واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 114 هواپيماي جديد از كدام كشور خريداري ميشود
وزير راه و شهرسازي از توافق با شركت ايرباس فرانسه براي خريد ۱۱۴ هواپيما براي هما خبر داد
وزير راه و شهرسازي از توافق با شركت ايرباس فرانسه براي خريد ۱۱۴ هواپيما براي هما خبر داد، اين در حالي است كه رئيسجمهوري امريكا نيز طي دستوري راه ورود بوئينگ امريكايي را براي پرواز در ايران باز كرد، در اين بين پيش از اين رايزنيهايي براي ورود ايرباس فرانسوي در آسمان ايران انجام گرفته بود، اما نكته قابل تأمل آن است كه علي آخوندي اشارهاي به تأمين منابع مالي مورد نياز براي خريد هواپيما نكرده است، زيرا تأمين اين تعداد هواپيما كه تقريباً معادل نيمي از ناوگان فعلي كشور ميباشد و خريد اين تعداد هواپيما از يك كشور سود قابل ملاحظهاي براي اين شركتهاي به ركود رفته به شمار ميآيد.
به گزارش «جوان»، نيم قرن از تأسيس نخستين شركت هواپيمايي ايران ميگذرد، در اين مدت در حدود 250 هواپيما در كشور فعاليت دارد و آن چيز كه مسلم است اين است كه ناوگان هوايي ايران جوان نيست، اما نوسازي اين ناوگان بيشك به منابع عظيمي نياز دارد كه برخي از كارشناسان منابع مورد نياز را در حدود 100ميليارد دلار عنوان ميكنند. عباس آخوندي روز گذشته از توافق با شركت ايرباس فرانسه براي خريد 114 هواپيما براي هواپيمايي ايراناير، هما، خبر داد و در همين راستا اوباما طي دستوري مجوز فروش هواپيماي مسافرتي به ايران را رسماً صادر كرد در اين بين اگرچه توپ در زمين ايرلاينهاي ايراني خواهد بود تا بتوانند با استفاده از اين فضا انتخابهاي خود را در بازار جهاني متنوع كنند، اما تأمين منابع براي خريد هواپيماي خارجي هنوز مشخص نيست.
وزير راه و شهرسازي اظهار كرد: در چند ماه اخير مذاكرات بسياري را با شركتهاي دست اول تأمينكننده هواپيما داشتهايم. در دو بخش بحث كردهايم؛ يكي اينكه ساختار هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران را بازسازي كنيم كه در اين زمينه در گام نخست براي 114 فروند هواپيما با ايرباس فرانسه توافق كردهايم. آخوندي تأكيد كرد: بحث ديگر اين است كه تمام شركتهاي هواپيمايي داخلي را نيز بازسازي كنيم. در اين زمينه به دنبال استفاده از ليزينگ هواپيما با شركتهايي كه هواپيما عرضه ميكنند، هستيم. وي ادامه داد: همچنين با بيمههاي مطرح دنيا براي تأمين هواپيما جهت بازسازي شركتهاي هواپيمايي مرتبط مذاكره كردهايم. در حال حاضر حدود 100 هواپيماي مسافربري در ايران به علت فرسودگي و فقدان قطعات، زمينگير شدهاند كه با رفع تحريمها، بخش مهمي از اين هواپيماها با دريافت قطعات نو، اورهال شده و به خطوط پروازي باز ميگردند اما وقتي خبر از خريد هواپيما براي نوسازي ناوگان هوايي كشور ميشود به منابع مالي عظيم نياز است كه به نظر نميرسد دولت در شرايط كنوني منابعي براي اين منظور داشته باشد و خريد هواپيماي خارجي مستلزم منابع بخش خصوصي است. برآورد ميشود ايران در دهه پيشرو، بين 400 تا 500 فروند هواپيماي مسافربري نياز داشته باشد كه اين نياز عظيم، توجه سازندگان هواپيماهاي مسافربري را به خود جلب كرده است به گونهاي كه نمايندگاني از شركتهاي ايرباس اروپا، بوئينگ امريكا و سوخوي روسيه دست به كار شدهاند و سعي دارند سهمي از اين بازار بكر و بينظير را از آن خود كنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]