تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس از مكّه بر گردد و تصميم داشته باشد كه سال بعد هم به حجّ برود، بر عمرش افزو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826000697




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزایش اجاره‌نشینی مردم در دولت یازدهم


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: افزایش اجاره‌نشینی مردم در دولت یازدهم
در 5/2 سال اخير به دليل محقق نشدن وعده‌هاي اقتصادي به خصوص در حوزه مسکن و معلوم نبودن وضعيت اقتصادي و بي‌برنامگي دولت تعداد مستأجران زياد شده است.
نویسنده : مهران ابراهيميان 



براساس گزارش مرکز آمار از درصد خانوارهاي شهري برحسب نحوه‌ تصرف مسكن، در حالي که در پايان دولت قبل، درصد خانوارهاي داراي خانه ملکي به رکورد 4/68 درصد رسيده بود، با روي کار آمدن دولت روحاني، اين رقم کاهش پيدا کرد.
در سال 1392 خانوارهاي داراي خانه ملکي با بيش از 4 درصد کاهش نسبت به پايان دولت دهم به 2/64 درصد رسيد.
در سال گذشته نيز 6/56 درصد خانوارها داراي خانه ملکي بودند که نسبت به پايان دولت قبل، نزديک به 8/2 درصد کاهش نشان مي‌دهد.
به اين ترتيب به نظر مي‌رسد در دولت يازدهم، با کند شدن پيشرفت مسکن مهر، عدم ارائه طرح قابل اجرا براي توليد مسکن و اتکاي صرف دولت به افزايش وام خريد که به علت اقساط بالاي آن مورد استقبال اقشار متوسط به پايين قرار نگرفت روند خانه‌دار شدن اين اقشار متوقف شد.

  مرکز آمار: افزايش اجاره‌نشيني مردم
مشرق در اين باره نوشته است: در دولت روحاني با کاهش درصد خانوارهاي داراي خانه ملکي، ميزان خانوارهاي ساکن مسکن‌هاي اجاري و رهني روند صعودي داشته است. در حالي که در دولت قبل، تعداد خانوارهاي مستأجر با يک روند نزولي نسبي مواجه شد و در پايان دولت دهم (سال 1391) به 7/21 درصد کاهش يافت، در دو سال اول دولت يازدهم دوباره بر حجم خانوارهاي مستأجر افزوده شده است. در سال اول (1392) بيش از 9/25 درصد خانوارها اجاره‌نشين بودند که نسبت به دولت قبل بيش از 4 درصد رشد نشان مي‌دهد. در سال گذشته نيز 3/24 درصد خانوارها اجاره‌نشين بوده‌اند که نسبت به پايان دولت قبل 6/2 درصد افزايش يافته است.
از آنجا که اقشار پولدار جامعه ذاتاً مشکل مسکن ندارند و معمولاً چند خانه ملکي دارند، تغيير در نسبت‌هاي خانوارهاي داراي خانه ملکي يا اجاره‌نشين در کل کشور، مستقيماً به تغييرات در سطوح اقشار متوسط و کم‌درآمدو فاصله دهک‌هاي بالا و پايين مربوط است.
 
 خروج مسکن‌هاي انبار شده از پستو
البته نگاهي به آمار‌هاي ساخت و ساز که نشان از افت شديد ساخت و ساز در 5/2 سال اخير دارد، نشان مي‌دهد وضعيت بازار مسکن بغرنج‌تر از آن است که وزير راه شهرسازي به تئوري‌پردازي در حوزه بازارهاي مالي و پولي بپردازد و از آن غفلت کند. به نحوي که بازار مسکن اکنون مانند وضعيت آب‌هاي زيرزميني باعث شده تا بسياري از مسکن‌هايي که صرفاً براي سرمايه‌‌گذاري خريداري شده بود، اکنون به بازار اجاره ورود پيدا کند و مسکن‌هاي انبار شده نيز از پستو بيرون آمده‌اند.
 به اين ترتيب مي‌توان حدس زد که روند رکود و کاهش قيمت‌ها با توجه به حجم بالاي مسکن ساخته شده ادامه يافته و بر‌خلاف پيش‌بيني‌ها اجاره‌بها نيز در سال آينده رشد چنداني نداشته باشد.
 اين استدلال به معني افزايش اجاره‌نشيني و تغيير رويه صاحبان خانه‌هاي خالي است که خانه‌هاي بدون مشتري خريد را براي اجاره ارائه خواهند کرد و در سوي ديگر کاهش قدرت خريد انگيزه طبقه‌هاي متوسط به پايين را براي ورود به بازار خريد کم کرده است. هرچند طرح وام خريد 160 ميليوني از سوي وزارت مسکن مطرح شده است.

  تحریک بی‌تأثیر مستأجران
‌در همين حال معاون وزير راه و شهرسازي در سخناني گفته است: اگر تسهیلات جديد مسکن را نگيريم، سرمان کلاه رفته است؟
معاون وزير راه مي‌گويد: «بله. مردم مانند وام‌هاي خودرو سرشان کلاه نرود؛ عده‌اي نگرفتند و حالا پشيمان هستند که چرا اين تسهيلات را نگرفتند.»
حامد مظاهريان معتقد است: «مردم از نگرفتن وام جديد مسکن پشيمان مي‌شوند و زوج‌‌هاي جواني که هر دو شاغل باشند، مي‌توانند اقساط اين وام‌ها را پرداخت کنند.»
با اين حال کارشناسان اين نوع بازارگرمي براي دريافت وام را با عدم تناسب حداقل حقوق‌هاي موجود و افزايش 14 درصدي حقوق براي سال 95 نا کارامد مي‌دانند و معتقدند سهم افزايش تسهيلات مسکن به 160 ميليون بسيار ناچيز بوده و بازار در بخش طبقه متوسط به بالا را به نحو خيلي نامحسوس تحريک خواهد کرد و نمي‌تواند مردم را از اجاره‌خانه‌هاي سرسام‌آور نجات دهد.
 حمزه شکيب، رئيس اسبق کميسيون عمران شوراي شهر استان تهران با بيان اين مطلب که در حال حاضر بسازبفروشي به بفروش‌بسازي تبديل‌شده است، به اقتصادنيوز گفته است: در حال حاضر به دلیل شرايط اقتصادي اوضاع خاصي بر سازندگان تحميل‌شده است. سازندگان به‌نوعي مجبور به ارائه تخفيف‌هاي متعدد شده‌اند تا بتوانند با توجه به اوضاع اقتصادي سرمايه‌هاي خود را از بازار بازپس گيرند.
رئيس دانشکده عمران تربيت مدرس در اين زمينه اظهار کرد: آمار و ارقام نشان مي‌دهد ما امسال کمترين سرمايه‌گذاري را در بخش مسکن داشتيم. وقتي‌ سرمايه‌ها از بازار مسکن خارج مي‌شود و آمار ساخت‌وساز کاهش مي‌يابد نياز و تقاضاي انباشته مسکن افزايش مي‌يابد.
وي در خاتمه افزود: وضعيت ساخت‌وساز در سال 94 به‌واسطه نبود تحريک سازنده‌ها براي بازگشت به بازار، عدم فروش واحدهاي مسکوني نوساز در فاصله بعد از جهش قيمت بهار 92 تاکنون، نامشخص بودن چشم‌انداز سرمايه‌گذاري‌هاي ساختماني در سال‌هاي 93 و 94 به‌واسطه ابهام در برنامه دولت براي توانمندسازي قدرت خريد مصرفي، پيامد سونامي احداث آپارتمان در سال‌هاي 90 و 91 (به ‌واسطه جو رواني ناشي از اجراي طرح تفصيلي جديد تهران)، عدم دسترسي سازنده‌ها به تسهيلات بانکي نه‌چندان گران‌قيمت، تأثير منفي روند کاهشي تورم بر سود قابل‌تصور سازنده‌ها از فروش مسکن و افزايش قابل‌توجه عوارض ساخت از سمت شهرداري مناسب نبود و به نظر مي‌رسد درمان اين مشکلات در چند ماهه نخست سال 95 دور از انتظار است.
 
 مسئولان در انتظار اتفاقات بزرگ بودند
ايرج رهبر، عضو کانون انبوه‌سازان هم با بيان اين مطلب که مشارکت بخش خصوصي در ساخت‌وساز سال 94 نسبت به سال 93 کاهش داشته است، گفت: اگرچه بسياري از انبوه‌سازان سودهاي جانبي ساخت‌وساز را بسيار کاهش دادند اما به دليل عدم قدرت خريد اين ساخت و سازها انباشت شده است.
رهبر در اين مورد تصريح کرد: مسئولان با افزايش وام 80 ميليون توماني به 160 ميليون تومان در انتظار اتفاق‌هاي بزرگ در عرصه تقاضا بودند که متأسفانه به دليل اقساط بسيار سنگين تنها 37 هزار نفر اعلام آمادگي براي دريافت مسکن داشته‌اند که در مقابل يک‌ميليون و 500 هزار واحد خالي رقم قابل‌توجهي نيست.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن