محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831616702
مذاکره با یک شرکت فرانسوی برای جمعآوری فلرینگ پالایشگاهها
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مذاکره با یک شرکت فرانسوی برای جمعآوری فلرینگ پالایشگاهها
مدیر عامل سازمان اقتصادی منطقه ویژه انرژی پارس از مذاکره با یک شرکت فرانسوی خبر داد و گفت: با استفاده از تکنولوژی این شرکت فلرینگ در پالایشگاه به یک و نیم میلیون متر مکعب خواهد رسید.
مهدی یوسفی، مدیر عامل سازمان اقتصادی منطقه ویژه انرژی پارس در گفتگو باخبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه وسعت میدان گازی پارس جنوبی را 9 هزار و 700 کیلومتر مربع دانست و گفت: این میدان سیال است و سه هزار و 700 کیلومترمربع
از این وسعت، به لحاظ سطح الارضی در خاک ایران و 6 هزار کیلومتر آن در خاک قطر واقع شده است.
وی تصریح کرد: تمام کار اکتشاف و استخراج آن پس از انقلاب اسلامی انجام شد. البته کشور قطر در ابتدای دهه 90 میلادی، این منطقه را به بهرهبرداری رساند و آنها حدود 11 سال در برداشت از ایران جلوترند. وقتی ما شروع به کار کردیم، همزمان بحث انرژی هستهای و تحریمها پیش آمد و به همین دلیل برخی شرکتهایی که برای ما کار نمیکردند با قطریها همکاری کردند. بنابر این، قطر از ما پیش افتاد.
یوسفی درباره شیوه طراحی این میدان تصریح کرد: معادل 28 فاز استاندارد برای پارس جنوبی طراحی شده که معادل 25میلیون متر مکعب گاز شیرین در یک فاز است. به عنوان نمونه پالایشگاه فجر جم که بزرگترین پالایشگاه خاورمیانه قبل از پارس جنوبی بود، که117 میلیون متر مکعب در روز تولید میکند. سهم ایران در این منطقه، برابر با 14 و نیم تریلیون فوت مکعب ذخیره گاز است. این رقم معادل 8 درصد از کل گاز دنیا و بیش از 50 درصد از سهم گاز کشور را شامل میشود.
مدیر عامل سازمان اقتصادی منطقه ویژه انرژی پارس ادامه داد: در سالهای نخست، 10 فاز از پارس جنوبی به بهرهبرداری رسید. بر این اساس، 10 فاز از پارس جنوبی تا پایان دولت نهم به بهرهبرداری رسیده بود، اما پس از آن، افزایش تولید گاز در این منطقه متوقف شد. ما تا سال 1393 در منطقه تولید گاز نداشتیم.
وی تاکید کرد: سیاست دولت نهم و دهم بر این بود که هر 18 فاز باقی مانده با هم شروع به کار کنند. اما گازی از ساخت این فازها حاصل نمیشد. مثلا در سال 1390، 20 میلیارد دلار برای پارس جنوبی و ساخت پالایشگاه جدید هزینه شد. در این دوره ما هشت پالایشگاه داشتیم که فقط 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشت.
این مقام مسئول در ادامه گفت: در سال 1392 و در ابتدای دولت یازدهم تمرکز روی فازهایی که رشد بهتری داشتند قرارگرفت تا با بهرهبرداری این فازها، ایران امکان بیشتری برای بهرهبرداری هر چه سریعتر از گاز داشته باشد. بنابر این، بهرهبرداری از فاز 12 در اولویت قرارگرفت. ظرفیت این پالایشگاه فقط 81 میلیون متر مکعب گاز بود در حالی که در 13 سال گذشته 270 میلیون متر مکعب گاز تولید شده است.
مدیر عامل سازمان اقتصادی منطقه ویژه انرژی پارس در ادامه به بهرهبرداری از فازهای 15 و 16 اشاره کرد و گفت: این دو فاز نیز در زمستان امسال با ظرفیت تولید 50 میلیون متر مکعب گاز وارد شبکه شد. لذا در این دوسال حدود بیش از 170 میلیون متر مکعب گاز تولید شده است. با همین سیاست، اکنون نیز تمرکز روی بهرهبرداری از فازهای 17 و 18 قرار گرفته و البته این دو فاز هم اکنون نیز نزدیک 80 درصد ظرفیتشان یعنی 40 میلیون متر مکعب گاز تولید می کنند.
یوسفی در ادامه از بهرهبرداری فازهای 20، 21 و 19 در مراحل بعدی خبر داد و اظهار کرد: با وجود صرف اعتبار زیادی در دولتهای نهم و دهم برای پالایشگاهها، در رقابتی که با قطر در دریا داشتیم، نتوانستیم نتیجه مطلوبی بگیریم. اکنون به شرایط ایده آل نزدیکتریم. حدود 440 میلیون متر مکعب تولید داریم و انشالله تا پایان دولت یازدهم به تولید 700 متر مکعب میلیون خواهیم رسید.
مدیر عامل سازمان اقتصادی منطقه ویژه انرژی پارس ، با اشاره به اینکه پرونده فازهای پارس جنوبی تا پایان دولت یازدهم، بسته میشود اظهار داشت: ما میتوانیم قطر را با عبور از مرز تولید 700 میلیون متر مکعب گاز، پشت سر بگذاریم. اکنون توسعه میدانهای گازی قطر متوقف شده است و آنها فقط نزدیک به 660 میلیون متر مکعب گاز تولید میکنند.
یوسفی درباره تولیدات منطقه پارس جنوبی و میعانات گازی گفت: هر فاز امکان تولید 40 هزار بشکه نفت سبک را میدهد. در حالیکه در این میان گوگرد هم تولید میشود. همچنین برخی از پالایشگاهها که اتان دارند، امکان تولید یک میلیون تن اتان در سال در برخی از پالایشگاهها همچنین امکان تولید یک میلیون تن LPG در سال را دارند. به هر حال ما برای اینکه در این منطقه رشد متوازنی را داشته باشیم باید هر 28 فاز را استفاده کرده و صنایع پتروشیمی درمنطقه پیش بینی شده اند که فعلا 27 مجتمع پتروشیمی داریم که 14 تای آنها تولید دارند.
وی با اشاره به فعالیت 14 پتروشیمی در این منطقه یادآور شد: این پتروشیمیها محصولات متعددی را مانند متانول، اتیلن، پروپیلن و... تولید میکنند. در سال 1392 به جز گاز 21 میلیون تن صادرات در این زمینه داشتهایم. امسال نیز تا پایان سال 24 میلیون تن صادرات در این حوزه خواهیم داشت.
مدیر عامل سازمان اقتصادی منطقه ویژه انرژی پارس در بخش دیگری از سخنانش از کسب رتبه یک صادرات توسط این منطقه در سال گذشته خبر داد و گفت: ما در سال گذشته نسبت به سال ماقبل آن 33 درصد افزایش صادرات داشتیم. یعنی به همان سرعت که پاللایشگاه هایمان در حال گسترش هستند، پتروشیمی ها هم در حال توسعه اند. همچنین بندری که در این منطقه وجود دارد بی نظیر است، چون 25 اسکله خوب در این منطقه وجود دارد که حوضچههای خوبی برای کشتیها دارند. همچنین یک SBM نیز وجود دارد که کار انتقال و صادرات میعانات از طریق آن انجام میشود.
یوسفی همچنین با اشاره به عواملی که موجب عدم استقبال از نفت سبک می شود گفت: در همین راستا هشت پالایشگاه 60 هزاربشکهای تعریف شده و شرکتهای داخلی برنده این مناقصه شدند. این شرکتها 480 هزار بشکه نفت سبک را به نفتا تبدیل میکنند. یا محصول پتروشمی میشود یا صادر میشود. 360 هزار بشکه نیز از این مقدار برای پالایشگاه ستاره خلیج فارس بندرعباس به منظور بنزین سازی طراحی شده است.
وی در ادامه نیز توضیحاتی را درباره پیشرفت پروژهها در پارس 2 ارائه داد و افزود: پارس 2 در شهرستان کنگان قرار دارد و فازهای مختلفی چون12، 19، 13، 14 و 23 در آن اجرا میشود.
به گفته یوسفی، پارس 3 نیز در شمال استان بوشهر قرار دارد و در آنجا نیز 16 هزار هکتار فضا برای توسعه دیده شده است. منطقه فرزاد در این فاز با عربستان مشترک است و در سال آینده این فاز آغاز به کار خواهد کرد.
وی تاکید کرد: با فرض اینکه نفت بشکهای 50 دلار باشد ما از دو منطقه پارس جنوبی 1 و 2 معادل 110 میلیارد دلار درآمد خواهیم داشت.
یوسفی در پاسخ به سوالی درباره میزان فلرینگ پالایشگاهها در این منطقه و تلاش برای کاهش آلودگیهای زیست محیطی گفت: ما در 10 فاز اول که عمری از آنها گذشته در سال 87 ، هفتهای 56 میلیون متر مکعب گاز می سوزاندیم که در تیرماه سال گذشته این رقم به یک هفتم یعنی هشت و نیم میلیون متر مکعب رسید و امروز این رقم به 5 میلیون متر مکعب رسیده است.
وی درباره اینکه چگونه میتوان فلرینگ در پالایشگاهها را کاهش داد توضیح داد: پالایشگاه فرایندی دارد و اگر طی این فرایند بخشی خوب عمل نکند، فلرینگ افزایش مییابد و اکنون در تعدادی از پالایشگاهها با توجه به اینکه اصلاح فرایند موفق بوده، فلرینگ به 5 میلیون متر مکعب رسیده است. ما به دنبال این هستیم که گازی که در فرایند فلرینگ ضرر دارد را در چرخهای به گاز شیرین تبدیل کنیم.
وی از مذاکره با یک شرکت فرانسوی در همین راستا خبر داد و گفت: قرار است این شرکت فرانسوی تکنولوژی این کار را در اختیار ما قرار دهد و بر همین اساس فلرینگ در پالایشگاه به یک و نیم میلیون متر مکعب خواهد رسید.
یوسفی با بیان اینکه امروزه بحث محیط زیست احساسی شده تاکید کرد: اکنون در 10 فاز نخست پارس جنوبی آلودگی بسیار پایین است و دیگر گاز شیرین است که می سوزد و آن هم ضرری ندارد. بنابراین ما به لحاظ زیست محیطی منطقه خوبی داریم. اکنون پالایش دایمی آب دریا را در دست اجرا داریم. همچنین برای معضل آلودگی پسماندهای ویژه نیز با کمیتهای هماهنگی کردیم تا واحد بازیافتی دایر شود. پیش از این گوگرد که در انبارهای به صورت روباز نگهداری میشد به انبارهای سربسته انتقال یافته است.
وی اضافه کرد: به هر حال این صنعت هیدروکربنی بوده و آلوده است و باید همواره به فکر آن بود. ما نیز به دنبال این هستیم که هزار و 350 هکتار فضای سبز ایجاد کنیم.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال دیگری درباره شرایط صادرات در دوران پساتحریم توضیح داد و گفت: به هر حال شرایط تحریم کار را برای صادرات سخت کرده بود. اکنون در شرایط پسا تحریم ما ساعات شب را که پیش از این در صادرات نبود، فعال کردیم. در گذشته نیز بندر ما برای صادرات محدود بود اما اکنون گمرک جدید اضافه شده و در گذشته که دروازههای متعددی برای ورود و خروج وجود داشت تجمیع شده و اکنون تنها از طریق یک دروازه این کار صورت میگیرد.
به گفته یوسفی، در این منطقه سرمایهگذاران از پرداخت عوارض ارزش افزوده که 9 درصد است معاف هستند. علاوه بر این کالاهای وارد شده مشمول قانون معافیت ده ساله مناطق محروم می شوند و در نتیجه اینجا سرمایهگذاران در مجموع از 25 درصد از معافیتهای مالی برخوردارند.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط پساتحریم نمایندگی وزارت خارجه برای صدور ویزای کار در منطقه دایر میشود افزود: اگرچه صندوقهای داخلی کشور در پتروشیمی فعال هستند، اما این صنعت مورد استقبال خارجیها نیز قرار گرفته و 25 کشور برای سرمایهگذاری ابراز علاقه کردند. اکنون میتوانم بگویم که با آلمان کار به مرحله عقد قرارداد رسیده و آنها قرار است روی زنجیرهای از پتروشیمیها سرمایه گذاری داشته باشند.
یوسفی با بیان اینکه اکنون هزار هکتار برای صنایع پایین دستی اختصاص داده شده گفت: این اراضی محلی برای جذب سرمایه است. پارس 3 نیز یکی دیگر از مناطقی است که پتانسیل خوبی برای جذب سرمایه دارد. برای جذب گردشگر نیز قرار است در نایبند، هتل پنج ستارهای ساخته شود که اجرای فاز نخست آن با 100 اتاق است.
مدیر عامل سازمان اقتصادی منطقه ویژه انرژی پارس در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا طرحهای منطقه پیوست اجتماعی و فرهنگی دارد نیز اظهار کرد: متاسفانه ما در این بخش پیوستهای غیرصنعتی نداشتیم. اما برای کار در پارس 3 پیوست اجتماعی را مد نظر قرار دادهایم و با چندین جامعهشناس برجسته در این حوزه همکاری خواهیم داشت. همچنین پروژه دیگری برای آسیبشناسی مسایل فرهنگی و اجتماعی منطقه مدنظر قرار دادهایم. به هر حال صنعت در یک جامعه ناهنجاری ایجاد میکند و باید با اجرای طرحهایی از این ناهنجاریها جلوگیری کنیم.
یوسفی در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه از ابتدا تاکنون نزدیک به 600 میلیارد تومان در حوزه اجتماعی هزینه شده است گفت: به طور مثال 11 میلیارد تومان برای ساخت بیمارستان دیر، 6/2 میلیارد تومان برای ساخت بیمارستان کنگان، 10 میلیارد تومان برای ساخت راه کنارگذر کنگان، 5 میلیارد تومان هزینه برای آموزش و پرورش و ... شده است.
۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]
صفحات پیشنهادی
سخنگوی مخابرات ایران در گفتوگو با فارس خبر داد فروش سهام مخابرات و همراه اول به فرانسویها نهایی نیست/ مذاکره
سخنگوی مخابرات ایران در گفتوگو با فارس خبر دادفروش سهام مخابرات و همراه اول به فرانسویها نهایی نیست مذاکره و همکاری با اپراتور موبایل فرانسویسخنگوی مخابرات ایران گفت اپراتور موبایل فرانسوی اورنج در زمان تحریم برای سرمایهگذاری در شرکت مخابرات و همراه اول ابراز تمایل کرده و درعلت مخفیانه بودن قرارداد پژو سیتروئن عدم پرداخت غرامت شرکت فرانسوی است/خودروهای قدیمی پژو در سبد خرید ایران خو
در شرایطی که بازار داخلی ایران با ورود هر خودروی جدید خریداران زیادی به خود جذب می کند فرصت خوبی بود که مدیران شرکت های خودروسازی با شرکت هایی قرارداد منعقد می کردند که شفافیت در قرارداد داشته باشند به گزارش حوزه اقتصادی تهران پرس زمانی که هیات بلندپایه اقتصادی کشور به کشورهایک شرکت فرانسوی خواستار تولید برق از زباله در ایران شد
شرکت CNIM فرانسه جدیدترین سرمایه گذار اروپایی است که درخواست خود را برای سرمایه گذاری در بخش انرژی های نوی ایران ارائه کرده است به گزارش برق نیوز در روزهای اخیر جلسه ای در مجموعه وزارت نیرو با سرمایه گذاران خارجی برگزار شد که محور مورد بحث در این جلسه توسعه انرژی های تجدیدپذیرهمکاری شرکتهای دانش بنیان ایرانی و فرانسوی در سه حوزه علم و فناوری
همکاری شرکتهای دانش بنیان ایرانی و فرانسوی در سه حوزه علم و فناوری مدیر کل دفتر تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از همکاری شرکتهای دانش بنیان ایرانی و فرانسوی در سه حوزه خبر داد احمدرضا اعلایی مدیر کل دفتر تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتو گتعامل شرکت های دانش بنیان ایرانی و فرانسوی در ۳ حوزه
مدیر دفتر تبادل فناوری معاونت علمی خبر داد تعامل شرکت های دانش بنیان ایرانی و فرانسوی در ۳ حوزه شناسهٔ خبر 3040938 - جمعه ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۶ ۱۱ دانش و فناوری > علم و دانش مدیر کل دفتر تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تعاملات ایران و فرانسه در حوزه فناوری خبردمذاکره و همکاری مخابرات با اپراتور موبایل فرانسوی
مذاکره و همکاری مخابرات با اپراتور موبایل فرانسوی سخنگوی مخابرات ایران گفت اپراتور موبایل فرانسوی اورنج در زمان تحریم برای سرمایهگذاری در شرکت مخابرات و همراه اول ابراز تمایل کرده و در پساتحریم نیز قصد حضور پررنگتر در خاورمیانه را دارد فارس داود زارعیان درباره موضوع مذاکرهمدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی خبر داد جمعآوری حدود 10 هزار انشعاب غیرمجاز برق در آذربایجان غرب
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی خبر دادجمعآوری حدود 10 هزار انشعاب غیرمجاز برق در آذربایجان غربیمدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی گفت حدود 10 هزار انشعاب غیرمجاز برق جمعآوری و 5 هزار انشعاب غیرمجاز به انشعاب مجاز تبدیل شده است به گزارش خبرگزاری فارس ازتعامل شرکتهای دانش بنیان ایرانی و فرانسوی در ۳حوزه
تعامل شرکتهای دانش بنیان ایرانی و فرانسوی در ۳حوزه بعد از سفر رئیس جمهور ایران به فرانسه قرار است توافقاتی در زمینه علمی و فناوری بین دو کشور انجام گیرد مدیر کل دفتر تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تعاملات ایران و فرانسه در حوزه فناوری خبر داد و گفت قرار استتوسعه فرودگاه اصفهان با مشارکت شرکت فرانسوی وینسی
صفحه شهرستان اصفهان- خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی مدیر کل فرودگاه شهید بهشتی اصفهان با اشاره به سفر رئیس جمهوری به فرانسه و ایتالیا و تنظیم قراردادهای زیرساختی حمل و نقل گفت در این قرارداد سه فرودگاه کشور از جمله فرودگاه اصفهان مورد توجه قرار گرفته است که ساخت 25 هزار مترمربعمذاکره با سه شرکت اروپایی برای توسعه فرودگاه بین المللی کیش
مذاکره با سه شرکت اروپایی برای توسعه فرودگاه بین المللی کیش مدیرفرودگاه بین المللی کیش از مذاکره با سه شرکت بین المللی بریتیش پترولیوم منزیس و بلولاین برای سرمایهگذاری در این فرودگاه خبر داد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما کوروش فتاحی گفت ا-
اقتصادی
پربازدیدترینها