واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اقتصاد مقاومتی در گرو حل مشکل مؤسسات مالی غیر مجاز و نرخ سود
تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو حل مشکل مؤسسات مالی غیر مجاز و نرخ سود است نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری در شعار امسال می خواستند به ما بفهمانند که برجام چاره مشکلات ما نیست، اظهار کرد: دولت باید از همایش و سمینار بیرون آمده و به صورت عملی وارد فاز اقتصاد مقاومتی شود و برای این کار باید با تمرکز بر تولیدات دانش بنیان تولید داخلی و تولید ملی را حمایت و از واردات کالاهای غیر ضروری اجتناب کند.
کد خبر: ۵۷۶۰۵۵
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۵ - 21 March 2016
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری در شعار امسال می خواستند به ما بفهمانند که برجام چاره مشکلات ما نیست، اظهار کرد: دولت باید از همایش و سمینار بیرون آمده و به صورت عملی وارد فاز اقتصاد مقاومتی شود و برای این کار باید با تمرکز بر تولیدات دانش بنیان تولید داخلی و تولید ملی را حمایت و از واردات کالاهای غیر ضروری اجتناب کند.
محمد حسن نژاد در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، دلیل نامگذاری امسال را انتقاد و گلایه مقام معظم رهبری از روند اجرای اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: اینکه مقام معظم رهبری دوباره اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند و قید اقدام و عمل را برای آن گذاشتند یعنی از اقداماتی که دولت و سایر مسئولین در این زمینه انجام داده اند ناراضی هستند. ایشان تنها راه نجات کشور را اقتصاد مقاومتی، و نه مذاکرات و برجام و نظایر آن، می دانند؛ و از اینکه به اقتصاد مقاومتی آن طور که باید و شاید توجه نمی شود گله مند هستند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وظیفه مجلس قانوگذاری است، به برخی اقدامات انجام شده در مجلس برای تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و یادآور شد: یکی از اقداماتی که پیش از این مجلس شورای اسلامی در این زمینه انجام داده این بوده که از دولت خواست تا تمام قوانین مخل اقتصاد مقاومتی و قوانین جدیدی که می تواند به اقتصاد مقاومتی کمک کند را دولت احصا کرده و به مجلس بدهد. از جمله این موارد رفع موانع تولید رقابت پذیر بود که در مجلس شورای اسلامی تصویب شد.
وی تأکید کرد: به نظر من الآن دولت باید از همایش و سمینار بیرون آمده و به صورت عملی وارد فاز اقتصاد مقاومتی شود. برای این کار باید با تمرکز بر تولیدات دانش بنیان تولید داخلی و تولید ملی را حمایت و از واردات کالاهای غیر ضروری اجتناب کند. البته اقدامات دیگری نیز باید انجام دهد از جمله اینکه سهم نفت را در بودجه به خصوص بودجه جاری کم کرده و به جای اینکه پول مملکت را خرج بودجه جاری کند به کارهای عمرانی و تولیدی بیشتر بپردازد.
حسن نژاد با تأکید بر اینکه از عملکرد نظارتی مجلس در این زمینه راضی نیست، ضمن بیان اینکه باید نظارت بر میزان حرکت دولت به سمت اقتصاد مقاومتی را بیشتر کنیم و از دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی گزارش بخواهیم، در مورد دلیل عدم رضایتش از نظارت مجلس بر اجرای اقتصاد مقاومتی گفت: شاید دلیلش این است که بعضی مواردی که مربوط به اقتصاد مقاومتی می شود فرابخشی است. یعنی قسمت عمده آن به بانک مرکزی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دستگاه های نظیر مربوط می شود. این ارگان ها زیر نظر وزارت خانه خاصی نیستند که مجلس بتواند بر آنها نظارت کند و این امر دست نظارت مجلس را بسته است.
وی تأکید کرد: به نظر من تا وقتی مشکل مؤسسات مالی غیر مجاز و نرخ سود در این کشور حل نشود، اقتصاد مقاومتی نیز آن طور که باید و شاید اجرایی نخواهد شد. در این موارد مجلس به وزارت اقتصاد فشار می آورد در حالی که وزارت اقتصاد می گوید به ما مربوط نمی شود و به بانک مرکزی مربوط است. بانک مرکزی نیز نه قابل سؤال و نه قابل استیضاح است. یعنی ما در بانک مرکزی و شبکه بانکی مشکل داریم و واقعا نمی دانیم که چه کسی را باید نظارت کنیم. وقتی به سراغ بودجه می رویم سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز قابل استیضاح و یا قابل سؤال نیست. این مشکل باید در کشور ما حل شود.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اعتقاد بر اینکه باید برای مردم فرهنگ سازی شود و فرهنگ سازی در طول یک و یا دو سال اتفاق نمی افتد، افزود: مردم به گروه های مرجع نگاه می کنند. وقتی ما گروه های مرجع را اقشاری تعریف می کنیم که آن اقشار بیشتر مصرف گرا و تجمل گرا هستند، به طور مثال من می گویم شما تولید داخلی مصرف کنید و خودم ماشین خارجی سوار شوم و یا کاشی ایتالیایی و یخچال کره ای می خرم، برای مردم این سؤال پیش می آید که اگر اقتصاد مقاومتی است چرا خودتان به آن عمل نمی کنید و محصولات داخلی نمی خرید؟
وی با تأکید بر نقش صدا و سیما در این زمینه گفت: فیلم هایی را که می سازیم و کسانی را که الگو قرار می دهیم، که همه از یک قشر خاص با پوشش، فرهنگ، گفتمان و الگوی مصرفی خاص هستند. ما باید بودجه صدا و سیما را زیاد کنیم که صدا و سیما مجبور به آنتن فروشی نشود. وقتی ما در تلوزیون کالاهای لوکس تبلیغ می کنیم و آدم های خاص را نشان می دهیم و در فیلم های خودمان فقط قشر مرفه جامعه را نشان می دهیم که بر سر پول با همدیگر دعوا می کنند، به این شکل نمی توان برای مردم فرهنگ سازی کرد.
حسن نژاد در پایان گفت: مقام معظم رهبری در شعار امسال می خواستند به ما بفهمانند که برجام چاره مشکلات ما نیست و نباید به برجام دلخوش کنیم و باید روی اقتصاد مقاومتی کار کنیم. ما نباید کارخانه های خارجی را فعال کنیم و با پول هایی که به دست می آوریم باید کارخانه های داخلی کشور خودمان را فعال کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]