واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
چگونه می توانیم با اضافه وزن خود مقابله کنیم روش های رایج برای کاهش وزن کدامند جراحی ها و رژیم های غذایی مختلف به ما در این زمینه کمک می کنند توصیه های مهم در این زمینه را بخوانید چاقی و اضافه وزن زیاد بسیار خطرناک است و هر پزشکی به افراد چاق توصیه میکند هر چه سریعتر لاغر شوند اما خطرناکتر از چاقی روشهایی است که افراد برای خلاصی از این مشکل به سمت مسیری پیش میروند که در کمترین زمان سریع به مقصود خود برسند.
البته روشی وجود دارد که کاملا سرپایی و غیر جراحی است که میتواند وزن افراد را به میزان قابل توجهی کاهش دهد بالون معده عنوان این روش است که توسط پزشک فوق تخصص گوارش و آندوسکوپی پس از بررسی معده صورت میگیرد و با پرکردن داخل معده باعث سیری کاذب و به دنبال آن کاهش وزن میگردد. اما درک این نکته که این وسیله جهت کمک به کاهش اشتها و وزن بوده و باید همراه با یک رژیم غذایی نظارت شده بکار گرفته شود اهمیت زیادی دارد اما باید گفت این ابزار برای کاهش وزن به صورت موقتی میباشد.
دکتر پیام فرح بخش متخصص تغذیه گفت: افراد چاق معمولا به بیماریهایی همچون چربی خون، فشار خون، سکتهٔ قلبی و مغزی دچار میشوند که باید از طریق رژیم غذایی به وزن ایده آل خود برسند اما در برخی افراد که BMl آنها بالای ۳۰ است در ابتدا از طریق رژیم غذایی و دارو و در مرحلهٔ بعدی بالون میتواننند از بروز این بیماری هاجلوگیری کنند.
چاقها تختهای بیمارستانی را اشغال کردهاند
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت از سال ۱۹۸۰ میلادی تاکنون نرخ چاقی در سراسر جهان بیش از دو برابر شده و در سال ۲۰۱۴ حدود یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون فرد بزرگسال به اضافه وزن مبتلا بودهاند.
طبق نظر متخصصین تغذیه مصرف کالری روزانه توصیه شده برای یک فرد بزرگسال در زنان ۲۰۰۰ کیلوکالری و در مردان ۲۵۰۰ کیلوکالری است در حالی که میزان چربی مصرفی بین ۷۰ تا ۹۰ گرم اعلام شده است. که بدن برای داشتن حداکثر کارایی خود به این سطح از کالری نیاز دارد و در صورتی که بیش از این رقم کالری مصرف کنیم بدن کالری مازاد را به صورت چربی ذخیره میکند.
بالون، آخرین مرحله رسیدن به رویاهایتان
وی ادامه داد: اولین گام در کاهش وزن، استفاده از یک رژیم غذایی سالم است تا با این روش اضافه وزن خود را کاهش دهند و در صورت شکست رژیم درمانی گام دوم از داروها در کنار رژیم کمک گرفته میشود گام سوم هم در کنار رژیم و دارو فرد به قرار دادن بالون معده متصل میشود.
این متخصص تغذیه در خصوص بالون معده بیان کرد: بالون معده توسط همکاران جراح در معده افراد چاق گذاشته میشود که با قرار گرفتن بالون در داخل معده فرد احساس سیری کاذب میکند.
بالون، لاغری زودگذر
وی افزود: با گذاشتن بالون در داخل معده در عرض ۶ماه تا یکسال فرد با کاهش وزن خود مواجه میشود ولی این روش موقتی است و حتما باید فرد رژیم غذایی مناسبی داشته باشد.
فرح بخش اظهار کرد: گر چه این روش سبب کاهش وزن در فرد میشود اما با قرار گرفتن این بالون علائم دیگری همچون حالت تهوع و استفراغ به سراغ فرد میآید پس بهتر است پس از قرار گرفتن بالون در معده ابتدا مایعات و بعد از آن به تدریج از غذاهای جامد استفاده کند.
مهمانی که فقط ۶ ماه مهمان معدهٔ ما است
اسحاق حسینی متخصص گوارش دراین راستا افزود: بالون معده یک روش ساده و بدون جراحی برای کاهش اشتها و حجم معده است. در این روش، پزشک فوق تخصص گوارش توسط آندوسکوپی پس از اطمینان از سالم بودن معده، بالون را به داخل معده فرستاده که پس از آن فرد دیگر احساس سیری میکند اما بعد از ۶ ماه پزشک دوباره بالون را با آندوسکوپی خارج میکند. که در صورت عدم شرایط جسمی یا پزشکی از طریق عمل باز بالون از بدن فرد خارج میشود.
دیگر غذا از گلویم پایین نمیرود!
وقتی در مطب دکتر تغذیه با یکی از بیماران گفتگو کردم وی از روند اضافه وزن خود در طول زندگی خود گفت: یکروز به طور اتفاقی در منزل یکی از دوستانم خود را وزن کردم و دیدم ۹۰ کیلو گرم وزن دارم اصلا باورم نمیشد در ابتدا فکر میکردم ترازو خراب است اما پس از آن هم با وزنههای دیگر خود را وزن نمودم باز هم با همان رقم عجیب ۹۰ کیلو گرم مواجه شدم، باورم نمیشد ۳۳ کیلو گرم اضافه وزن فقط در عرض دو سال! جلوی آینه رفتم با دقت خودم را ورنداز کردم به حال خودم تاسف خوردم در گذشته اندام زیبا ولی الان خودم را به زحمت به این سو و آن سو میکشیدم.
سیلی از احساسات بد تمام وجودم را فراگرفت نمیتوانستم به خاطر وضعیت بدی که داشتم خودم را ببخشم. این احساس همچنان در من تداوم یافت و به فکر چاره افتادم از یکی از دوستانم پیشنهادی را شنیدم که تنها با گذاشتن بالون در معدهٔ خود پس از مدتی به وزن ایده آل خود باز گردم اما بعد از گذاشتن بالون در معده خود پس از یک ماه فهمیدم که دیگر به راحتی غذا از گلویم پایین نمیرود.
چاقی، اما اینبار سمجتر!
حسینی اظهار کرد: با اینکه بالون معده ابزاری برای کاهش وزن است اما با گذشت زمان دوباره برای افرادی که بسیار چاقی مفرط دارند سنین بالای ۴۰ سال با وزن ۱۰۰ کیلوگرم تاثیر چندانی ندارند و بعد از خروج بالون متاسفانه دوباره شخص به وزن خود بر میگردد.
وی تصریح کرد: افراد میتوانند توسط کنترل رژیم غذایی و ورزش به وزن نرمال خود برسند. با این تفاوت که پایداری این کار بهتر از بالون میباشد.
این متخصص افزود: چاقی یکی از پر خطرترین عواملی است که سبب برخی بیماریها از جمله دیابت، بیماری قلبی و انواع سرطانها میشود که افراد حتما باید برای جلوگیریی از این بیماریها سریعتر به وزن نرمال خود برسند.
اضطراب این توپ را میترکاند!
این متخصص گوارش اظهار کرد: ممکن است تا چند روز پس از گذاشتن بالون، احساس تهوع و استفراغ، سنگینی در شکم و گاهی درد دورهای در پشت و شکم را داشته باشد. بنابراین بهتر است فرد با پزشک خود مشورت نماید.
وی افزود: گاهی هم فرد احساس درد و تهوعی ندارد اما با توجه به ذهنیت قبلی مبنی بر وجود درد و تهوع نگران شود که شاید برای بالون اتفاقی افتاده باشد، درحالی که این افراد فقط به دلیل سازگاری خوب معده هیچ علامتی نشان نمیدهند. البته ناگفته نماند وجود اضطراب و نگرانی بر مدت و شدت عوارض میافزاید. لذا باید دانست که این علایم موقتی بوده و به زودی برطرف میشوند.
هر گردی گردو نیست!
وی اظهار کرد: بعد از گذاشتن بالون اگر بدن فرد واکنش شدیدی به بالون نشان ندهد فرد میتواند زندگی معمولی خود را بدون مشکل انجام دهد. که در چند هفته اول تنها میتواند مایعات مصرف کند و به تدریج به سمت غذاهای نرم و در نهایت به سمت غذاهای جامد بروند. در واقع بالون معده یکی از ابزارهایی است که به کاهش وزن فرد کمک میکند و باید به همراه رژیم غذایی و ورزش صورت بگیرد.
بیش از شش ماه حق ماندن ندارد
بالون معده تنها در زمانی برای بیمار گذاشته میشود که فرد از هر جهت کاندید گذاشتن بالون در داخل معدهٔ خود باشد که مدت زمان استفاده از بالون حداکثر شش ماه بوده و پس از آن باید از معدهٔ فرد خارج شود بنابراین خارج کردن بالون نیز مانند قرار دادن آن از طریق دهان و مری صورت میگیرد در واقع پزشک به کمک آندوسکوپی وضع بالون را بررسی کرده و با استفاده از یک لوله که از راه دهان وارد معده کرده است بالون را سوراخ و حجم آن را خالی میکنند پس از آن بالون خالی را با یک پنس مخصوص از راه دهان خارج میکنند.
8 دی 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]