سيمان تأمين است كه مالك 71 درصد سهام شركت است. سرمايهگذاري سيمان تأمين نيز وابسته به سازمان تأمين اجتماعي است.
توليد سيمان صوفيان در سال 1394 با يك سقوط آزاد به يكميليونو552 هزار تن رسيد كه نسبت به توليد سال 93 شركت كه 2ميليون تن بود 23درصد سقوط كرده است، آن هم در شرايطي كه اين شركت در كل استان پهناور آذربايجان شرقي هيچ رقيبي ندارد.
سيمان صوفيان در سال 94 در جريان مجمع رسيدگي به عملكرد سال مالي منتهي به 93/12/29 مبلغ 710 ريال سود خالص به ازاي هر سهم بين سهامداران تقسيم كرد اما در كمال شگفتي در جريان مجمع خرداد ماه سال 95 سود هر سهم شركت به 72 ريال نزول كرد كه بيانگر سقوط 90 درصدي سود سهام در فاصله سالهاي 94 تا 95 است.
شركت سيمان صوفيان كل سود سهام خود براي دورههاي منتهي به 94/12/29 را به بورس 40 ميليارد تومان پيشبيني كرده بود اما در كمال شگفتي در روز برگزاري مجمع در خرداد 95 مشخص شد كه فقط 4ميليارد تومان سود محقق شده است كه به معناي انحراف معيار منفي 90 درصدي سود برآوردي 94 به سود محقق شده است.
در شرايطي كه بايد سيمان تأمين اجتماعي به عنوان سهامدار عمده سيمان صوفيان از سهام شركت در بورس حمايت كند در سال 93 اين شركت اقدام به فروش بالاي 400 هزار سهم در نرخهاي 430 تومان به بالا در بورس ميكند، اين در حالي است كه هم اكنون بهاي سهام در بورس به 230 تومان سقوط آزاد كرده است كه نسبت به قيمت سهام كه در سال 92، 550 تومان بود،بيش از 60 درصد سقوط آزاد داشته است.
سيمان صوفيان با توجه به آنكه 71 درصد از سهم آن متعلق به سازمان تأمين اجتماعي است يك شركت دولتي محسوب ميشود، اما حسابرس مستقل و بازرس قانوني آن سازمان حسابرسي كل كشور نيست و حسابرس خصوصي صورتهاي مادي آن را بررسي ميكند.
در سنوات قبل قراردادي في ما بين سيمان صوفيان و متاگروپ ارمنستان در خصوص انتقال تكنولوژي كاهش مصرف انرژي و افزايش راندمان توليد منعقد شد و در قبال آن يك فقره چك تضميني به مبلغ 2 ميليون و 183 هزار و 250 دلار در وجه شركت متاگروپ ارمنستان صادر شد كه در كمال شگفتي شركت ارمني چك را گرفت و تعهدات خود را انجام نداد و كار به جايي رسيده كه بابت چالش متاگروپ شركت سيمان صوفيان تاكنون هزينههاي هنگفتي صرف وكيل و دادرسي كرده است كه اين هزينهها قطعاً از جيب سهامداران جزء و بيتالمال رفته است.
شركت سيمان صوفيان در حالي در سال 92 نزديك به 34 ميليارد تومان سود خالص محقق كرد كه در سال 93 حدود 39 ميليارد تومان سود خالص بين سهامداران تقسيم كرد اما در سال 94 اين ميزان سود با 90 درصد سقوط آزاد به زير 4 ميليارد تومان رسيد كه جا دارد نهادهاي نظارتي نظير سازمان بازرسي كل كشور و سازمان حسابرسي كل كشور بررسي كنند و ببينند در يكي از شركتهاي توليدي عظيم دولتي كشور چه اتفاقي رخ داده است كه سود آن در عرض يك سال بيش از 90 درصد آب ميرود و متأسفانه آب از آب هم در دولت تدبير و اميد و سازمان تأمين اجتماعي تكان نميخورد.
گفتني است بيش از 300 ميليارد تومان در دولت دهم صرف سرمايهگذاري براي توسعه كارخانه سيمان صوفيان شد و در كل ارزش و حجم سرمايهگذاريهاي انجام شده در سيمان صوفيان به قيمت روز با احتساب 40 درصد سهام شركت صوفيان در سيمان زنجان بالغ بر هزار ميليارد تومان ميشود (هزينه احداث يك كارخانه يك ميليون تني سيمان در سال در حال حاضر بالاي 400 ميليارد تومان است) اما متأسفانه در غياب نظارت مستمر و حسابكشي نهادهاي نظارتي از هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري انجام شده در سيمان صوفيان در سال 94 كمتر از 4 ميليارد تومان سود خالص به دست ميآيد كه مايه تأسف است. در اين بين سيمان صوفيان به عنوان شركت وابسته به سازمان تأمين اجتماعي در حقيقت متعلق به ميليونها بيمهشده اين سازمان است و در واقع با پول اين بيمهشدهها چنين كارخانه عظيمي راهاندازي و توسعه يافته است، اما سود حاصله در مقابل سرمايهگذاري انجام شده در حد نزديك به صفر است.
حال آيا به راستي بايد پول بيمهشدگان تأمين اجتماعي و ملت ايران و سهامداران جزء در شركتي سرمايهگذاري شود كه با هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري و ارزش ذاتي داراييها، فقط 4 ميليارد تومان سود خالص در عرض يك سال محقق كند.
شايد مديران اين شركت كاهش آمار ساخت و ساز در كشور و همچنين توقف كوتاهمدت صادرات سيمان به عراق و افت عمليات عمراني در كشور را دليل افت شديد بازدهي شركت عنوان كنند. اما چگونه ميشود شركت سيمان هرمزگان وابسته به بانك سپه با اعمال مديريت صحيح در سال 94 حدود 60 ميليارد تومان سود خالص محقق ميسازد آن هم در شرايطي كه ظرفيت توليدي سيمان هرمزگان از سيمان صوفيان كمتر است اما سيمان صوفيان با ظرفيت و امكانات توليدي بيشتر از سيمان هرمزگان فقط 4 ميليارد تومان سود محقق كند آيا اين مقايسه نمايانگر وضعيت بحران مديريتي در اين شركت بزرگ وابسته به سازمان تأمين اجتماعي نيست.
پاداش هيئت مديره شركت سيمان صوفيان در تاريخ برگزاري مجمع در سال 94 حدود 144ميليون تومان مصوب شد، اين در حالي است كه اين پاداش هيچ تناسبي با عملكرد شركت نداشته است.
در اين بين بايد ديد چرا نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در قبال مسئوليتي كه نسبت به احقاق حق موكلانشان دارند، عملكرد ضعيف مجموعههايي چون شركت سيمان صوفيان را كه يكي از سرمايههاي ملي كشور و تنها در دولت دهم 300ميليارد تومان صرف توسعه و بهبود اشتغالزايي اين شركت شد، مورد توجه قرار نميدهند. به نظر ميرسد نمايندگان مجلس بايد وزير كار و امور اجتماعي را در رابطه با عملكرد ضعيف شركتهاي زيرمجموعهشان مورد سؤال و بازخواست قرار دهند.
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]