تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804299584




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عنصر «خيال» در آثار تاريخي و مذهبي نبايد منجر به تعارض با حقيقت شود


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: عنصر «خيال» در آثار تاريخي و مذهبي نبايد منجر به تعارض با حقيقت شود
عنصر خيال جزء لاينفك هر اثر هنري است اما اين نبايد منجر به تعارض با حقيقت شود چراكه اين باعث ايجاد «وهن» در لايه‌هاي مختلف جامعه مي‌گردد.
نویسنده : حسين مسافرآستانه 


عنصر خيال جزء لاينفك هر اثر هنري است اما اين نبايد منجر به تعارض با حقيقت شود چراكه اين باعث ايجاد «وهن» در لايه‌هاي مختلف جامعه مي‌گردد. تحقيق و پژوهش و بهره‌مندي از نظرات بزرگان دين تنها راه نجات سينماي ديني و مذهبي است و فيلمسازاني كه پا در اين عرصه خطير مي‌گذارند، بايد دقت كافي به اين مسئله مهم داشته باشند. آثاري كه در تمامي زمينه‌هاي هنري اعم از سينما، تلويزيون يا تئاتر برگرفته از عقايد مذهبي توليد مي‌شوند بايد براساس تحقيق و پژوهش حساب شده ميداني، كتابخانه‌اي و... ساخته شوند تا پس از توليد اين مهم در نزد همگان آشكار شود كه اين آثار با رسيدن به يك سلسله مطالب متقن و منطبق بر حقايق تاريخي و مذهبي توليد شده‌اند. وقتي كه هنرمندي بخواهد براساس سليقه و ديدگاه شخصي خود مطالب مهم تاريخي را به گونه‌اي جلوه دهد كه اصل قضيه به فراموشي سپرده شود يا به نوعي تحريف در آن صورت پذيرد، آن اثر با واكنش‌هاي مختلفي از سوي مردم و علماي دين مواجه مي‌گردد چراكه به‌زعم تمامي آنها تاريخ و مذهب به انحراف كشيده شده و با واقعيت منطبق نيست. در توليد آثار مذهبي و تاريخي پيش‌توليد مهم‌تر از توليد است و تمامي سينماگران بايد به اين مبحث توجه ويژه‌اي داشته باشند.
دستيابي به اصل قضيه روايت تاريخي و مذهبي در اين‌گونه آثار بايد مورد توجه جدي اين افراد قرار بگيرد و سازندگان آثار مذهبي بايد در پيش‌توليد با تحقيقات فراوان تنها به اطلاعات رايج بسنده نكنند و به كل قضايا پي ببرند و نظر بزرگان و مراجع فقه و دين را بخواهند و بعد از آن مبادرت به ساخت اثرشان نمايند. هنرمند مي‌تواند اصل داستان را براساس زيبايي‌شناسي روز جامعه بپروراند، منتهي به شرط اينكه حقيقت را صادقانه بيان كند و نخواهد نظرات و تفكرات خود را به مخاطبان تحميل نمايد؛ ما بايد به اين مهم دست پيدا كنيم كه هنرمند صرفاً يك تاريخ نويس نيست و اصولاً نبايد عين به عين به واقعه‌هاي تاريخي مورد نظرش وفادار باشد چراكه عنصر خيال جزء لاينفك هر اثر هنري است اما اين نبايد منجر به تعارض با حقيقت شود چراكه اين باعث ايجاد يك «وهن» در كليت جامعه مي‌گردد.
هنرمند اگر بخواهد به دور از هرگونه خيال‌پردازي و زيبايي‌شناسي يك اثر تاريخي و مذهبي را توليد كند، اثر او به دليل خشكي و بي‌روح بودن نمي‌تواند مورد توجه مخاطبان واقع شود؛ اما هنرمند بايد با استفاده هوشمندانه از عنصر خلاقيت و نبوغ ذاتي خود كاري كند تا با دسيسه‌هاي افراد روشنفكرنما اثر هنري‌اش به سمت تبليغ مسائل خرافي كشيده نشود و قدم‌هاي شايسته‌اي براي رسيدن به حقايق تاريخي در اثر او انجام شود. ما در آثار تاريخي بسيار شاهد هستيم كه روايت‌هاي كوچك و به اصطلاح خرده پيرنگ‌هايي در كنار روايت اصلي وجود دارند و توصيه جدي من به فيلمسازان اين است كه نگذارند اين حاشيه‌ها به اصل قضيه آسيب برساند چراكه اغلب اين خرده پيرنگ‌ها هيچ ارتباطي به بدنه اصلي مسئله ندارند و مي‌توانند به حقيقت آسيب برسانند.
ما پيش از اين شاهد توليد آثار خوب زيادي بوده‌ايم كه در كنار بيان روايت حقيقي از واقعه تاريخي ديدگاه‌هاي هنري هم داشتند اما با استقبال خوب علما، مراجع و عموم مردم مواجه شده‌اند، آثاري مانند سريال «مختارنامه» يا «امام علي(ع)» از اين دست آثار هستند كه هيچ‌گاه به دليل نگاه هنرمندانه سازندگان‌شان لطمه نخوردند اما در كنار اينها به وفور شاهد فيلم‌ها و سريال‌هايي بوده‌ايم كه به دليل تحريف واقعه تاريخي يا تغيير واقعه با مخالفت شديدي از سوي مراجع و علما و مردم روبه‌رو بوده‌اند كه تنها دليل آن همان عدم اطلاع و دانش كافي در زمينه مطالعات آثار تاريخي است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن