تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834000949
خروج یک سوم اقتصاد از رکود با رونق مسکن
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
خروج یک سوم اقتصاد از رکود با رونق مسکن معاون پارلمانی دولت دهم توسعه تولید زنجیره ای و به توجه به بنگاه های کوچک و متوسط را راهکار خروج از رکود دانست و گفت: با خروج مسکن از رکود یک سوم اقتصاد کشور راه می افتد.
به گزارش فرهنگ نیوز، لطفالله فروزنده در نشست "بررسی رکود اقتصادی و راهکارهای برون رفت از آن" در خبرگزاری مهر با بیان اینکه گفتمان مقاومت منطقه در حال حاضر کل بازی های آمریکا را به هم ریخته است، اظهار کرد: بخشی از مشکلات ما به نظام سلطه بر می گردد و بخش گسترده تر آن به مدل نگاه ما معطوف می شود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر دو چالش اصلی در حوزه اقتصادی داریم. رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ اول فروردین 1394 فرمودند پیشرفت اقتصادی را باید از ظرفیت های درون مردم ایجاد کنیم زیرا برخی ظرفیت ها در کشور وجود دارد که درست استفاده نشده یا استفاده نمی گردد.
او افزود: اگر ظرفیت ها را بشناسیم و به کار گیریم، اقتصاد رشد می کند. برخی گفتند تمام مشکلات کشور مربوط به تحریم هاست. در حالیکه این نگاه عقیمی است.
فروزنده خاطر نشان کرد: یک نگاه در ارتباط با رشد اقتصادی می گوید که باید خودمان با استفاده از توسعه درون زا به نیروی انسانی و توانمندی خود تکیه کنیم و پیشرفت از درون باشد.
*عامل اصلی رکود سیاست های داخلی است که تولید را قفل کرده است
وی این اعتقاد را که باید با آمریکایی ها تعامل کنیم زیرا قدرت بزرگ است و اگر تعامل کنیم سرمایه گذاری و منابع به داخل کشور می آید، را نگاهی تکنوکراتانه دانست و گفت: این دیدگاه در حوزه خودرو نقض شد زیرا شاهد بودیم عده ای از صنعت ما کنار کشیدند اما در زمینه صنعت هسته ای این گونه نبود زیرا متکی به داخل بودیم و هیچ مشکلی برای مان پیش نیامد.
او خاطر نشان کرد: باید نگاه درون زا را نهادینه کنیم زیرا هر جا به درون توجه کردیم پیروز شدیم. سخت ترین بخش علم مربوط به نظامی است اما ما در شرایط تحریم ها رشد کردیم و الان به توانمندی بالستیک دست یافتیم.
فروزنده ابراز کرد: سهم تحریم از رکود به عقیده همگان ناچیز است. عامل رکود سیاست هایی است که اتخاذ شده و تولید را قفل کرده است. صنایع کوچک ما چرا تعطیل شده است؟! اولین دلیل به بانک ها باز می گردد که به بخش تولید کمک نمی کند و علاوه بر اصل و بهره وام، باید تأخیر را هم جبران کنند.
وی گفت: روز به روز نرخ واردات در این 2.5 سال افزایش یافته است و اینکه دولت تعرفه گذاری کند و جلوی این واردات بی رویه را بگیرد ربطی به تحریم ها ندارد و بحث مدیریتی است.
او افزود: مالیات بر 60 درصد بخش اقتصاد که تجارت و فعالیت های واسطه ای و رانتی است، فرار می کنند و این معلوم است که تولید آسیب می بیند. کشورهایی که از تولید حمایت می کنند منابع مالی صفر درصد می دهند اما الان باید 28 درصد سود، مالیات هم بدهد که معلوم است تولید ادامه نمی یابد.
*با خروج مسکن از رکود یک سوم اقتصاد کشور راه می افتد
وی گفت: مسکن 28 درصد اقتصاد را شامل می شود و 80 شغل به آن وصل است و وقتی بخش مسکن را اینطور کردید و آینده روشن آن معلوم نیست و مردم انگیزه ای برای سرمایه گذاری ندارند، مسکن تعطیل می شود و کارخانه سیمان، فولاد و کاشی دپو می شود.
او افزود: کارخانه ها یا تعطیل یا محصولشان دپو است. 30 درصد بخش اقتصاد ما به تحریم ها باز می گردد. قول دادند تحریم ها را بردارند اما همین الان دو سه پرونده تحریمی از موشکی و حقوق بشر علیه کشور ما تهیه کردند.
فروزنده با بیان اینکه نگاه اشرافی از زمان آقای هاشمی شکل گرفته است گفت: امام خمینی(ره) در این زمینه میفرمایند مواظب باشید که مدیران انقلاب از طبقه مرفع نباشند زیرا انقلاب آسیب میبیند.
معاون پارلمانی دولت دهم خاطرنشان کرد: مدیری که در طبقه اشرافی زندگی میکند حال و روز محرومان را نمیفهمد.
وی با بیان اینکه فلسفه اقتصاد ما براساس عدالت باید باشد، گفت: در اقتصادی که تنها برای سرمایهداران سرمایهگذاری شود محرومان به بند کشیده میشوند.
معاون پارلمانی دولت دهم اظهار کرد: دولت باید به عنوان مجری به اقتصاد مقاومتی و عدالت اعتقاد داشته باشد تا به آن عمل کند.
فروزنده در ادامه این مراسم در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص اینکه در وضعیت کنونی اقتصادی کشور آیا باید برخورد با رکود باید در اولویت قرار گیرد و یا تورم، گفت: مسئله مردم در حال حاضر موضوع اشتغال است. امروزه تمام افراد به این موضوع اعتقاد دارند که اشتغال مسئله و مشکل اصلی اقتصاد کشور است.
وی اضافه کرد: برای رفع مسئله رکود علاوه بر تربیت نیروی انسانی و به کارگیری صحیح نیروی انسانی باید صنایع کوچک و متوسط را گسترش داد.
معاون پارلمانی دولت دهم افزود: در این ارتباط چرخههای تولید در واحدهای کوچک و متوسط باید به هم متصل باشند به طوری که در صنعت خودروسازی مجموعهای از قطعهسازان ایجاد شدهاند و تولیدات زنجیرهای دارند.
وی در توضیح گفت: در روش زنجیرههای تولید هر چقدر نقدینگی به واحدها تزریق شود بازار مناسبی برای محصولات تولیدی آن وجود خواهد داشت.
فرزنده دهکردی یادآور شد: دولت باید محدودیتهای اشتغال را با ایجاد زنجیرههای تولید در کشور برطرف کند که در این روش مشکل نقدینگی و رکود نیز برطرف شده و مسلما مسئله رکود برای اقتصاد کشور امری پذیرفته شده نیست.
معاون پارلمانی دولت دهم ادامه داد: خوشههای صنایع کوچک و بازار آنها در کنار ایجاد تعرفههای تولید باید مشخص شود تا مانند گذشته مشکلاتی در خصوص فعالیت بنگاههای کوچک و متوسط نداشته باشیم.
* بنگاههای کوچک و متوسط در دولتهای اصلاحات و احمدینژاد چرخه تولید نداشتند
وی یادآور شد: در دولت اصلاحات و دولت احمدینژاد توجه به بنگاههای کوچک و متوسط در دستور کار قرار گرفت اما مشکل کار آنها این بود که برای فعالیت این بنگاههای کوچک چرخه ایجاد نشده و بازارهای لازم برای فروش محصولات خود نداشتند.
فروزنده دهکردی اضافه کرد: چرخه تولید میتواند این بنگاههای کوچک و متوسط را رونق داده و از مشکلات فعلی نجات دهد.
* واردات کالای چینی و بنزین رکورد زد
وی با اشاره به اینکه در 2.5 سال دولت یازدهم عملا به وضعیت واردات اضافه شده است گفت: در این سالها برخلاف وعده 100 روزه دولت مشکلات رکود صنایع حل نشده است و به میزان واردات اضافه شده است. به طوری که ما در واردات کالا از چین و بنزین رکورد زدهایم. سیاستهای اتخاذ شده فعلی اصلا سیاست نیستند به طوری که میتوان اذعان داشت که برای بعد از اجرای برجام برنامهای مشخص نشده است.
معاون پارلمانی دولت دهم در ادامه سخنان خود با اشاره به منابعی که دولت برای خروج صنایع از رکود در نظر گرفته است، گفت: مبالغی که دولت یازدهم برای خروج از رکود به بخش صنایع خودروسازی اختصاص داد اکنون کجا رفته است. در صورتی که این مبالغ به صنایع کوچک اختصاص مییافت علاوه بر رونق تولید بسیاری از مشکلات اشتغال نیز برطرف میشود.
فروزنده دهکردی ادامه داد: مسکن در زمان آقای احمدینژاد رونق داشت اما امروزه صنایع وابسته آن مانند سیمان، فولاد و کاشی ورشکست شدهاند و این وضعیت روز به روز بدتر شده و اقتصاد کشور را تهدید میکند.
وی در خصوص مشکلات اقتصادی دولت گذشته نیز گفت: در زمان آقای احمدینژاد چند مشکل در اقتصاد کشور ایجاد شد که یکی از آنها نوسانات نرخ ارز بود به طوری که قیمت ارز به یکباره چند برابر افزایش یافت که این امر ناشی از اعمال تحریمها بود.
معاون پارلمانی دولت دهم اضافه کرد: مشکل دوم در آن زمان وابستگی اقتصاد کشور به نفت بود که این مشکل اکنون نیز ادامه دارد اما در حال حاضر نفت به قیمتی فروخته میشود که فروش آن ارزش ندارد و هرگز فروش نفت از موضوعیت لازم برخوردار نیست.
فروزنده دهکردی با اشاره به خانواده خود گفت: 2 پسر بنده مهندسی عمران دارند که اکنون به دلیل رکود حاکم بر ساخت و ساز مسکن در خانه کنار بنده نشستهاند و کارهای آنها تعطیل شده است.
* 80 درصد تولید کشور تعطیل شده است
وی با اشاره به اینکه قوانین زیادی برای حمایت از تولید در کشور وجود دارد، گفت: قوانینی مانند اصل 44، قانونهای برنامههای توسعه و حمایت از سرمایهگذاری برای حمایت از تولید وجود دارد که به درستی اجرا میشود و به نظر بنده مشکلی از لحاظ قانونی وجود ندارد.
معاون پارلمانی دولت دهم بابیان اینکه با برنامهریزی مشخص میتوان وضعیت فعلی اقتصاد را از رکود خارج کرد، گفت: دولت باید مشخص کند که برای شرایط فعلی و بعد از اجرای برجام چه برنامهای دارد همچنین قیمت ارز باید در شرایط پس از اجرای برجام مشخص شود و دولت اعلام کند که آیا قرار است در این زمان نیز همچنان دو نوع نرخ ارز در اقتصاد کشور وجود داشته باشد یا خیر.
وی با بیان اینکه 80 درصد تولید تعطیل و نیمه تعطیل شده است، ابراز کرد: 180 کارخانه در سه ماهه اخیر تعطیل شده و در حوزه پیمانکاری دو میلیون نفر شاغل، بیکار شده اند.
او خاطر نشان کرد: ممکن است عده ای بگویند این موضوعات ریشه در دولت احمدی نژاد دارد در حالیکه این اتفاق الان افتاده است.
فروزنده گفت: الان شاهد هستیم که هیات های تجاری مختلفی وارد کشور می شوند و بعد هم افتخار می کنند که این کار انجام شده است در حالیکه زمان ما کلی هیات تجاری را به کشورهای دیگر بردیم. صرف آمدن هیات تجاری مهم نیست زیرا وقتی نگاه می کنیم حوزه قند و شکر کشور با اتخاذ سیاست واردات نابود شد، شاید سوالات بسیاری هم پیرامون این موضوع در ذهن شکل گیرد.
او افزود: در حال حاضر مرغداری ها اکثرا تعطیل شده اند و 800 واحد مرغداری فعال گوشتی از بین رفته است. صنایع فولاد خوزستان را دپو کردند و در صنعت ساختمان، لبنیات، پتروشیمی هم وضع به همین منوال است.
فروزنده گفت: در هفته دولت، دولتیان از راه اندازی ستاد اقتصادی برای از بین بردن رکود گفتند تا به واسطه آن رونق اقتصادی حاصل شود اما در هیچ بخشی اثری از این اقدام دیده نمی شود.
او به 860 هزار میلیارد تومان نقدینگی در اختیار مردم اشاره کرد و گفت: در چنین شرایطی باز هم گفته می شود که ما مشکل سرمایه داریم.
*یارانه نقدی به همه تعلق گرفت زیرا تفکیک دهک ها سخت بود
وی در پاسخ به این سوال که هدفمندی یارانه ها دنبال این بود تا منابع را به شکل عادلانه توزیع کند، چرا این اتفاق نیفتاده است؟گفت: این طرح از زمان دولت آقای هاشمی رفسنجانی مطرح بوده اما انجام نشده و در دوران دولت اصلاحات هم همینطور بوده است؛ اما از سال آخر فعالیت دولت هشتم شروع شد و یک جراحی اساسی در دولت نهم استارت خورد.
او خاطر نشان کرد: تفکیک دهک های چهار و پنجم کار سختی است و در زمان ما طرح مشخصی در نیامد که چطور می توانیم این کار را انجام دهیم بنابراین گفتند که یارانه را به همه بدهیم زیرا ممکن است جریانی اجتماعی علیه این موضوع صورت گیرد و طرح نابود شود.
فروزنده ابراز کرد: در سال پایانی دولت احمدی نژاد هم هرچه خواستیم میزان یارانه بگیران را کم کنیم، نشد لذا بر فعالیت شناسایی افراد تحت دریافت یارانه توسط دولت کنونی خرده نمی گیرم.
وی افزود: اما این خیلی بد است که شب واریز یارانه ها شب عزای دولت باشد؛ دولت باید طرح نیمه تمام هدفمندی یارانه ها را کامل کند.
او افزود: گاهی شاهد اظهاراتی نظیر عدم نیاز به سازمان حمایت از مصرف کنندگان هستیم در صورتیکه در آمریکا هم همچین دیدگاهی وجود ندارد؛ تنظیم قیمت و نظارت بر بازار یک اصل توسط حاکمیت است اما اینکه بگوییم همه چیز را رها کنیم تا شرایط بازار را درست کند، نگاهی اشتباه است.
* تعلیق تحریم ها بدون برنامه ریزی دولت فایده ای ندارد
فروزنده در پاسخ به این سوال که اگر در سیاست های دولت تجدید نظر نشود چه اتفاقی برای سال آینده می افتد؟ گفت: نمی خواهم کلمه بحران را به کار ببرم اما مانند کشتی است که امروز همه سوار آن هستیم و ناخدای آن دولت است.
او افزود: امروز بهانه تحریم ها را نداریم و خواهش می کنم دولت برنامه اقتصادی خود را اعلام کند تا به یک اجماع برسیم. رهبری توجه به تولید و اشتغال را در تیر ماه تأکید کردند و لذا خواستار توجه به این بخش هستیم.
وی گفت: امروز واحدهای تولیدی تعطیل می شود و اگر فکر نکنیم بحران جدی پیدا می کنیم. یکی از برنامه های ضد جمهوری اسلامی غرب این است که نظام ما را از کارآمدی بیندازند.
او خاطر نشان کرد: عده ای امروز در اقتصاد آمدند تا جیب خودشان را پر کنند و این بزرگترین پدیده نفوذ است.
فروزنده خاطر نشان کرد: در حال حاضر شاهد تعلیق تحریم ها هستیم و اگر دولت برنامه داشته باشد می تواند از این فرصت استفاده کند ولی اگر برنامه نداشته باشد قطعا تهدید به دنبال دارد.
او با بیان اینکه تحریم ها نهایتا سهم 30 درصدی از رکود دارد، تصریح کرد: در آینده باید مجلسی تشکیل شود که دولت ساخته نباشد و به دولت کمک کند. مجلس باید نقد دلسوزانه کند و به دولت بگوید به جای اینکه نگاهش به داخل باشد به بیرون است و لذا در چنین شرایطی دولت از حالت منفعل خارج می شود.
94/10/27 - 18:45 - 2016-1-17 18:45:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
فائو: رونق به تولید چوب جهان برگشت/خروج از رکود تولید کاغذ در اروپا
فائو رونق به تولید چوب جهان برگشت خروج از رکود تولید کاغذ در اروپاسازمان خواروبار جهانی اعلام کرد تولید چوب در جهان به بیشترین میزان طی 7 سال گذشته رسید که رکود تولید کاغذ در اروپا را هم رونق داد به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متوزیر راه و شهرسازی در پاسخ به فارس: بازار مسکن در حال خروج از رکود است/ نرخ سود بانکها نیز با لغو تحریمها کا
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به فارس بازار مسکن در حال خروج از رکود است نرخ سود بانکها نیز با لغو تحریمها کاهش مییابدوزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در ۲ ماه گذشته معاملات مسکن ۱۱ درصد رشد داشته است گفت آمار رشد معاملات نشان میدهد که بخش مسکن به تدریج در حال خروج از رکود استلاش دولت برای خروج کشور از رکود باعث رشد اقتصادی کشور می شود
استاندار سمنان تلاش دولت برای خروج کشور از رکود باعث رشد اقتصادی کشور می شود سمنان - ایرنا - استاندار سمنان با اشاره به تلاش دولت برای خروج کشور از رکود اقتصادی گفت با تلاش دولت یازدهم برای خروج کشور از شرایط رکود در سال آینده شاهد رشد اقتصادی خواهیم بود به گزارش ایرنا محمدآخوندی: بازار مسکن در حال خروج از رکود است
آخوندی بازار مسکن در حال خروج از رکود است وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در ۲ ماه گذشته معاملات مسکن ۱۱ درصد رشد داشته است گفت آمار رشد معاملات نشان میدهد که بخش مسکن به تدریج در حال خروج از رکود است فارس عباس آخوندی امروز در حاشیه هفتاد و هفتمین سالگرد تأسیس بانک مسکن در93 درصد شهرهای آمریکا در رکود به سر میبرند/ مردم آمریکا بهبود اقتصادی را حس نکردهاند
93 درصد شهرهای آمریکا در رکود به سر میبرند مردم آمریکا بهبود اقتصادی را حس نکردهاندطبق آخرین مطالعات صورت گرفته تنها 7 درصد از شهرهای آمریکا به شرایط اقتصادی پیش از رکود بزرگ در این کشور بازگشتهاند به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از بیزینس اینسایدر طبسیاستهای انقباضی دولت رکود را بر اقتصاد تحمیل کرد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس سیاستهای انقباضی دولت رکود را بر اقتصاد تحمیل کرد عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه سیاست های انقباضی دولت زمینه ساز رشد شرایط رکودی کشور بوده است گفت با توجه به بازار مناسب کشورهای همسایه حجم تجارت با این کشورها را باید افزعبده تبریزی : بانک ها برای خروج از رکود ، پول را به سمت اقتصاد سرایز کنند
عبده تبریزی بانک ها برای خروج از رکود پول را به سمت اقتصاد سرایز کنند استانها > آذربایجان غربی - حسین عبده تبریزی مشاور مدیریت و تامین مالی وزیر راه و شهرسازی در جلسه بررسی مسائل اقتصاد ایران گفت بانک ها با تزریق پول به اقتصاد و جامعه کشور را از رکود خارج کناقتصاد در آستانه رکود بزرگ
اقتصاد در آستانه رکود بزرگ اقتصاد > جهان - دنیای اقتصاد با انتشار مقاله ای ازجوزف استیگلیتز برنده نوبل اقتصاد 2001 نوشت مسیرهای اقتصادی تداومبخش شرایط فعلی چندان پیچیده نیست و راه علاج نیز مشخص است در سال 2015 چالشهای اقتصادی به دشواری پشت سر گذاشته شد اماعسکری در میزگرد خروج از رکود/ ۲ رکود فعلی قابل پیشبینی بود و بدتر هم میشود/ گشایشهای برجام؛ اگر به فرجام بر
عسکری در میزگرد خروج از رکود ۲رکود فعلی قابل پیشبینی بود و بدتر هم میشود گشایشهای برجام اگر به فرجام برسد نیاز به اصلاحات ساختاری بر سر مفاهیم اساسی اجماع نداریمرئیس سابق سازمان امور مالیاتی با اشاره به برنامه دولت برای جذب سرمایهگذاری خارجی در فضای بعد از برجام گفت اگاجرای کامل سیاستهای اقتصادمقاومتی راه خروج از رکود
اجرای کامل سیاستهای اقتصادمقاومتی راه خروج از رکود عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راه خروج کشور از شرایط رکودی و اجرای بند بند سیاستهای اقتصاد مقاومتی است گفت اجرایی نشدن قانون حمایت از تولید توسط دولت زمینه ساز شرایط رکودی در جامعه است کد خبر ۵۶۱۴۳-
اقتصادی
پربازدیدترینها