واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «آبان امريكایی» واردات
آمار واردات و صادرات در حالي در آبان ماه 94 همچون ماههاي گذشته روند كاهشي داشته كه در آبان ماه واردات از امريكا به رغم بخشنامه وزارت صنعت مبني بر ممنوعيت ورود كالا از اين كشور، افزايش جهشي را نشان ميدهد...
نویسنده : هادي غلامحسيني
آمار واردات و صادرات در حالي در آبان ماه 94 همچون ماههاي گذشته روند كاهشي داشته كه در آبان ماه واردات از امريكا به رغم بخشنامه وزارت صنعت مبني بر ممنوعيت ورود كالا از اين كشور، افزايش جهشي را نشان ميدهد، در اين بين يا بخشنامه وزارت صنعت را بايد صوري و بدون ضمانت اجرا دانست يا اينكه اين جهش نشان از دهنكجي به سياستها در آستانه عملياتيشدن برجام و رفع تحريمها دارد.
در هشتمين ماه سال جاري، حجم مبادلات تجاري به بيش از 56/5 ميليارد دلار رسيد كه در اين بين بيش از 27ميليارد دلار آن مربوط به واردات و بيش از 29/5 ميليارد دلار آن مربوط به صادرات غيرنفتي بود، اين در حالي است كه واردات و صادرات در هشت ماهه منتهي به آبان ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتيب با 20/95 و 10/48 درصد رو به رو شده است. هرچند در شهريور ماه امسال براي اولين مرتبه سال 94 تراز تجاري ايران منفي شد اما در هشت ماهه نخست امسال مجدداً روند مثبت تراز تجاري غيرنفتي ايران تكرار شد اما نكته قابل تأمل آن است كه آمار واردات و صادرات توأمان در حال كاهش است. آمار هشت ماهه واردات سال 94 نشان ميدهد پنج كشور اروپايي جزو ۱۰ صادركننده عمده كالا به ايران هستند و در ماه اخير نيز واردات از امريكا سير صعودي داشته است.
در هشت ماه سال جاري بر اساس آمار گمرك جمهوري اسلامي ايران، 27 هزار و 307 ميليون دلار واردات به كشور انجام شده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 20/95 درصد كاهش نشان ميدهد. همچنين بالغ بر 29هزارو632 ميليون دلار سهم صادرات بوده با اين وجود نسبت به مدت مشابه كاهش 10/48 درصدي داشته است. براساس گزارش جزئيات حجم تجارت خارجي واردات در آبانماه امسال نسبت به ماه قبل (مهرماه) افزايش نشان ميدهد و از 3هزار و 224 ميليون دلار به 3هزار و 231ميليون دلار رسيده است.
حضور كشورهاي اروپايي در واردات ايران
در هشت ماه امسال به ترتيب كشورهاي چين، امارات، جمهوري كره، تركيه، سوئيس، هند، آلمان، ايتاليا، فرانسه و هلند جزو 10 كشور عمده واردكننده به ايران هستند. همچنين امريكا در رتبه سي و ششم واردات به ايران قرار دارد.
افزايش واردات خودرو و قطعات
طبق آمار گمرك، بيش از يك ميليارد و 269 ميليون دلار خودرو و قطعات آن وارد كشور شده كه نسبت به ماه قبل با رقمي بالغ بر يك ميليارد 83 ميليون دلار، افزايش نشان ميدهد.
آب پرتقال هم وارد ميكنيم!
براساس اين گزارش، در ميان اقلام واسطهاي و سرمايهاي، لوازم آرايشي، سنگهاي تزئيني، چتر باراني و آفتابي، شلاق و تازيانه، عصا، كلاه، كروات و پاپيون، دستمال گردن، آبپرتقال، جوراب، ميخ، پونز، سنجاق قفلي، سوزن دوزندگي مشاهده ميشود.
واردات لوازم خانگي
همچنين با توجه به توليد محصولات متنوع لوازم خانگي در كشور اعم از برندهاي داخلي و خارجي در ميان اقلام وارداتي كالاهايي مانند هود، يخچال، ماشين ظرفشويي و ساير لوازم خانگي خارجي به چشم ميخورد. اين در حالي است كه دولت به تازگي براي خريد كالاهاي بادوام ايراني و خارجي تسهيلات در نظر گرفته است.
جهش واردات از امريكا در آستانه برجام
يكي از موضوعات مهم كه طي ماههاي اخير براساس رفع تحريمها نسبت به آن هشدار داده شده ورود كالاهاي مصرفي از امريكا بوده است.
ارزش واردات كالاهاي عمدتاً مصرفي از امريكا در حالي در هفت ماهه ابتدايي سال 50ميليون دلار بود كه در آمار هشت ماهه گمرك، واردات از اين كشور به 63ميليون دلار افزايش يافته است، بدين ترتيب در آبان ماه 13ميليون دلار كالا از امريكا وارد كشور شده است، اين موضوع در حالي رقم ميخورد كه وزارت صنعت و معدن در بخشنامهاي ورود برخي كالاهاي امريكايي را به ايران ممنوع كرده بود، حال ميتوان مدعي شد بخشنامههاي وزارت صنعت حداقل در اين رابطه فرماليته است.
شايد ارزش واردات از امريكا رقم قابل ملاحظهاي را حتي در سال گزارش نكند اما اينكه چرا به رغم آنكه در آبان ماه وزارت صنعت طي بخشنامهاي ورود كالا از امريكا را ممنوع كرده بود، آمار واردات كالا از امريكا برخلاف آمار كلي واردات و صادرات به يكباره جهش ميكند، ميتوان يك دهنكجي به برخي از سياستهاي ارزشي باشد.
طبق گزارش گمرك، همچنان كالاهايي مانند جو، گندم، مكملهاي غذايي، خوراك دام و طيور، داروهاي هورموني، ويتامينها، لاكها، كود حيواني، فرآوردههاي بهداشتي - آرايشي، قايق تفريحي و مسواك در كنار اندك اقلام پزشكي و واسطهاي و صنعتي از امريكا واردميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]