واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مقاله سوم عجائبالمخلوقات وغرائبالموجودات!
نویسنده : اولاد آدم
اولاد آدم به شما بشارت بدهد كه ميخواهد مقاله سوم كتاب عجائبالمخلوقات و غرائبالموجودات را بعد از هشت قرن بنويسد و تكليف علمي خود را به انجام برساند. لابد ميگوييد اين ديگر چه ترفندي است و اين كتاب را در كدام بازار مكاره بايد خريد و اصلاً يك مقدمهاي بنويس كه اين كتاب چيست و آن مقاله سوم براي چيست و ما كيستيم و علت اين عمليات ژانگولر چيست و....
عارضم به حضورتان كه اين قصه دراز است. اما به خاطر طبع حقيقتجوي شما خوانندگان عزيز، مطالبي را قلمي ميكنم. يعني بيشتر دوست داشتم به جاي مقاله سوم، كتاب خاطراتم را بنويسم اما الان وقتش نيست. يكهو روزنامه خودمان يا آنها را برميدارد و قسمتهايي از آن را روي سايتشان ميگذارند و من كه به عالم و آدم جوابگو نيستم، بايد جوابگو شوم! الان هم كه همه دنبال اين هستند كه از اولاد آدم آتو بگيرند. پس فقط در مورد مقاله سوم و كتاب مزبور قلمفرسايي ميكنم و شما هم به من دل بدهيد!
كتاب عجائبالمخلوقات و غرائبالموجودات (شگفتيهاي آفريدگان و موجودات) كتابي است در زمينه هيئت و جهانشناسي و علمالاشيا و شگفتيهاي عالم خلقت، نوشته زكريا قزويني. قزويني اين كتاب را نخست به زبان عربي نوشت و سپس خود نسخهاي فارسي از آن تدوين كرد. تاريخ نوشتن عجايبالمخلوقات را به سال ۶۷۸ هجري قمري مطابق با ۱۲۸۰ ميلادي گزارش كردهاند. دستنوشته اصلي آن در حال حاضر در موزه مونيخ آلمان موجود است. اين كتاب به چندين زبان زنده دنيا ترجمه شدهاست. كتاب شامل چهار مقدمه و دو مقاله است. مقاله اول در عُلويات؛ مقاله دوم در سُفليات، كه شامل عناصر و معدنيات، نباتات و حيوانات است. در مورد تمام كائنات روي زمين، بروج، ماهها، فصول سال، ستارگان، زمين، كوهها، درياها، رودها، جانوران، و تمام موجودات دنيا سخن رفته است. شايد اگر عمر او دراز ميبود و الان ميخواست كتاب را ادامه دهد، معاملات عجيب و پيشنهادات غريب اقتصادي در ايران را هم به آن اضافه ميكرد! (فكر بد نكنيد، اصلاً بنا نيست سراغ كرسنت و استايل اويل و بابك و مامك و فرانك بروم!)
اصلاً حالا كه اينطور شد، خودتان اين خبر را بخوانيد و ببينيد كه تدبيريان چگونه به اولاد آدم انگيزه حيات مجدد و وقايعنگاري يك اقتصاد از پيش فشل شده را در قالب مقاله سوم ميدهند! شايد كتاب با اين مقاله تجديد چاپ شده و اولاد آدم هم يك حياط وسط شمال شهر تهران، حالا ولنجك نه، همان نياوران خودمان خريد و عاقبت به خير شد و عمري به موجري گذراند!
انگيزه مقاله سوم:
در حالي كه سال گذشته ۱۵۰ هزار تن مرغ و تخم مرغ ايران صادر شده و اين روند در سال جاري با در نظر داشتن بازارهاي جديدي مانند روسيه رو به توسعه است، يك اتفاق جالب رخ داده است و آن اينكه روسيه نيز براساس رايزنيهاي صورت داده با ايران، خواهان صادرات مازاد گوشت قرمز و مرغ خود به ايران است! يعني ماهها است كه ايران براي صادرات مرغ مازاد خود به روسيه برنامهريزي ميكند و موافقتنامههاي بهداشتي در اين باره به امضا رسانده است. يعني گوش شيطان كر، توليد مرغ و تخم مرغ در سالهاي اخير در ايران آنقدر مناسب بوده كه نگو و بنا براعلام مسئولان امر، ميزان توليد اين محصولات حتي كمي بالاتر از ميزان مصرف هم بوده و اصلاً ربطي به حذف از سفره نفتي و سبد كالاي خانوار نداشته است. يعني در بيشتر ايام سال، مرغداران از قيمت كم مرغ گلايه ميكنند و براي همين گلايهها هم هست كه براي صادرات بخش مازاد آن برنامهريزي ميشود. يعني بالاخره همه ميگويند اگر در دولت تدبير روي چيزي برنامهريزي نشده، اما روي مرغها و تخم مرغها برنامهريزي شده! ما بالاخره تمام تخممرغهايمان را بيسبد ميفروشيم و از اينجور لاطائلات اولاد آدمي!
اولاد آدم به شما بشارت بدهد كه در همين راستا پيشبيني توليد گوشت مرغ در سال جاري 2 ميليون و 100 هزار تن است و رقم صادرات مرغ و تخم مرغ ايران در سال گذشته 150 هزارتن بوده كه اين رقم در سال جاري رو به توسعه است. اما چه نشستهايد كه در نشست اخير وزراي كشاورزي ايران و روسيه علاوه بر، اعلام فراهم شدن شرايط صادرات محصولات 25 شركت ايراني به روسيه در سه بخش شيلات، لبنيات و طيور، خبري از طرف مقام روس اعلام شد كه تعجب خبرنگاران حاضر در نشست را برانگيخت. اولاد آدم كه آدم نبود تا در آن نشست، نشسته باشد اما خبر را خواند و همين خوانش او سبب رانشش به سوي نوشتن فرسايشي مقاله سوم كتاب مزبور شد.
الكساندر نيكو لاويج تكاچف وزير كشاورزي فدراسيون روسيه گفت: صادركنندگان روسي علاقهمند به صادرات گوشت و مرغ حلال به ايران هستند، زيرا توليدات ما در اين بخش توسعه پيدا كرده است و با توليد مازاد روبهرو هستيم. وي يادآور شد: در نوامبر 2015 بازرسان ايراني از سه شركت محصولات گوشتي واقع در روسيه بازرسي كردند و دو شركت جوابگوي تقاضاي ايران بود و همچنين در اين هفته هم باز بازرسان ايراني از سيستم كنترل محصولات گوشتي بازرسي تكميلي انجام ميدهند و اميدوارم نتيجه اين مسئله موفقيتآميز باشد. اين مقام روس با اشاره به اينكه بنده در اين سفر به عنوان يك تاجر به ايران آمدهام، افزود: ما از نمايندگان شركتهاي روسيه دعوت به عمل آوردهايم تا با آمدن به ايران با بازار آن آشنا شوند. به همين منظور از شركتهاي ايراني نيز بازرسيهايي كردهايم كه اين شركتها بتوانند محصولات خود را به روسيه صادر كنند، اما ما نيز انتظار داريم كه شما هم با واردات محصولات پروتئيني ما به كشور خود موافقت كنيد.
واكنش ايران
بنا بر اين گزارش حجتي وزير جهاد كشاورزي ايران در واكنشي سريع به اين خواسته در پاسخ به همتاي روس خود گفت: «ما موافق اين امر هستيم.» اما توضيح بيشتري در اين زمينه نداد. و حالا اولاد آدم مقاله سوم كتاب را در باب معاملات عجيب و غريب آغاز ميكند.....
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]