محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840295807
فیلم نامه نویسی در سیما و یک شغل کثیف!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
فیلم نامه نویسی در سیما و یک شغل کثیف!
با این شاهکارهایی تلویزیون به عنوان سریال به خوردمان می دهد، وسوسه شده اید بدانید قیمت فیلم نامه نویسی برای سریال ها و فیلم ها چقدر است؟
هفته نامه تماشاگران امروز - علی نیکخواه: با این شاهکارهایی تلویزیون به عنوان سریال به خوردمان می دهد، وسوسه شده اید بدانید قیمت فیلم نامه نویسی برای سریال ها و فیلم ها چقدر است؟
یکی از فیلم نامه نویسان شناخته شده سیما به ما می گوید: «گاهی ناظران کیفی و مشاوران خودشان وارد پروژه می شوند و دستمزد می گیرند و آخر سر هم خودشان را تایید می کنند»
چند سال پیش بحث دستمزد بازیگران غوغایی به پا کرد و مردم و رسانه ها و سینماگران را به جان هم انداخت. دعوا سر این بود که دستمزد دریافتی ستاره های سینما و تلویزیون ایران کم است یا زیاد. خیلی ها هم گفتند که اصلا رقم دریافتی بازیگر محرمانه است و نباید افشا بشود. آگاهی یافتن از رقم دستمزد یک فعالیت فرهنگی یا اقتصادی برای عامه مردم جذاب است. آنها حقوق فرد موردنظر را با حقوق خودشان مقایسه کرده و بعد چرتکه می اندازند؛ یا حسرت می خورند که چرا بازیگر یا فوتبالیست نشده اند و یا قدر حقوق بخور و نمیر خودشان را بیشتر می دانند! درباره دستمزد کارگردان ها و بازیگران زیاد صحبت شده؛ ولی ماجرای دستمزد فیلم نامه نویسان غالبا مسکوت مانده و کسی به آنها توجهی نکرده است.
نویسندگان که فونداسیون و اسکلت یک فیلم یا سریال را بنا کرده و نتیجه زحماتشان را دو دستی تقدیم دیگران می کنند. پای صحبت هر فیلم نامه نویس تلویزیون که بنشینی از پایین بودن دستمزد و دردسرهای کار در سیما گلایه می کند. به همین خاطر است که معمولا فیلم نامه نویسان برای کسب درآمد مطلوب چند پیشنهاد را با هم قبول کرده و همزمان چند فیلم نامه مختلف را می نویسند.
در این گزارش سراغ چند فیلم نامه نویس رفتیم و از آنها پرسیدیم که الان وضع کسب و کار در بازار تلویزیون چگونه است. هر فیلم نامه نویس برای نگارش یک تله فیلم 90 دقیقه ای یا یک قسمت از سریال چقدر دریافت می کند؟ بالاترین دستمزدها به چه کسی می رسد؟ و... البته وقتی سراغ بحث شیرین دستمزد می رویم، هیچ فیلم نامه نویسی دوست ندارد اسمش آورده شود. در این گزارش به قولی که به آنها دادیم، وفادار مانده ایم.
نگارش سریال: قسمتی 8 میلیون تومان
فیلم نامه نویسی که مدت هاست از تلویزیون فاصله گرفته می گوید: در سازمان صداوسیما یک تعرفه ای وجود دارد که به نویسنده تله فیلم بین 3 تا 4 میلیون تومان می دهند و به فیلم نامه نویس سریال بابت هر قسمت حدود 5 میلیون تومان.
معمولا مدیران و مسوولان در جلساتی که برای ما می گذارند، همان ابتدا بعد از «به نام خدا» اعلام می کنند ما می دانیم این رقم ها خیلی کم است. با وجود این که همه می دانند نرخ تعرفه کم است ولی اتفاقی نمی افتد. بعضی ها با نرخ های پایین تر از این هم کار می کنند. طرف دو ماه کلاس فیلم نامه نویسی رفته و حالا حاضر است با 3 میلیون تومان هم بنویسد. الان که کلا تله فیلم سازی تعطیل است. یک زمانی همزمان چندتا تله فیلم می نوشتیم و کمبود سریال جبران می شد؛ ولی الان خبری از ساخت و تولید نیست».
از این فیلم نامه نویس درباره نرخ دستمزد در سینما می پرسیم که او پاسخ می دهد: «در سینما کف و سقف نداریم. معمولا برای هر فیلم بین 20 تا 25 میلیون تومان می دهند. البته من خودم فیلم نامه ای داشتم که 50 میلیون تومان می خریدند و ندادم. یک فیلم نامه فرهنگی هم دارم که حاضرم 2 میلیون تومان بفروشم، ولی کسی نمی خرد!»
هشت میلیون تومان از جیب!
فیلم نامه نویسی که در چند سریال مناسبتی نوروز با تلویزیون همکاری داشته می گوید: «درباره سریال دردسرهای عظیم شنیدم که برای هر قسمتش بالای هفت میلیون تومان پرداخت کرده اند. در کل من آمارهای متناقض درباره دستمزدها زیاد شنیده ام. مثلا مسئول امور نمایشی سیما می گفت برای هر قسمت از سریال هفت تا هشت میلیون تومان می دهیم. ولی مدیر شبکه می گفت بیشتر از 3 میلیون تومان نمی دهیم. درباره تله فیلم می گویند بین 5 تا 10 میلیون تومان می دهند. البته خود من تا حالا نتوانسته ام 8 میلیون تومان را بگیرم. یعنی تهیه کننده زیر بار این رقم ها نیم رود!» او ادامه می دهد: «به نظر من تهیه کننده ها نباید پارامتر فیلم نامه را جزو سودشان حساب کنند. باید سود خودشان را در قسمت های دیگر ببینند.
البته بعضی تهیه کننده ها هم خودشان یک رقمی اضافه بر سازمان به فیلم نامه نویس می دهند. شنیده ام که آقای عفیفه چنین کاری می کند. سیستم دیگری هم وجود دارد که به فیلم نامه نویس ماهیانه پول می دهند. به نظر من این کار غلط است؛ چون او بعد از یک ماه ممکن است فقط یک قسمت خروجی بدهد.» این فیلم نامه نویس به ناآگاهی برخی همکارانش اشاره می کند و می گوید: «بعضی ها اطلاع ندارند و به همین خاطر قیمت شکنی می کنند. یکی از همکاران بابت هر قسمت از سریال 2 میلیون و 200 هزار تومان قرارداد بسته بود و زمانی که گفتم خیلی کم بستی، شوکه شد...»
بازیگر بیار؛ پول ببر!
براساس شنیده ها تهیه کنندگانی که در سال های پیش با مهران مدیری کار می کردند، پرداختی درشتی به فیلم نامه نویسان داشتند. آنها مستقیما از اسپانسر سریال پول می گرفتند و به همین خاطر می توانستند پول خوبی به فیلم نامه نویسان بدهند.
همچنین شنیده می شود تلویزیون درباره بازیگران خساست به خرج نمی دهد و به شدت دست و دل باز می شود. به عنوان مثال ممکن است یک نفر بگوید من این تله فیلم را با 200 میلیون تومان جمع می کنم؛ ولی اگر 250 میلیون تومان بدهید فلان بازیگر را هم می آورم. در این یک مورد تلویزیون کوتاه می آید تا بازیگر مشهور جذب کار بشود. یک منبع مطلع درباره سریال های الف ویژه تلویزیون می گوید: «بودجه این سریال ها ته ندارد و تهیه کننده بدون ترس و واهمه کارش را انجام می دهد. معمولا این سریال ها چندین بار اصلاح برآورد می شوند. مثلا اولش می گویند با 4 میلیارد تومان این سریال را بسازید. اگر کم آوردید دوباره بیایید، متمم بزنید به برآورد تا چند میلیارد دیگر هم بدهیم. نکته جالب این است که غالبا یک نفر هم کارگردان است و هم فیلم نامه نویس!
15 میلیون تومان برای فیلم نامه نویسان استار
به اعتقاد یکی از فیلم نامه نویسان، میزان رقمی که نویسنده یک سریال دریافت می کند به رزومه اش بستگی دارد. او درباره اخبار پشت پرده می گوید: «شنیده ام که (...) بابت نگارش هر قسمت از یک سریال حدود 15 میلیون تومان می گیرد. به من نگارش یک سریال الف ویژه با قیمت هر قسمت 15 تا 20 میلیون تومان پیشنهاد شد که انصراف دادم. نویسنده های معمولی بابت نگارش هر قسمت از یک سریال رقمی حدود 7 تا 10 میلیون تومان می گیرند. من خودم دو سال پیش چون از سینما به تلویزیون آمدم از رقم ها اطلاع نداشتم و برای یک سریال سنگین 30 قسمتی 2 میلیون تومان قرارداد بستم. تازه از این رقم مالیات هم کسر شد.»
بازنویسی قرارداد ندارد
آرش قادری که فیلم نامه های عملیات 125، جاده چالوس و ماتادور را برای تلویزیون نوشته معتقد است سریال های تلویزیون بارها و بارها دچار بازنویسی می شوند؛ ولی فیلمنامه نویس در ازای این دوباره کاری، پولی دریافت نمی کند: «بازنویسی در نگارش فیلم نامه تعریف دارد. بازنویسی یعنی رفع اشکالات فیلم نامه طبق نظر کارشناسان متخصص. منظور از بازنویسی جلب نظر سلیقه سفارش دهنده نیست.
بعضی ها انتظار دارند فیلم نامه نویس بدون درنظر گرفتن محدودیت زمان و بدون دریافت دستمزد جدید برای جلب رضایت سفارش دهنده، متن قبلی را بازنویسی کند. فیلم نامه ای که 36 تا ایراد دارد، باید مردود بشود. وقتی یک کار را بازنویسی می کنی که 3 تا ایراد داشته باشد. ضمن اینکه فیلم نامه نویس برای بازنویسی باید قرارداد جدید بینند. نه این که تا وقتی زنده ای مجبور باشی فیلم نامه را دوباره بنویسی. نمی شود که همه بیایند درباره فیلم نامه نظر بدهند. جالب است که جدیدا بازیگرها هم درباره فیلم نامه نظر می دهند.»
وقتی فیلم نامه نویس اسمش را بی خیال می شود
قادری به مشکلاتی اشاره می کند که مختص تلویزیون است و باعث می شود نویسندگان، سینما را به تلویزیون ترجیح بدهند. او درباره جزییات بازنویسی سریال ها توضیح می دهد: «گاهی 1200 صفحه سفارش داری و مجبور می شوی به خاطر بازنویسی های چندباره، 4 هزار صفحه بنویسی. در این مدت 3 تا مدیر هم عوض می شود. تو وقتی همبرگر می خری می توانی گارسون را صدا کنی و بگویی همبرگر من این ایراد را دارد.
ولی نمی توانی دستور بدهی که این گوشت را بردار و به جایش برای من گوشت شترمرغ بگذار. چون این یک آپشن جدید است. شمانمی توانید هر روز به ایران خودرو بروید و بگویید من از طرح گل گلی روکش صندلی خوشم نمی آید. آنها ایرادات صندلی مثل درز و فرورفتگی را اصلاح می کنند. بعضی وقت ها فیلم نامه 5 بار بازنویسی می شود و نویسنده درنهایت خسته می شود و به دلیل ضعیف بودن متن می گوید اسم من را بردارید.»
یک شغل کثیف!
آرش قادری، نویسنده فیلم نامه «هوش سیاه» دل پردردی دارد از کارمندان و مدیرانی که خودشان فیلم نامه هم می نویسند! او در این رابطه افشاگری می کند: «در سازمان صداو سیما ناظران کیفی و مشاورانی در کنار فیلم نامه نویس ها هستند تا به او کمک کنند اما متاسفانه در نهایت خودشان وارد پروژه می شوند و از سازمان پول می گیرند. یعنی قاضی که خودش باید حکم بدهد، می شود وکیل مدافع. من نمی خواهم از کسی اسم بیاورم.
ولی مواردی داریم که مشاور سازمان صدا و سیما خودش بازنویسی می کند و دستمزد هم می گیرد. این کار دارد تبدیل به یک شغل کثیف می شود. تهیه کنندگان هم سراغ این افراد می روند؛ چون می دانند کرشان راحت تایید می شود و به مشکل اصلاحی نمی خورد. چرا؟ چون خود مشاور محترم کار را تایید کرده و نامش وسط است.»
این فیلم نامه نویس ادامه می دهد: «اصلی ترین مشکل فیلم نامه نویسی در تلویزیون این است که درجه بندی نداریم. من از زمانی که آقای میرباقری معاون سیما بود این نکته را گفتم؛ ولی کسی به حرفم گوش نکرد. باید به فیلم نامه نویسان درجه بدهند و یک نویسنده انگیزه داشته باشد که درجه اش را بالاتر ببرد. این طوری می شود طبقه بندی کرد که هرکس با هر درجه ای چقدر بادی دستمزد دریافت کند. ولی تا وقتی این درجه بندی ها وجود نداشته باشد، هم قیمت های مختلف و متناقض می بینید و هم کارهای کثیفی از این دست.»
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
صفحات پیشنهادی
انتقاد سعید عقیقی از وضعیت فیلمنامهنویسی در ایران
شنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۷ ۲۹ سعید عقیقی گفت بیشتر فیلمنامهنویسان به شکل پیشامدرن با فیلمنامهنویسی برخورد میکنند به گزارش ایسنا بر اساس گزارش رسیده این فیلمنامهنویس که در پنجمین برنامه از سهشنبههای کتابفروشی هنوز درباره فیلمنامهنویسی سخن میگفت اظهار کرد متاسفانه دورک شاپ تخصصی فیلمنامه نویسی در مشهد برگزار می شود
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس ورک شاپ تخصصی فیلمنامه نویسی با حضور مهران کاشانی و سعید عقیقی در مشهد برگزار می شود این ورک شاپ در مرحله اخذ مجوز از اداره ارشاد اسلامی مشهد قرار دارد و قرار است از ٢٥ الی ٢٧ شهریور و از ٣١ شهریور الی ٢ مهر برگزار شود این ورک شاپ ٦ روز تدفیلمنامه نویسی لیلا اوتادی برای دفاع مقدس
فیلمنامه نویسی لیلا اوتادی لیلا اوتادی بازیگر سینما و تلویزیون با انتشار عکس زیر از نگارش یک فیلمنامه در حوزه جنگ خبر داد لیلا اوتادی با انتشار عکسی که توضیحی درباره آن دارد نوشته است مهم نیست و گهگاهی بعضی ما به خاطر کمی نمک کمتر و بیشتر غذاهامون چه می کنیم و چه ایرادها که نمیاز شبکه یک سیما پخش می شود 3 موضوع زیست محیطی در برنامه این هفته «سرزمین ما»
از شبکه یک سیما پخش می شود3 موضوع زیست محیطی در برنامه این هفته سرزمین مابرنامه تلویزیونی سرزمین ما این هفته با پرداخت به 3 موضوع زیست محیطی روی آنتن می رود به گزارش خبرگزاری فارس در برنامه روز پنج شنبه 12 شهریور سرزمین ما آثار زیانبار تخلیه پساب های پالایشگاهی در برخی رودخانهانتقاد روزنامه مصری از جنجال ضد فیلم «محمد(ص)»
اگر فیلم محمد رسول الله ص را ایران نساخته بود انتقاد روزنامه مصری از جنجال ضد فیلم محمد ص یک روزنامه مصری از جنجال الازهر ضد فیلمِ محمد ص انتقاد کرد و نوشت اگر این فیلم در کشوری غیر از ایران ساخته می شد همین جنجال را به پا می کردید به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوزموافقت شورای ساخت با 2 فیلم نامه
موافقت شورای ساخت با 2 فیلم نامه خبرگزاری پانا شورای صدور پروانه ساخت با 2 فیلمنامه در جلسه 4شهریور موافقت کرد ۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۱ شهريور ساعت 11 26 به گزارش سرویس فرهنگی پانا فیلم نامه های " مشدی عباد " به تهیه کنندگی کارگردانی و نویسندگی یدالله صمدی با موضوع قصه فولفیلم زندگینامه استیو جابز با استقبال منتقدان روبرو شد
فیلم زندگینامه استیو جابز با استقبال منتقدان روبرو شد تهران- ایرنا- اولین اکران فیلم استیو جابز که فیلم نوشتی از زندگی یکی از بنیانگذاران شرکت اپل است با استقبال منتقدان و مخاطبان روبرو شد و آن را به عنوان یکی از برندگان احتمالی جایزه اسکار مطرح کرد به گزارش روز دوشنبه خبرنگاراعلام آخرین مهلت شرکت در مسابقه نمایشنامهنویسی تئاتر فجر
اعلام آخرین مهلت شرکت در مسابقه نمایشنامهنویسی تئاتر فجر شناسهٔ خبر 2902065 - چهارشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۹ هنر > تئاتر ۱۵ شهریور ماه به عنوان آخرین مهلت شرکت در مسابقه نمایشنامه نویسی جشنواره تئاتر فجر اعلام شد به گزارش خبرگزاری مهر ارسال آثار به بخش مسابقه نمایشنامه نواحتمال ساخت فیلمنامه «به کودکان شلیک نکنید» در یک کشور عربی
احتمال ساخت فیلمنامه به کودکان شلیک نکنید در یک کشور عربینزدیک به سه سال انسیه شاهحسینی مشغول نگارش فیلمنامهای با عنوان به کودکان شلیک نکنید است که نگارش نهایی آن نیز به پایان رسیده و هنوز کارگردان و تهیه کننده در مورد شرایط و مکان ساخت فیلم به نتیجه قطعی نرسیدهاند به گزارش خاظهارات معاون سیما درباره کمبود بودجه شبکه مستند و حمایت از فیلمسازان
چهارشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۴ علی اصغر پورمحمدی - معاون سیما - در آستانهی برگزاری مراسم میم مثل مستند که با هدف تجلیل از بزرگان مستند برگزار میشود درباره اهمیت سینمای مستند اظهار کرد اگر ما بتوانیم مستندهای خوبی بسازیم تاثیرگذاریمان بالاتر خواهد رفت از سوی دیگر کسانی ک-
سینما و تلویزیون
پربازدیدترینها