تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا مى‏توانى بكوش كه صبح و شب در قلبت (حتّى) قصد فريب و نيرنگ كسى نباشد؛ چرا كه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827642757




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ویراژ "پژو" در بزرگراه پسا برجام


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: پژو، بازگشت پیروزمندانه ای به بازار انحصاری ایران علی رغم خسارت های سهمگین بر پیکره خودرو را توانست پس از یک سفر سیاسی به دست آورد.

به گزارش تراز ، دولت در اقتصاد ایران همواره  در حوزه هایی فراتر از محدوده کلاسیک خود فعالیت کرده است، و به همین دلیل برای ارزیابی پیامدهای مترتب بر کارکرد آن، می بایست به نحو مناسبی همه حوزه های عملکرد دولت را پوشش داد، از جمله تصدی دولت بر بنگاه های اقتصادی ،تعیین قیمت خدمات و کالا ها، خدمات در سطح خرد و اختلال های ایجاد شده در سطح کلان، خط مشی های سیاسی در سرمایه گذاری های داخلی و خارجی.... را می توان نام برد، سرمایه گذاری بدون فراهم آوردن محیط مناسب کسب و کار و پایبندی به تعهدات و قراردادها، انتقال مناسب تکنولوژی به کشور هدف،یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

وجود یک تعادل کارا در نظام اقتصادی مبتنی بر بازار رقابتی از آنچنان جذبه ایی برخوردار است که نیل به آن مبنای بسیاری از سیاست گذاری های عملی و اقتصادی است که در کنار حمایت از تولید کنندگان داخلی و با نگاه تئوریک به اقتصاد مقاومتی صورت می گیرد. رابطه میان ورود تکنولوژی وسرمایه گذاری در توسعه ی تکنولوژی ازمدت ها پیش موضوع بحث های سیاسی در کشورهای درحال توسعه بوده است، روشن است که این دو همواره دربرابر هم بوده اند، هرچند در موارد خاصی هم توانسته اند با یکدیگر سازگار شده و جانشین هم شوند این موضوع امروزه بخصوص از آن رو اهمیت می یابد که کشورهای درحال توسعه برای تعدیل اقتصاد خود فشار روز افزونی را متحمل می شوند، دیگر سخن این است که کشورها را وادار می کردند که مداخلات دولت در اقتصاد و تجارت آزاد را، که معمولاً در بازرگانی و سرمایه گذاری خارجی و دیگر شکلهای انتقال تکنولوژی وجود داشته است، برطرف نمایند، سرمایه گذاری مساوی بوسیله  شرکت های خارجی تنها یکی از راه های انتقال تکنولوژی میان کشورهاست.

ازدهه ی 1960 روشهای دیگر انتقال تکنولوژی مانند دادن پروانه و امتیاز، مقاطعه کاری، مقاطعه کاری فرعی و روشهای دیگری از این دست نیز افزایش پیدا کرده اند. سرمایه گذاران سنتی خارجی در مورد تکنولوژیهای کم بهاتر خود، گرایش بیشتری به وارد شدن در این شکل های جدید دارند که این خود پاسخی به تمایل بسیاری از کشورهای در حال توسعه در بنا نهادن پایه های صنعتی مستقل می باشد. رشد تکنولوژیی متنوع، واسطه ها، تهیه کننده های ملزومات، فروشندگان خبره دانش مهندسی، مشاوره و تجهیزات فراوانی را وارد عرصه ی انتقال تکنولوژی نموده است که تمایل چندانی برسرمایه گذاری مساوی در کشورهای دیگر ندارند.

چهاردسته عوامل بردرونی کردن انتقال تکنولوژی اثرمی گذارند: ماهیت تکنولوژی، استراتژی، فروشنده، توانمندی های خریدار و سیاست دولت پذیرنده ی تکنولوژی، تا آنجا که به ماهیت تکنولوژی مربوط می شود، گزینش فرم آن به پیچیدگی ذاتی تکنولوژی، سرعت دگرگونی آن، تازگی و نوپدیدی آن و میزان تمرکزگرایی تحقیقات و توسعه بستگی دارد. و اینکه " آیا تکنولوژی متکی بر محصول است یا فرآیند مراحل تولید آن ؟ " عاملی دیگری است که اولین مهم به حساب می آید.

معمولاً هرچه میزان پیچیدگی ( وهمچنین نیاز به کنش دوسویه میان انتقال دهنده و پذیرنده ) بیشتر، روند دگرگونی پر شتاب تر، تکنولوژی نوپدیدتر و پربهاتر و تحقیقات و توسعه ای که تکنولوژی برآن مبتنی است بیشتر باشد، انتقال تکنولوژی بیشتر شکل درونی به خود می گیرد. به هرحال تکنولوژی های فرآیندی درفرم های خارجی بیشتر قابل انتقال می باشند، حتی اگرمحصول نهایی آنها بوسیله مؤسسات مهندسی و تأمین کنندگان تجهیزات در دسترس قرارگیرد. تکنولوژی های تولیدی ( ماشینی ، الکتریکی ، حمل و نقلی و الکترونیکی ) نیاز بیشتری به فن ومهارت دارند و حداقل درمرحله ی نهایی کمتر در دسترس می باشند.

مروری بر قرارداد ایران با پژو

ایران درصدد تقویت روابط و توسعه اقتصادی است، حال بدون پیشفرض به قرارد اخیر شرکت پژو می پردازیم، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی، رییس جمهور ایران در راس یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی  متشکل از 120 نفر به ایتالیا و فرانسه سفر کرد و قرارداد های متعددی با این کشورها منعقد نمودند، یکی از این قراردادها مربوط به شرکت پژو  بود که با ایران خودرو برای تولید سالانه 200 هزار خودرو در ایران قراردادی امضا کرد و ارزش این قرارداد به این گونه است که نخستین خودرو در سال 2017 به تولید خواهد رسید،که  436 میلیون دلار اعلام شد.

در این قرارداد که تنها چند پارگراف آن برای رسانه ها آشکار شده است، سه نوع خودروی 208، 2008 و 301 قرار دارد که قرار است دو شرکت در ایران شرکتی با نام جدید و با سهم پنجاه درصد تأسیس کنند و سی درصد محصولات را صادر کنند و بقیه در بازار ایران به فروش برسد همچنین  ساماندهی تولید کنونی مدل‌های قدیمی پژو405 و پژو206 در این قرارداد ذکر شده است.


تاریخچه شرکت پژو

شرکت خودرو سازی پژو بزرگترین شرکت اتومبیل‌سازی کشور فرانسه و دومین شرکت بزرگ اتومبیل‌سازی در اروپا بعد از فولکس واگن آلمان است.
پژو به فرانسوی: Peugeot)) و به معنی کبوتر، نام شرکت خودروسازی فرانسوی است، که در سال 1810 توسط خانواده امیل پژو جهت ساخت آسیاب‌های قهوه، در شهر فرانش-کنته، فرانسه تأسیس شد ولی ورود رسمی پژو به صنعت خودروسازی با تولید دوچرخه گراند‌بای توسط، آرماندپژو (بنیانگذار شرکت اتومبیل‌سازی پژو) فرزند امیل در سال 1882 آغاز شد، نخستین خودروی پژو که تنها چهار نمونه از آن ساخته شد خودرویی سه‌چرخ بود که در سال 1889 توسط آرماند پژو و با همکاری گوتلیب دایملر تولید گردید.

صاحبان اولیه پژو

این خودرو سه چرخ دارای یک موتور بخار با وزن سنگین بود که حجم زیادی نیز اشغال می‌کرد، و برای گرم شدن آن مدت زمان زیادی زمان لازم داشت. در سال 1890 استفاده از موتور بخار ممنوع شد و پیشنهاد گردید، که در اتومبیل‌ها از موتورهای سوختی، که توسط شرکت پنهارد و تحت لیسانس دایملر ساخته شده بود، استفاده شود. این خودرو از بسیاری از نمونه‌های پیشین خود پیشرفته‌تر بود، پژو اولین شرکتی بود، که تایرهای لاستیکی را برروی خودروهای خود نصب کرد و در سال 1895 تایرهای بادی را برروی آنها قرار داد.

در سال 1896 پژو اولین موتور خود را بدون کمک گوتلیب دایملر تولید کرد و بعد از آن پیشرفت‌های مختلفی مانند امکان‌پذیری انتقال قوای محرکه زیر خودرو به درون کاپوت حاصل شد و خودرو به‌معنای امروزی آن، شکل گرفت.

در سال 1898 آرماند پژو تصمیم گرفت، برای تشکیل شرکت خود، از پژو جدا شود، تا تمرکز بیشتری روی اتومبیل داشته باشد. در سال 1901 توانست با تولید موتوری با حجم 652 سی‌سی، قدرت 5 اسب بخار، یک سیلندر و ظاهر سنتی، برنده مسابقات بهترین مدل آن سال شود.

در سال 1903 پژو اقدام به تولید موتورسیکلت نمود و از آن پس، موتورسیکلت‌های پژو، به‌سرعت جای خود را در بازار باز کردند. در سال 1903 پژو حدود نیمی از خودروهای بازار فرانسه را تولید می‌کرد.

بین سال‌های 1914 تا 1918 با شعله‌ور شدن جنگ جهانی اول در اروپا، پژو به تولید خودروهای نظامی گوناگون، که از دوچرخه تا تانک‌های بزرگ را شامل می‌شد، پرداخت. در سال‌های بعد از جنگ جهانی اول، خودرو به وسیله لازمی برای همه مبدل شد و دیگر یک وسیله تشریفاتی مختص قشر مرفه نبود.

با پایان جنگ در اروپا، طی قرن بیستم پژو توسعه یافت و در سال 1926 واحد دوچرخه پژو از شرکت مادر خود جدا شد و سایکل پژو را تشکیل داد.  سال 1929 سالی بود که نام‌گذاری امروزی پژو شکل گرفت. مدل جدید سال 1929، پژو 201 ارزان‌ترین خودرو در بازار فرانسه و مدلی بود که علامت تجاری پژو را دارا بود. این خودرو اولین خودروی تولید انبوه پژو بود. مدت زیادی از این شکوفایی پژو نگذشته بود، که در دهه 1930 میلادی دوران رکود اقتصادی آغاز شد.

پژو 201


در زمان بحران مالی، فروش شرکت بسیار کاهش یافت، ولی شرکت توانست نجات پیدا کند. در سال 1933 این شرکت مدل پژو 402 را روانه بازار کرد که اولین مدلی بود که سقف آن قابلیت جمع شدن داشت.

سال 1938 با آغاز جنگ جهانی دوم پژو مجبور شد کامیون و ون برای جنگ تولید کند؛ اما پس از پایان جنگ و در سال 1948 دوباره کار خود را با تولید پژو 203 آغاز کرد. بعد از آن مدل‌های بسیاری با همکاری شرکت طراحی ایتالیایی پنین فارینا مانند پژو 504 عرضه کرد.

در سال 1974 پژو 30٪ درصد از سهام سیتروئن را خریداری کرد و در 1975 این شرکت را تصاحب نمود.

در سال 1978 شرکت پژو سیتروئن واحد اروپایی کرایسلر را به دلیل بحران‌های ایجاد شده در این شرکت، از آن خود کرد. شرکت کرایسلر اروپا، بسیار فرسوده و دارای مدل‌های قدیمی بود و در واقع این سرمایه‌گذاری، مشکلات مالی بسیاری برای پژو سیتروئن ایجاد کرد. در اوایل دهه 1980 میلادی، پژو برند تالبوت را احیا کرد، تا بتواند سودی از کرایسلر به دست آورد و بخش اروپایی آن را از ورشکستگی نجات داد.


تمامی این سرمایه‌گذاری‌ها باعث شد شرکت پول زیادی را خرج نماید و دچار مشکلات مالی شود. در سال 1983 مدل موفق پژو 205 ارائه شد و بسیاری از هزینه‌های شرکت را پوشش داد. در 1990 با مدیریت جین مارتین فولز در پژو سیتروئن برای نخستین بار مشارکت این دو شرکت موفق عمل نمود.

پژو 205

فروش پژو در ایالات متحده با مدل‌های پژو 405 و پژو 505 در بین سال‌های 1990 تا 1991 شرکت را بعد از 33 سال، به نقطه اوج خود رساند. همچنین پژو در سال‌های 1998 تا 2000 تأمین موتورهای مسابقات فرمول یک را عهده‌دار شد. این شرکت اولین خودروی پژو 206 خود را در 12 دسامبر 2006 تولید نمود.

روش پژو در نامگذاری مدل های تولیدی

پژو در نام‌گذاری مدل‌هایش، سبک خاصی دارد و از فرمول X0Y استفاده می‌کند. X برای نشان دادن سایز خودرو و Y برای سال تولید خودرو، بکار می‌رود؛ یعنی هرچه رقم، بالاتر باشد، مدل خودرو، جدیدتر است. در نتیجه بر پایه این فرمول، پژو 406، بزرگتر و جدیدتر از پژو 305 می‌باشد. البته این قاعده نام‌گذاری استثناهایی نیز دارد. برای مثال پژو 309 پیش از پژو 306 تولید شده است. نمونه دیگر پژو 206 اس‌دبلیو است، که اندازه‌ای در حدود یک پژو 40وای دارد.

این رویه نام‌گذاری، در سال 1929 با عرضه مدل پژو 201 آغاز شد. تمام مدل‌های پژو 101 (موتورسیکلت) تا پژو 909 این شرکت به‌عنوان نام‌های تجاری مختص پژو ثبت شده‌اند. اما شرکت‌های دیگر نیز محصولاتی با نام‌هایی مشابه محصولات این شرکت داشتند، که برخی از آن‌ها مانند: پورشه 901 که به پورشه 911 تغییر نام داد و برخی دیگر مانند مدل‌هایی از فراری، که همان نام خود را حفظ کردند. جالب آنکه وجود صفر (0) در وسط نام‌های این مدل‌ها، فلسفه‌ای خاص دارد. این صفر نشان دهنده عددی است، که بر روی یک صفحه، در جلوی خودروهای اولیه این شرکت ظاهر می‌شدند و سوراخ هندل این خودروها، با این صفر یکجا قرار می‌گرفت.

ده برند تجاری پرفروش خودرو در سال 2015 (www.statista.com)

صنعت جهانی خودرو شامل ساخت و فروش خودرو و سایر فعالیت های خرده فروشی، مانند ایستگاه های پمپ بنزین، خرده فروشی و فروش قطعات ماشین و راننده که منجر به رشد اقتصاد جهانی می شود. ایالات متحده یکی از بازیگران برجسته در صنعت خودرو از نظر تولید و مصرف وسایل نقلیه است. در سال 2013، ایالات متحده  4.370 میلیون اتومبیل های سواری و 6.7 میلیون خودروهای تجاری تولید کرد که با افزایش 5.4 درصدی در سال 2014 در مجموع به بیش از 11.6 میلیون رسید. برخی از کشورهایی است که پیش بینی می شود بازیگران بزرگ در صنعت خودرو در آینده نزدیک شوند عبارتند از برزیل، روسیه، هند، چین، ایران و اندونزی هستند.

افزایش تقاضا برای خودرو، به ویژه در کشورهای پر جمعیت مانند هند و چین، موجب افزایش آلودگی محیط زیست شده است. نتایج آلودگی ناشی از ساخت خودروها و قطعات آن ها انتشار گازهای گلخانه ای را به همراه داشته است. همچنین با افزایش تقاضای جهانی و استفاده بیش از حد از سوخت فسیلی، این نگرانی وجود دارد که منابع این سوخت به پایان برسد. از این رو، تقاضا برای حمل و نقل سبز(خودرو پاک) که دارای اثر حداقلی در محیط خارجی است در سال های آینده افزایش خواهد یافت.

تکنولوژی در صنعت خودرو رو به ترقی است. مثلاً برای تنظیم موتور و کاهش انتشار آلودگی از کامپیوتر استفاده می شود. پیشرفت در سیستم اگزوز می تواند منجر به بهبود کیفیت هوا و کاهش آسیب به محیط زیست شود. پژوهش در این بخش به عنوان قانونی برای دولت به نفع فن آوری ماشین پاک از اهمیت بسزایی برخوردار است. برای مثال بازار جهانی خودرو الکتریکی متناسب با نگرانی های زیست محیطی هدایت می شود.


مجله موتور ترند که از معتبر‌ترین مجلات تخصصی در زمینه اتومبیل است خودرو شورولت کامارو جدید را به عنوان خودرو سال انتخاب کرد، این انتخاب از میان هفت کاندید نهایی یعنی خودرو‌های آئودی تی تی، بی‌ام و سری هفت جدید، هوندا سیویک، مزدا‌ام ایکس 5، مرسدس AMG GT S، تویوتا Mirai و شورولت کامارو انجام گرفته است که جایگاهی برای کاندید شدن پژو در میان این ماشین ها در نظر گرفته نشده است.

به هر روی کاربرد طوطی وار این دست موضوعات همراه ماهیت و اوضاع اقتصاد ایران، در کنار ضعف مدیریت و بهره وری ملازمان صنعت خوردو همراه با  منطق و روش های مدیریتی فرانسوی در استثمار و استعمار نو شرکت ها و مردم ایران زنگ خطری است که ویران کننده اقتصاد ملی است.

سهم بازار خودرو سازان در امریکا، پژو سهم قابل ارزیابی در بازار بزرگ آمریکا ندارد.

حال بصورت اجمالی به مزایا و معایب این قرارداد می پردازیم:

مزایا:

1. این برای نخستین بار است که یکی از خودرو سازان دنیا از طریق سرمایه گذاری مالی مستقیم در صنعت خودروی ایران حضور پیدا می‌کند.
2. انتقال فناوری و دانش فنی.
3. ایجاد ارزش افزوده در تولید برای سود آوری و صادرات.
4. قرار است حداقل 50 درصد قطعات این پلت فرم در ایران تولید شود.
5. 30 درصد سهم کل بازار ایران و سالانه بیش از دو  میلیارد یورو  به ایران قطعه صادر کند.
6. افزایش کیفیت و کم تر شدن خسارات های جانی و مالی.

معایب:

1. در سال 1391 پژو ایران راه به دلیل تحریم‌ها جهانی و خرید حدود هشت درصد سهامش توسط شرکت جنرال موتورز ترک کرد. طرف ایرانی در حالی میلیون‌ها دلار صرف ساخت زیر ساخت‌های تولید محصولات پژو کرده بود(بدون دادن خسارت از ضرر هنگفت به پیکره خودروسازان).
2. درجه دو بودن کمپانی شرکت پژو نسبت به شرکت های دیگر با توجه به داشتن کم ترین بازار فروش.
3. انتقال دانش و فناوری با توجه به رفتار گذشته این شرکت دور از ذهن می رسد.
4. عدم سرمایه گذاری بلند مدت برای خودروهای هایبریدی ، الکتریکی،هیدروژنی.
5. تضعیف شدید  قطعه سازان داخلی،و عواقب آن.
6. افزایش آلودگی ناشی از سوخت فسیلی خودروها،ترافیک ،بیماری های تنفسی...،بدون داشتن آینده نگری متناسب.
7. ساماندهی دو خودروی از رده خارج شده برای کسب سود.
8. قیمت بالای خودرو ها نسبت به قدرت خرید مردم.

کارنامه سیاه پژو در ایران و قرارداد غیر منصفانه با این شرکت با وجود برداشته شدن تحریم ها ، این سوال بزرگ را در ذهن ها ایجاد می کند که چه دلیلی برای بازگرداندن این شرکت که سابقه عهدشکنی دارد به بازار خودرو ایران وجود دارد، آن هم با دعوت رییس جمهور و بدون در نظر گرفتن خیانتی که این شرکت در قبال مردم ایران طی 23 سال حضورش کرده است،در حالی که برندهای تجاری دنیا در این قراردادها جایگاهی ندارند،با این تفاسیر این شائبه بصورت زننده ایی به ذهن می رسد که قرارداد مذکور قربانی سیاست  جلب حمایت فرانسه در برداشته شدن تحریم ها بوده است.


منبع: فرهنگ نیوز







زمانبندی انتشار: 12 بهمن 1394 - 17:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن