واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: وعدههای پوشالی یا واقعی؟!/ شرط و شروط اقتصاد آرام برای سال 95
بسیاری از کارشناسان بر این باورند اگر دولت به وعدههای اقتصادی خود جامه عمل بپوشاند به طور حتم سال 95 اقتصادی آرام را در پیش خواهیم داشت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛چند سالی است که رکود بر اقتصاد کشور سایه افکنده و خیال رفتن هم ندارد؛ بنا بر آمار نهادهای مرتبط نرخ بیکاری و نرخ تورم از عوامل تشدید کننده رکود نیز روز به روز فزونی یافته و هنوز نسخه پیچیهای دولت موثر واقع نشده و حال اقتصاد کماکان ناخوش است.
اما در طول این سالها، وعده های 100 روزه و بسته های خروج از رکود به منظور تحول اقتصادی نیز پوشالی از آب درآمد و همچنان اقتصاد در مرداب رکود دست وپا می زند.
براساس این گزارش بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند اگر به دنبال رونق اقتصادی هستیم این امر منوط به مشارکت ،مدیریت و سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
به اعتقاد ناظران اقتصادی بخش خصوصی باید انگیزه لازم جهت سرمایهگذاری در بخش تولید و صنعت را پیدا کند که این انگیزه جز با ایجاد احساس امنیت برای تولید کنندگان و سرمایهگذاران بخش خصوصی فراهم نمیشود.
البته آینده اقتصاد ایران و تحولات مثبت و موثر بر روی آن نیازمند برنامهریزی بلند مدت است که بسیاری از کارشناسان نیز بر این مسئله اتفاق نظر دارند.
توجه به تولیدکنندگان، اقتصاد سال 95 را از خواب بیدار می کند
حمیدرضا قدری کارشناس اقتصادی در خصوص وضعیت اقتصادی در سال 95 گفت: اینکه بخش اقتصادی در سال آینده همچنان در رکود باقی خواهد ماند و یا اینکه دچار تغییر و تحول خواهد شد به عوامل مختلفی بستگی دارد.
وی افزود: اگر بخش تولید و بخش صنعت با ورود سرمایههای در گردش فعال شود سال جدید را با شروع توسعه اقتصادی آغاز خواهیم کرد؛البته این توسعه اقتصادی ممکن است اثرات اش در چند سال آینده نمایان شود.
قدری معتقد است سالهاست که به متولیان دولتی گوشزد کردیم بخش تولید و صنعت تنها بر روی دستان بخش خصوصی میچرخد ولی آن طور که باید گوش کسی بدهکار نیست.
وی در پایان گفت: جلب اعتماد سرمایهگذاران داخلی مهمترین رکن برای تحول اقتصادی است.
قطع وابستگی به نفت، آرامش اقتصادی
زینب رئوفی دیگر کارشناس اقتصادی نیز به وضعیت اقتصادی در سال جدید اشاره کرد و گفت: حذف وابستگی از نفت و کنترل تورم دو عاملی است که دولت میتواند آرامش را به اقتصاد کشور بازگرداند.
وی افزود: در اینکه دولت به دنبال سیاستهای مدیریت شده برای تحول اقتصادی است شکی نیست اما اگر سیاستها با بیتدبیری همراه شود همچنان شاهد رکود اقتصادی خواهیم بود.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در شرایطی که بسیاری از تحریمها برطرف شده این امر فرصت خوبی است تا با جذب سرمایهگذاری واقعی ضمن جلب اعتماد تولیدکنندگان، چرخ پنچر اقتصاد کشور ترمیم شود.
وی در پایان گفت: با بالاترین بازدهی تولید به خودی خود بسیاری از مشکلات اقتصاد حل و رفع میشود.
اقتصاد آرام سال 95 نیازمند زیر ساخت
حسین محمودی دیگر کارشناس اقتصادی نیز سال 95 را سالی آرام برای اقتصاد کشور پیشبینی کرد و گفت: البته این آرام بودن برای اقتصاد به شرطی محقق میشود که زیر ساختهای آن نیز فراهم شود.
وی افزود: دولت با اخذ مالیاتهای سنگین نمیتواند اعتماد فعالان بخش خصوصی را جلب کند چرا که این راه کار برای وضعیت کنونی اقتصاد جوابگو نیست.
بنا بر اعتقاد این کارشناس اقتصادی هماکنون سیاستهای تشویقی دولت بهترین راهگشا برای خارج شدن اقتصاد از رکود است.
وی در پایان گفت: در این صورت بازده تولید در صورت ایجاد مشوق برای سرمایهگذاری دو برابر خواهد و نرخ بیکاری نیز به حداقل میرسد.
حال باید منتظر بود و دید سال 95 آغاز خروج از رکود خواهد بود یا خیر.
۰۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]