واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: وعده ایجاد 900 هزار شغل در سال
علی ربیعی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی می گوید: با هدفگذاری دستیابی به رشد پنج تا 6 درصد در سال جدید، ایجاد حدود 900 هزار شغل را کاملا محتمل می دانیم اما به دلیل روبرو بودن با پدیده رشد بدون اشتغال باید سیاست های اشتغالی در بخش های کوچک و متوسط را مانند سال های 93 و 94 در دستور کار قرار دهیم. مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در پائیز ۹۴ را ۱۰.۷ درصد اعلام کرده است.
کد خبر: ۵۷۷۱۷۶
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۷ - 30 March 2016
وی ادامه داد: تجارب نشان می دهد معمولا آثارسیاست های هشت ساله کشور بر دو سال آینده آن نیز تاثیر می گذارد؛ به این ترتیب که خط رشد اقتصادی کشور در سال های 76 تا 84 تا دوسال پس از آن یعنی سال 86 نیز موثر بود اما نرخ رشد پس از دو سال در یک شیب نزولی و منفی قرار گرفت.
ربیعی اضافه کرد: همین خصلت در دوره ای باتجربه رشد اقتصادی منفی طولانی نیز دیده می شود زیرا ضعیف شدن زیرساخت های رشد به سبب نابسامانی سیاست های مالی و ساختارهای تولید ملی خود را نشان می دهد.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی ترمیم بنیه اقتصادی کوچک و ضعیف و دستیابی به تعادل را نیازمند دست کم یک زمان دوساله دانست.
وی گفت: دولت تدبیر و امید برای بازگرداندن اوضاع به شرایط متعادل، کاهش نرخ سود بدون بخشنامه های انضباطی و اجباری را آغاز کرد و در سال 95 نیز این روند ادامه پیدا می کند.
ربیعی افزود: نزدیک کردن نرخ سود بانکی به نرخ تورم، هدفدار کردن منابع بانکی برای تولید و رها شدن بانک ها از سیاست های دستوری برای وام ها از دیگر سیاست های پیگیری شده است که ادامه می یابد.
وی توضیح داد: به علت گروگان گرفته شدن منابع دولت بر اثر سیاست های گذشته به ناچار باید این وام ها تمدید شوند. بنابراین منابع جدید نمی توانند به راحتی به سوی اشتغال یا تولید جدید و جهتدار هدایت شوند و تحقق این امر به زمان نیازمند است.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد مشکل زیرساخت ها گفت: تحریم های ظالمانه یک سوی قضیه است و مشکل ساختارهای داخلی برای جذب منابع نیز روی دیگر موضوع.
وی افزود: شرایط بین المللی بانک ها و مبادلات ارزی در دنیا نیز متحول شده است که ما با آن متناسب نبوده ایم. بنابراین برای برقراری روند مطلوب به زمان نیاز داریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در سال جدید بیمه ها نقش مهمی در اصلاح ساختار طرح تحول سلامت برعهده خواهند گرفت و در کنترل هزینه ها فعال تر خواهند شد.
وی تاکید کرد این طرح مانند تمام پروژه های بزرگ اجتماعی جدید بدون اشکال نیست و باید برای رفع ایرادهای آن تلاش شود.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد این وزارتخانه حمایت بی دریغ در طرح تحول سلامت را یک سیاست مبارزه با فقر درمان تلقی می کند.
ربیعی از حذف حدود سه میلیون و900 هزار نفر از غیرنیازمندان از دریافت یارانه در سال 94 خبر داد و افزود: درصد کمی از کسانی که یارانه آنها حذف شد اعتراض داشتند و یارانه معترضان نیز با پرکردن فرم به طور موقت برقرارشد.
وی گفت: از سال 1393 اقداماتی برای ایجاد مسکن اجتماعی آغاز شد و برای امسال نیز در سازمان تامین اجتماعی بودجه مسکن اجتماعی پیش بینی شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: پیشی گرفتن نرخ رشد دستمزد از تورم از دیگر سیاست های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود که در این سه سال اعمال شد.
به گفته وی، سیاست «افزایش یک باره مزد» اقتصاد کشور را دچارشوک و تولید را دچار بحران می کند.
ربیعی اضافه کرد: در سال اول روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، افزایش نرخ مزد 30 درصد، در سال دوم 21 درصد و امسال نیز 14 درصد بود و در مجموع توانستیم تصمیم های مزدی را با تورم 13 تا 15 درصد مدیریت کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: امسال به سمتی پیش می رویم که علاوه بر حفظ مشاغل موجود با شکل های مختلف اجحاف حقوق کارگران مقابله و از آن جلوگیری کنیم.
وی افزود: در سال جدید سیاست افزایش گفت و گو میان تشکل های کارگری، کارفرمایی را نیز به طورجدی در دستور کار خود داریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اجرای اقتصاد مقاومتی فقط در ساختارهای اقتصادی نیازمند تحولات اساسی نیست بلکه در ابعاد فرهنگی نیز به تغییر ساختارها نیاز دارد که به مراتب از ساختارهای اقتصادی مهمترند. برای نمونه بیش از آنکه در بخش تولید دچار معضل باشیم در موضوع مصرف ملی دچارمشکلیم و باید فرهنگ مصرف محصولات ملی میان افراد نهادینه شود.
آخرین وضعیت نرخ بیکاری
به گزارش تابناک به نقل از مرکز آمار ایران از شاخص نرخ بیکاری در پاییز سال گذشته، نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله حاکی از آن است که 22.7 درصد از فعالان این گروه سنی در پاییز 1394 بیکار بودهاند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله نشان میدهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل ( پاییز 1393)، 0.9 درصد افزایش و نسبت به تابستان 1394، 0.7 درصد کاهش یافته است. بررسی سهم اشتغال ناقص نشان میدهد که در پاییز 1394، 10.5 درصد جمعیت شاغل، به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیشتر و ...) کمتر از 44 ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بودهاند. این در حالی است که 35.9 درصد از شاغلین 15 ساله و بیشتر،49 ساعت و بیشتر در هفته کار کردهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]