واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: قلي شعبدهباز است!
نویسنده : اولاد آدم
راستش از شما چه پنهان، اولاد آدم فكر ميكند كه نصف يا حتي 80 درصد مشكلاتي كه دارد ميكشد از بد اظهاري است. يعني مانده است كه خوب اظهاري چيست؟ البته لابد دورهها و فنون و نظارتهايي براي سنجش نوع كيفيت اظهارات در داخله و خارجه، بايد وجود داشته باشد والا كلاغ هم ميتوانست بگويد كه آوازش كم از آواز قناري نميآورد. البته اين روزها علاوه بر جلوي آينه، در مطبخ، حمام و دستشويي هم شروع كردهام به اظهارنظر كردن در موارد عديدهاي (به واسطه تنگي جا، از ذكر عناوينشان عاجزم) تا به مرحله خوشاظهاري نزديك شوم. حتي در خواب هم... اما چه كنم كه اين طوق ننگ بداظهاري هنوز بر گردنم است. كاش ديگران كمك كنند تا خلاصي يابم. به قول يارو گفتني: همسايهها ياري كنيد تا من شوهرداري كنم...
لابد ميگوييد برو و از نزديك نمونههاي بداظهاري و خوش اظهاري را لمس كن. لابد ميگوييد برو گمرك، برو شوش، برو راهآهن و... حتماً شما هم آن مصاحبه دبير انجمن صنايع نساجي كشور را خواندهايد كه نميگوييد برو ولنجك، برو نياوران و برو ازگل! او با بيان اينكه مناطق آزاد يكي از وروديهاي كالاهاي قاچاق هستند كه ۲۰درصد از كل پوشاك قاچاق از اين مبادي وارد (و مابقي از طريق نقاط گمركي وارد كشور ميشوند ) گفته زرشك! تازه ۹۰ درصد برندهايي كه مردم براي خريد آنها هجوم ميبرند، تقلبياند. اما اين چه ربطي به بداظهاري دارد؟ يعني ميخواهيد بگوييد برندها بد اظهاري ميكنند و زرشك ميفروشند؟ يعني آن 80 درصد ديگر قاچاق از داخل خود گمرك است و مديريت ميشود؟ يعني رئيس گمرك بداظهاري ميكند كه اظهار نميكند كه قاچاقچيها قاچاقي از زير دستش قاچاق ميكنند؟ يعني كارچاقكنها اينقدرخوشاظهارند كه ميتوانند سر گمركچيها را گول بمالند و قاچاق كنند؟ يعني در آن گمرك مكانيزه را بايد گل گرفت؟
تو را به جان عزيزتان، اظهارات اولاد آدم را با قاچاق گره نزنيد. اين قصه خيلي بودار است و اولاد آدم آنفلوآنزاي حاد گرفته و تا پايان اين دوره، حس بويايياش كار نميكند والا الان مقابل وزارت نفت هم بست نشسته بود! (دبير محترم ميگويد: برگرديم به قاچاق. نفت كه ديگر قاچاق نيست كه با واسطه و در پناه و رمز و راز خيراتش كنيم!)
بسيار خب. دوباره از اول مرور ميكنم!... مگر نشنيدهايد همين ايشان كه مصاحبه كرده، گفته: «قاچاق يك مسئله اقتصادي است و صرفه اقتصادي دارد و در اين زمينه چارچوبهاي سياستگذاري به درستي انجام شده است اما جنبه رسيدن به هدف درست نبوده است.» يعني سياستگذاريمان در انجام قاچاق توسط دولتمردان، درست انجام شده اما جنبه نداشتهايم و زياد قاچاق كردهايم! يعني جنبه داشتهايم ولي جنبهمان عوضي بوده! به شما بشارت بدهم كه اولاد آدم هم آدم بيجنبهاي نيست اما نميفهمد چگونه جنبه واقعي خود را به دست آورد يا ترميم كند تا به خوش اظهاري مورد نظر برسد؟ شايد جنبه همان جنم است و جنم همان جنبه! اصلاً بياييد ريشهاي به اين موضوع نگاه كنيم تا بفهميم بداظهاري كجاي حلقمان گير كرده كه بيجنبه بازي در نياورده باشيم!
وي خاطرنشان كرد:«بايد ديد ريشه حجم عظيم قاچاق در كشور كجاست و در اين زمينه اگر نگاهي كوتاه به آمار گمرك كشور خودمان و آمار گمرك كشورهاي ديگر كنيم به عددي كاملاً متفاوت ميرسيم.» يعني مثلاً اگر گمرك چين ميگويد، 100 تن به حساب قلي از چين خارج شده تا به ايران وارد شود، گمرك ايران ميگويد قلي 20 تن وارد كرده! شايد قلي شعبدهباز است.
ايشان در مصاحبهاش گفته:«مناطق آزاد يكي از وروديهاي كالاهاي قاچاق هستند كه 20 درصد از كل پوشاك قاچاق از اين مبادي وارد ميشوند و مابقي از طريق نقاط گمركي وارد كشور ميشوند كه بر اساس بداظهاري، شناسايي نميشوند.» يعني مثلاً چينيها وزن ميكنند و ما نميكنيم. ما در گمرك به قلي ميگوييم چند كيلو جنس آوردهاي و او بداظهاري ميكند و ميگويد اينجا به چيني نوشته 20 تا! ما هم كه سواد چيني نداريم به او ميگوييم از كجا معلوم كه 20 تا؟ او هم ميگويد خب با ترازو بكشيد! ما هم كه حوصله نداريم ميگوييم نه بابا برو خوش باش! او هم به ما شاگرد دونگي ميدهد و ما هم ميگوييم قبول نميكنيم و صندوق انعام آن گوشه است و اگر خواستي درد و بلا از سر خانوادهات دور شود، هر چقدر وسعت بود داخل آنجا بريز و آخر ماه، ما خودمان بين بر و بچ تقسيم ميكنيم! خيرش را ببيني!
اولاد آدم حالا كمكم دارد ميفهمد بداظهاري چيست؟ تازه اينها همهاش در مقدمهچيني براي اصلاح بداظهاري اولاد آدم بود والا قاچاق مشكلش با بداظهاري و خوشاظهاري حل نميشود. ميگوييد با چه حل ميشود؟ يك سخن گهربار به شما از يكي ديگر ميدهم كه بايد برويد بدهيد با خط خوش و آب طلا بنويسند و قاب كنيد و بگذاريد در گنجه! (اين را بگويم و بروم دستشويي يك مقدار تمرين خوداظهاري كنم!)
عباس نخعي، مديركل مبارزه با قاچاق كالا در ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در اين زمينه گفته: بايد براي مبارزه با قاچاق پوشاك اقدامات فرهنگي صورت گيرد و اين موضوع نياز به يك عزم ملي دارد... نخعي اضافه كرده: برنامهريزيها در دولت يازدهم به اين صورت بوده است كه امروز مسئولان به سمت فراهم كردن امكانات براي توليد كنندگان پيش روند... وي خاطرنشان ساخته: با اقدامات صورت گرفته ميزان قاچاق پوشاك از مبادي جنوب كشور كاهش يافته است.
يعني منظور ايشان هم اين بوده كه برنامهريزي در تدبيرهست اما، امان از دست بداظهاري اولاد آدم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]