واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: درخواست سازمان اموراراضی کشور از مردم؛ ساخت و سازهای غیرمجاز اراضی کشاورزی را به 131 گزارش دهید سازمان امور اراضی کشور با صدور اطلاعیه ای برای حفاظت از زمین های کشاورزی در ایام نوروز،از مردم خواست تا ساخت و سازهای غیرمجاز را به سامانه 131 گزارش دهند.
۱۳۹۴ سه شنبه ۲۵ اسفند ساعت 07:37
به گزارش پانا از وزارت جهاد کشاورزی، در آستانه پایان سال 1394 و آغاز تعطیلات نوروزی سازمان امور اراضی کشور در اطلاعیه ای درباره تبلیغات افراد سودجو برای خرید و فروش زمین های خارج از محدوده شهر و روستا و ساخت وساز ویلا و مسکن در مزارع و باغ ها هشدار داد و اعلام کرد: براساس قانون، هرگونه تغییر کاربری اراضی کشاورزی و ساخت و ساز در مزارع و باغ ها بدون مجوز سازمان جهاد کشاورزی ممنوع است و طبق قانون با متخلفان برخورد خواهد شد.
در این اطلاعیه آمده است: «حفظ اراضی کشاورزی شامل مزارع و باغ ها در ایران اسلامی به عنوان بستر تامین امنیت غذایی جامعه و بخشی از محیط زیست کشور یک وظیفه همگانی است و بر اساس آموزه های دینی، فرهنگ ایرانی اسلامی و قوانین کشوری هرگونه تخریب و نابودی زمین های کشاورزی امری ناپسند و خلاف قانون بوده و به فرموده رهبر معظم انقلاب، تخریب و تغییر کاربری این عرصه ها خسارتی غیرقابل جبران و خلاف مصالح کشور است.
در اجرای این ماموریت مهم سازمان امور اراضی کشور صیانت از زمین های کشاورزی را به عنوان یک رسالت دینی، فرهنگی و قانونی وظیفه خود دانسته و با مشارکت همه شهروندان بر آن است تا در راستای حفظ منابع پایه و تامین امنیت غذایی جامعه از زمین های زراعی و باغ های سراسر کشور محافظت کند.
اکنون و در آستانه تعطیلات عید نوروز، با توجه به افزایش فعالیت دلالان و تبلیغات گسترده سودجویان در زمینه خرید و فروش زمین برای ویلاسازی و افزایش ساخت و ساز و تغییر کاربری اراضی به ویژه در ایام نوروز، لازم است مردم ضمن حفظ هوشیاری به موارد و هشدارهای زیر توجه کنند:
1- براساس قانون، هرگونه تغییر کاربری و تفکیک اراضی کشاورزی، ساخت و ساز و دیوارکشی در مزارع و باغ ها بدون اخذ مجوز سازمان جهاد کشاورزی ممنوع است و علاوه بر قلع و قمع بناهای ساخته شده، طبق قانون با متخلفان برخورد خواهد شد.
2- بی شک مشارکت و نظارت عمومی مردم، بهترین و موثرترین راه برای حفاظت از سرمایه های ملی کشور است. شهروندان می توانند در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تغییر کاربری زمین های کشاورزی، مراتب را از طریق تماس با سامانه ارتباط مردمی حفاظت اراضی کشاورزی (تلفن131) و یا مراجعه به واحدهای کشیک مستقر در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و مدیریت های امور اراضی استان اطلاع دهند.
3- گشت های حفاظت اراضی کشاورزی در ایام تعطیلات نوروز با گشت زنی مستمر و حضور فعال در عرصه های کشاورزی و نیز دریافت گزارش های دریافتی توسط سامانه 131 مزارع و باغ ها را رصد کرده و با هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز و اقدام به تغییرکاربری و تخریب برخورد خواهد کرد؛ مردم می توانند به گشت های حفاظت اراضی کشاورزی محل وقوع تغییر کاربری را اطلاع دهند.
4- صدور مجوز یا پروانه ساخت و ساز در اراضی کشاورزی توسط شهرداران، بخشداران، دهیاران و شوراهای اسلامی شهر و روستا و واگذاری خدمات زیربنایی مانند آب، برق، گاز و تلفن بدون اخذ مجوز از سازمان جهاد کشاورزی استان ممنوع است و افراد و دستگاه های متخلف طبق قانون به محاکم قضایی معرفی خواهند شد. هرگونه گواهی ساخت بنا یا دیوارکشی در اراضی زراعی و باغی توسط شورای اسلامی محل یا سایر دستگاه ها نیز هیچ گونه وجاهت قانونی ندارد.
5- تغییر کاربری و تبدیل اراضی زراعی، باغی و اراضی بایر دارای سابقه کشت و کار واقع در حریم شهرها و خارج از آن نیز ممنوع است و متخلفان پس از معرفی به محاکم قضایی به پرداخت جزای نقدی و قلع و قمع بنا و ساخت و سازها و بازگرداندن زمین به وضع اولیه محکوم خواهند شد.
6- از عموم مردم به ویژه روستاییان و کشاورزان سختکوش درخواست می شود اگر قصد ساخت بنا یا دیوارکشی اراضی زارعی و باغی خود را دارند، به طور حتم قبل از هرگونه اقدامی، از طریق تماس با سامانه ارتباط مردمی حفاظت اراضی کشاورزی (131) و یا با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و یا مدیریت امور اراضی استان، مشاوره و برای دریافت مجوز اقدام کنند.
هفته گذشته رئیس سازمان جنگل ها از خلع ید و بازپس گیری اراضی جنگلی و مرتعی به ارزش 28 هزار میلیارد ریال مربوط به سه پرونده مهم برای 6 هزار و 760 هکتار اراضی در سه استان چهارمحال بختیاری، اصفهان و خرم آباد خبر داد.
به گفته وی، امسال، خلع ید و باز پس گیری اراضی جنگلی و مرتعی نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور نیز بهمن ماه امسال اعلام کرد که نزدیک به 13 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی هنوز سند ندارند.
اکنون از 165میلیون هکتار وسعت کشور، مسئولیت بیش از 90 درصد آن برعهده وزارت جهادکشاورزی است زیرا حدود 80 درصد آن را اراضی ملی و منابع طبیعی و بین 12 تا 14 درصد آن را اراضی کشاورزی تشکیل می دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]