واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
مکان های تاریک در وب و اینترنت کجاست؟
شناسهٔ خبر: 2897980 - شنبه ۷ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۶
مجله مهر > دیگر رسانه ها
امروزه اینترنت و وب در نوع خود، جهان کاملی را تشکیل داده است؛ جهانی که مانند جهان واقعی و فیزیکی پیرامون ما، لایه های مختلفی را شامل می شود و طبقه بندی های متفاوتی را در بر می گیرد. تابناک نوشت: همانند جهان واقعی وب و نت نیز از مکان های ناشناخته یا غیر قابل دسترسی برخوردارند؛ مکان هایی که اغلب دور از چشم سایرین قرار دارد و برای مقاصد و اهداف متفاوتی از آن استفاده می شود.به گزارش «تابناک» حتما شما نیز تا کنون با مکان های تاریک در نت و وب برخورد داشته اید یا حداقل عناوین Dark Web و Dark Net به گوش شما نیز رسیده است. این مکان ها بخش هایی از وب و نت هستند که عملا دسترسی به آنها بسیار دشوار است و بسیاری از عملیات هایی که جنبه مخفیانه دارند و از هر نوع و جنسی می تواند باشد، در این مکان ها صورت می گیرد.نت تاریک (Dark Net)آنچه به عنوان Dark Net شناخته می شود، مجموعه ای از ارتباطات است که به شکلی بسیار عمیق در بخش هایی از شبکه ها ـ که عملا غیر قابل دسترس بوده و یا به شکل گسترده ای ناشناخته هستند ـ صورت میگیرد. معمولا این بخش از شبکه به دلایلی از جمله ناشناخته ماندن مورد استفاده قرار می گیرد و این امکان را فراهم می آورد تا اعضای گروه، یکپارچه اطلاعات را از درهای مخفی سرورهای اینترنت رد و بدل کنند و ناشناس بمانند.
در واقع کاربران Dark Net به شبکه های محلی یا داخلی برای رد و بدل کردن اطلاعات و پیام ها متکی و وابسته هستند. فرض کنید همه کاربران اینترنت در یک شبکه مثل یک شهر با یکدیگر ارتباط دارند و همه شبکه های WiFi به گونه ای به هم متصل هستند. در این شرایط فرض کنید، کاربری راهی برای انتقال یک پیام از طریق شبکه اینترنت همسایگان پیدا کند. برای این کار، کافی است پیام را از طریق شبکه به همسایه کناری، از آنجا به خانه بعدی و به همین ترتیب تا مقصد هدایت کند. به این ترتیب پیام مورد نظر به سختی قابل ردیابی و کنترل توسط سایر افراد و نهادها حتی کنترل کنندگان زیرساخت اینترنت خواهد بود.
این فضا می تواند برای بسیاری از امور مورد استفاده و حتی سوءاستفاده قرار بگیرد. همچون موردی اسفبار که اخیرا کشف شد و طی آن مشخص شد که گروهی متمرکز و منسجم از شبکه های سوءاستفاده از کودکان در سطح جهانی، برای پیشبرد اهداف خود از Dark Net بهره می برده اند.
اما استفاده از Dark Net ممکن است به همراه استفاده از Dark Web باشد. برای ناشناس ماندن در حداکثر حالت ممکن، یک کاربر می تواند هم شبکه ای که اطلاعات از طریق آن منتقل می شود و هم نرم افزاری را که مورد استفاده قرار می گیرد، مبهم و ناشناخته سازد.
وب تاریک (Dark Web)
در ساده ترین شکل ممکن آن، وب تاریک مجموعه ای از وب سایت هاست که هر یک از آنها تنها برای کاربرانی قابل رویت اند که از یک نرم افزار رمزنگاری مخصوص استفاده می کنند. این کار برای هر چه سخت تر یافت شدن وب سایت ها و کمک به کاربران آنها برای مخفی و ناشناس ماندن است.
معمولا این گونه از نرم افزارهای رمزنگاری نوعی از کدگذاری بسیار قوی به همراه لایه های امنیتی چندگانه را ایجاد می کنند که مخفی و ناشناس ماندن را به افراد ارائه می کنند؛ اما هیچ وقت تضمین نمیکنند. این رمزنگاری به این معناست که وب سایت مورد نظر نمی تواند از سوی خارجی ها و اشخاص ثالث، ایندکس گذاری شده و مورد جستجو قرار بگیرد. در نتیجه امکان یافتن کاربری که از سایت استفاده می کند نیز بسیار دشوار است.
شبکه معروف Tor نمونه یک Dark Web است؛ شبکه ای که به رغم بسیاری از پتانسیل های آن، گفته شده که از سوی گروه های غیر قانونی و مجرمین از جمله قاچاقچی های مواد مخدر و اخیرا گروه های تروریستی مانند اعضای القاعده و داعش به شدت مورد استفاده قرار می گیرد.
آن گونه که مشخص است، فضای آنلاین و مجازی در امتداد جهانی فیزیکی در جریان است و همان گونه که با لایه های مختلفی از کنش های اجتماعی در جهان واقعیت سر و کار داریم، دنیای آنلاین نیز به همین شکل لایه ها و طبقه های مختلفی از کنش ها و ماهیت های مختلف را در بر می گیرد. Dark Net و Dark Web این روزها و در پی فعالیت های شدید آژانس های امنیت و اطلاعات همچون NSA بیش از گذشته مورد استفاده هستند و این موضوع خطر زیرزمینی شدن اینترنت و ایجاد فضای امن برای گروه های خطرناک همچون تروریست ها و قاچاقچی ها را به دنبال دارد؛ موضوعی که به زودی به یکی از چالش های بزرگ پیش روی تبدیل خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]