تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803284742




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روي خرخره نفت!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روي خرخره نفت!
در حالي كه رسانه‌هاي همسو با دولت با برجسته كردن «سياست» در نقدهاي اخيري كه بر عملكرد وزير نفت وارد شده است، سعي دارند از آن به عنوان «حمله دلواپسان» ياد كنند، نگاهي به پرونده عملكرد وزير نفت طي دو سال گذشته نشان مي‌دهد كه نقدها چندان هم بي‌ارتباط با امور كارشناسي نيست.
نویسنده : وحيد حاجي‌پور 


در حالي كه رسانه‌هاي همسو با دولت با برجسته كردن «سياست» در نقدهاي اخيري كه بر عملكرد وزير نفت وارد شده است، سعي دارند از آن به عنوان «حمله دلواپسان» ياد كنند، نگاهي به پرونده عملكرد وزير نفت طي دو سال گذشته نشان مي‌دهد كه نقدها چندان هم بي‌ارتباط با امور كارشناسي نيست.
 بيش از دو سال از حضور آقاي زنگنه در وزارت نفت مي‌گذرد؛ وي با شعار استفاده از ژنرال‌ها به جاي گروهبان‌ها وارد نفت شد و با بهره‌برداري از اين شعار مديران را بركنار كردند و مديراني را به جاي آن‌ها منصوب كردند كه در گذشته يكي از بدترين عملكردها را در صنعت نفت داشتند. گپي با بدنه فني صنعت نفت بيانگر اين حقيقت است كه هيچ رضايتي از انتصاب‌ها وجود ندارد. نفت از حضور برخي مديران بي‌كفايت رنج مي‌برد و وقتي درباره اين مديران از وزير سؤال مي‌شود مي‌گويند در اين شرايط كسي قبول نمي‌كند در حالي كه نامزدهاي مدنظر زنگنه براي حضور در نفت اين روزها با فعال كردن شركت‌هاي خود به كار مشغول هستند اما در سايه.

  فروش نفت
فروش نفت و ميعانات گازي يكي ديگر از ابهامات وزارت نفت طي دو سال گذشته است. زماني كه دولت يازدهم به مسند امور اجرايي رسيد فروش غير‌رسمي محموله‌ها متوقف شد و گفته شد ديگر به واسطه‌ها نفت نمي‌فروشيم معاون اول رئيس‌جمهور رسماً اعلام كردند ديگر به واسطه‌ها نفت نمي‌فروشيم اما كمي بعد‌تر اخبار متفاوتي در‌باره فروش نفت به گوش رسيد. «م. س» يكي از سرحلقه‌هاي اصلي فروش نفت و ميعانات گازي در امارات، 5/3 ميليارد دلار از درآمدهاي نفتي را برنگردانده است و وزير هم مي‌گويد جاي اين پول امن است اما پشت پرده عجيب اين ماجرا، نهادهاي بازرسي را وارد معركه كرده است.  بدون ترديد دو سال پاياني دولت دهم شباهت‌هاي بسياري به دو سال اخير دارد اما چه مي‌شود كه در همان سال‌ها 100 ميليارد دلار نفت از طريق بازار غيررسمي به فروش مي‌رود اما وزارت نفت به بهانه عدم فروش نفت به واسطه‌ها و جلوگيري از فساد باعث ذخيره‌سازي 56 ميليون بشكه محموله روي نفتكش‌ها و درون خطوط لوله شده است؟
وزارت نفت از عدم فروش محموله‌ها به واسطه‌ها مي‌گويد اما به طور جالبي بحث فروش نفت را به دست واسطه‌ها سپرده است كه موضوع 5/3 ميليارد دلار نمونه بارزي از اين وضعيت است. اگر دولت قبل موجب خلق بابك زنجاني شد 127 ميليارد دلار براي كشور از همين طريق درآمدزايي كرد؛ آنها 50 قدم برداشتند كه يك قدم اشتباه بود اما وزارت نفت امروز، دو قدم برداشت كه يك گامش منجر به خلق ماجراي 5/3 ميليارد دلار شد!
عدم همخواني شعار و عملكرد مبارزه با فساد يكي ديگر از نقاط ضعف وزير نفت است به طوري كه يكي از مديران كل اين وزارتخانه با وجود تأييد نقشش در ماجراي دكل گمشده همچنان بر مسند كار است و تا پيش از برملا شدن اين واقعيت، مسئوليت رسيدگي به اين پرونده را بر عهده داشت!

  مدير خودي
همچنين يكي از شركت‌هاي زيرمجموعه وزارت نفت بعد از تغييرات مديريتي كه رقم زده شد يك‌شبه قرارداد خريد دكل از داليان چين را فسخ و 100 ميليون دلار به كشور ضرر وارد كرد كه نقش «م. م» معروف در نوع خود قابل توجه است.  وي كه همزمان رياست هيئت مديره چند شركت نفتي را با حكم زنگنه بر عهده دارد و امور حفاري را در دست گرفته است به پدرخوانده اصلي پروژه‌ها تبديل شده است. هر كس مي‌خواهد صاحب پروژه شود يا دكل وارد كند با اعمال نفوذ «م. م» شكست مي‌خورد. طي ماه‌هاي گذشته هزاران خانواده در شركت‌هاي حفاري خصوصي در تنگناي مالي قرار گرفته‌اند و در مقابل، «شركت‌هاي مردان پشت پرده نفت» وارد شده و به راحتي صاحب پروژه مي‌شوند.
اظهر من‌الشمس است كه به دليل وضعيت نامطلوب درآمدهاي نفتي امكان تسويه حساب كامل با شركت‌ها وجود ندارد اما علت چنين وضعيتي را بايد در عملكرد  وزارت نفت جست‌وجو كرد. به گفته مديران ارشد شركت نفت و گاز پارس در دو سال پاياني دولت گذشته بيش از 15 ميليارد دلار به پروژه‌ها اختصاص يافت. با همان پول‌ها بود كه با افتخار فاز 12 پارس جنوبي افتتاح شد و ماه آينده فازهاي 15 و 16 نيز به مدار توليد مي‌آيد.

  واردات بنزين
طي ماه‌هاي اخير اسناد بسياري در‌باره واردات بنزين بي‌كيفيت منتشر شده است كه نكته قابل تأمل آن، واردات بنزين بي‌كيفيت توسط «‌يارغار نفتي» در دوره اصلاحات بود كه در اين دولت پستي قبول نكرده و به امور دلالي براي نفت مشغول است.

  مديران بازنشسته و دو تابعيتي
استفاده از مديران بازنشسته به بهانه اينكه امروز روز آزمون و خطا نيست و بايد با‌تجربه‌ها در مسند كار باشند با استفاده از دانشجويان خود در وزارت نفت قابل درك نيست. مديراني كه با دستور وزير منصوب شده‌اند بيشتر بازنشسته هستند و امروز با حقوق نجومي در حال فعاليت هستند كه البته خروجي آن‌ها مشخص نيست. از طرفي كارگروه 10 نفره دانشجويان زنگنه در كنار وزير قرار گرفته‌اند و با نظر آن‌ها و تأييد شيخ‌الوزرا، براي صنعت نفت تصميم‌گيري مي‌شود كه از عجايب روزگار است. اگر امروز روز آزمون و خطا نيست استفاده از كارگروه بي‌تجربه مشورتي چه توجيهي دارد كه يكي از آن‌ها با سن 32 سال به سمت مديريت پروژه‌هاي پالايشگاه سيراف منصوب مي‌شود؟!
نكته مهم‌تر استفاده از مديران دو تابعيتي در نفت است كه وزير نفت تاب شنيدن آن را ندارد و مجلس نيز از اين موضوع ابراز نگراني كرده است؛ به عنوان نمونه مرد خاكستري فروش نفت تابعيت سوئيسي دارد و اين روزها به راحتي به فروش نفت آن هم در بالاترين سطح مشغول است.
به هر حال بايد قبول كرد برخي نقد‌ها نسبت به عملكرد وزير فاقد انصاف و نگاهي كارشناسي است اما بيشتر نقدهايي كه به وزارت نفت وارد مي‌شود منطبق بر حقايقي است كه دوست ندارند شنيده شوند و هر صداي نقدي كه بلند مي‌شود به آن انگ سياسي مي‌زنند.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن