تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):دو خصلت است كه بالاتر از آنها چيزى نيست: ايمان به خدا و سود رساندن به برادران.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827725125




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شاهراه خاورميانه و ضعف ترانزيت


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شاهراه خاورميانه و ضعف ترانزيت
در دنياي امروز يكي از شاخصه‌هاي مهم تجارت بين‌المللي مسئله ترانزيت است...
نویسنده : هادی غلامحسینی 
در دنياي امروز يكي از شاخصه‌هاي مهم تجارت بين‌المللي مسئله ترانزيت است، اين در حالي است كه ترانزيت را در دنياي كنوني برابر با سهيم شدن در بازار بين‌المللي و عبور از دروازه‌هاي تجارت جهاني معرفي مي‌كنند. بر اساس قانون حمل و نقل ترانزيت خارجي كالا عبارت است از سلسله مراحلي كه طي آن كالايي از مبادي خارجي به مقصد كشور ثالث و با نگهداري آن در مناطق حراست شده و ترتيب حمل تدريجي آن به تقاضاي صاحب كالا از قلمرو جمهوري اسلامي ايران از يك نقطه مرزي كشور وارد و از همان نقطه يا از ديگر نقاط مرزي كشور خارج مي‌شود.

هر اندازه كه سيستم حمل و نقل از سرعت و امنيت بيشتري برخوردار باشد دستيابي به اهداف بازرگاني اقتصادي آسان‌تر خواهد شد. از دير باز توسعه اقتصادي در گرو توسعه بازرگاني و توسعه بازرگاني نيز وابسته به پيشرفت فناوري حمل و نقل بوده است. ظرفيت كشور ايران براي ترانزيت كالا در حالي حداقل 20 ميليون تن كالا در سال ارزيابي مي‌شود كه هم اكنون تنها نيمي از اين ظرفيت مورد بهره‌برداري قرار مي‌گيرد. ايران با ۱۵كشور دنيا از طريق مرز آبي و خشكي همسايه است و علاوه بر اينها امكان اتصال به روسيه، اروپاي شرقي، مركزي، شمالي، آسياي ميانه و قفقاز از يك طرف و آسياي جنوبي، جنوب شرق خاور دور، اقيانوسيه و كشورهاي حاشيه خليج فارس از سوي ديگر را دارد در حالي كه كشورهاي معدودي از چنين ويژگي منحصر به فردي برخوردارند.

با آنكه از چنين ظرفيت ها، قابليت‌ها و موقعيت‌هاي لجستيكي برخوردار بوديم اما تاكنون نتوانسته‌ايم از آنها به نفع اقتصاد كشور بهره گيريم. به رغم قرار داشتن ايران در موقعيت بسيار مناسب جغرافيايي و ظرفيت حداقل 20 ميليون تن كالا در سال و قرار گرفتن در مسير كريدورهاي ترانزيتي بين‌المللي به علت برخي ناهماهنگي‌ها و نبود يك مديريت واحد و سياست راهبردي مشخص، تاكنون كشور نتوانسته به عنوان شاهراه ترانزيت منطقه خاورميانه مطرح شود، اين در حالي است كه با گسترش و توسعه ترانزيت كشور درآمدهاي ارزي حاصل از ترانزيت مي‌تواند در شرايط كنوني كه كشور با كاهش قيمت نفت و تحت تحريم‌هاي شديد بين‌المللي روبه‌رو است به عنوان يكي از محورهاي جايگزين براي درآمدهاي نفتي در نظر گرفته شود.

مواردي چون، وجود مقررات و قوانين دست و پا گير و تشريفات اداري زايد در بخش ترانزيت كالا، تعدد سازمان‌هاي تصميم گيرنده و تشريفات زايد نظارتي و كنترلي بر كالاهاي ترانزيتي، محدوديت اعتبارات تخصيص يافته به توسعه زيرساخت‌هاي حمل و نقل كه به طور مستقيم باعث طولاني شدن زمان اتمام پروژه‌ها مي‌شود، موجب شده تا ترانزيت كالا در ايران به جايگاه مدنظر در برنامه‌هاي توسعه‌اي كشور نرسد. همچنين مشكل ديگر مربوط به تعرفه‌هاي حمل و نقل است كه در همه دنيا به طور معمول ثابت بوده و زمان مشخصي دارد ولي در ايران به علت نوسان پيوسته نرخ‌ها و هزينه‌ها در كشور شركت‌هاي حمل‌و‌نقل و صاحبان كالا با مشكل عدم ثبات قيمت مواجه هستند.

اهميت تعرفه‌هاي رقابتي به اندازه‌اي است كه اگر كالاي ترانزيتي داراي تعرفه‌اي رقابتي نباشد منجر به تغيير مسير‌هاي رقيب كه هزينه حمل بار كمتري دارد خواهد شد. در ايران ۲۲ ارگان و نهاد براي ترانزيت به طور مستقيم و غيرمستقيم تصميم‌گيري مي‌كنند و هر كدام از آنها براي خودشان قوانين و مصوبات دارند و برخي از آنها به شيوه دستورالعملي قوانين را مصوب مي‌كنند كه همين تعدد در تصميم‌گيري‌ها براي ترانزيت كشور مشكل‌ساز شده است.

از آنجا كه ترانزيت يك فعاليت چند وجهي است و سازمان‌هاي مختلفي در اين امر دخيل هستند و همين عدم هماهنگي بين متوليان امر ترانزيت موجب بروز سر‌در‌گمي و موازي‌كاري مي‌شود وجود يك مديريت واحد در اين زمينه مي‌تواند بسيار مؤثر باشد، از سوي ديگر اختصاص بودجه مناسب براي تجهيز گمركات كشور به سيستم‌هاي مكانيزه مي‌تواند در افزايش سرعت و رونق مسير ترانزيتي كشور تأثير بسزايي داشته باشد، همچنين به روز كردن قوانين گمركي و ايجاد شفافيت در قوانين و مقررات موجود و تطابق آن با قوانين بين‌المللي در اين زمينه بسيار حائز اهميت است. جا دارد مسئولان با كاهش بوروكراسي دست و پا گير در اين بخش و ايجاد تسهيلات و تشويق براي صاحبان كالا در دنيا و خاورميانه مسير ايران را براي ترانزيت روز به روز متعادل‌تر كنند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن