واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: عبدهتبريزي: دولت یازدهم در حوزه بانکها کم کاری کرده است
کارشناسان معتقدند با تمديد برنامه پنجم در سال آينده، دولت عملاً هيچگونه برنامهاي براي اجراي سياستهاي کلي اقتصادمقاومتي ندارد.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما، وحيد شقاقي در برنامه تيتر امشب شبکه خبر که به موضوع اقتصادمقاومتي از حرف تا عمل اختصاص داشت، افزود: متأسفانه تعجب ميکنم که برنامه ششم توسعه متوقف شد و براي يک سال بعد ماند، الان هم برنامه پنجم تمديد شده و به عبارتي اين برنامه هم مبتني بر سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي طراحي نشده بود.
وي گفت: عملاً ميتوانم بگويم هيچگونه برنامهاي براي اجراي سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي وجود ندارد؛ برنامهاي که بايد در دل برنامه ششم توسعه ديده ميشد.
شقاقي با بيان اينکه اين سياستها بسته يا الگوي مديريتي است که هدف آن کاهش آسيبپذيري اقتصاد ايران از بحرانهاي بينالمللي، چالشهاي دروني و افزايش انعطافپذيري اقتصاد ايران است، افزود: ما درحوزه آسيبپذيريها نياز به نگاه عميق راهبردي داريم. اين کارشناس اقتصادي گفت: معتقدم اقتصاد ايران عمدتاً براساس اقتصاد سوداگري شکل گرفته است که البته ربطي به اين دولت و آن دولت ندارد.
شقاقي با طرح اين موضوع که پيش از اين رسانهها به نقل از آيتالله جواديآملي اعلام کردند که بانکداري ما غيراسلامي و به شدت ربوي شده است، افزود: فرداي آن روز انتظار واکنش داشتم اما در ميان دانشگاهها، قواي مختلف و دولت صدايی درنيامد.
وي گفت: بعد از ابلاغ سياستها دولت يک سال و اندي برنامهاي شامل حدود 700 برنامه نوشت که بالغ بر 60 تا 70 درصد آن، برنامه جاري دستگاههاي دولتي بوده است.
اين کارشناس اقتصادي افزود: بيش از دو سال از ابلاغ سياستها گذشت و معتقدم دولت نگاه عميق راهبردي ندارد و حرکتش کند است، ضمن اينکه حتماً اقتصاد مقاومتي نياز به اصلاحات ساختاري دارد که هنوز اين اصلاحات را مشاهده نکردهام.
شقاقي گفت: برنامهها در حوزههاي مختلف کار شده، اما همچنان روي کاغذ مانده و اجرايي نشده است. وي افزود: اين دولت 492هزار ميليارد تومان نقدينگي را تحويل گرفت که الان اين رقم به 1000هزار ميليارد تومان رسيده است که چنانچه اين نقدينگي به سمت توليد نرود و وارد بازارهاي غيرمولد نشود، آسيب شديد به اقتصاد ميزند. حسين عبدهتبريزي ديگر کارشناس اقتصادي در اين برنامه گفت: اينکه نظام بانکداري ما اشکالات عديدهاي دارد و اشکالات عمدهاي در 10 سال گذشته براي آن ايجادشده موضوع ديگري است.
وي افزود: مسئله اساسي اين است که وقتي دولت يازدهم با مشکلات عمده به جامانده ازدولت قبلي سر کار ميآيد و ميخواهد کشور را اداره کند، ديگر کاري به تئوري بازي ندارد و مجبور است کارهاي اجرایي و عملي بکند و تعهد دارد که در چارچوب اقتصاد مقاومتي عمل کند.
عبدهتبريزي در خصوص نقدينگي نيز گفت: نقدينگي در بانکهاست اگرچه دولت در حوزه بانکها کمکاري کرده است يا اينکه درباره کاهش سود بانکي اقدامي نکرده است، نرخ 40 درصد سود بانکي را تحويل گرفت و آن را به زير 10 درصد رساند. وي افزود: دولت تلاش کرده است نظام بانکي از هم گسيخته را که تحويل گرفته است، کنترل کند.
اين کارشناس گفت: درباره اقتصاد مردمي نيز بايد گفت که هدف از واگذاريها رسيدن به نتيجه است و چنانچه شتابزده باشد مانند واگذاريهاي دولت قبل خواهد شد که فقط سه تا 12درصد از آن واگذاريها به بخش خصوصي بوده است، پس بايد دنبال محتوا باشيم. عبدهتبريزي افزود: اشکالات اقتصاد ايران بسيار زياد است و طبيعي است که در شرايط فعلي حضور مردم در اقتصاد آنطور که بايد باشد نيست.
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]