تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833478868
فرآیند لغو تحریمها در برجام
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در حالی که بیش از دو هفته از حصول توافق نهایی درباره پرونده هستهای میان ایران و گروه یک 1+5 سپری میشود، این پرسش برای بسیاری از فعالان اقتصادی کشور وجود دارد که هر یک از این ضمیمهها حاوی چه مطالبی هستند و افراد و نهادهایی که نام آنها در هر یک از فهرستهای ضمیمه قرار دارد، در چه وضعیتی از حیث لغو یا تعلیق تحریمها قرار خواهند گرفت.
به گزارش تراز ، متن «برجام» حاوی 5 ضمیمه است. از این 5 ضمیمه، دو ضمیمه برای تعیین وضعیت تحریمها و خروج از آنها اهمیت کلیدی دارد. ضمیمه دوم با عنوان «تحریمها و تعهدات مرتبط با آنها» و ضمیمه پنجم با عنوان «برنامه اجرایی» مشخص میکند که کدام تحریمها و در چه زمانی لغو خواهند شد. ضمیمه دوم، خود حاوی 4 پیوست است که هر پیوست شامل نام یکسری اشخاص و نهادهای تحریم شده است. از این چهار پیوست، موارد اول و دوم هر کدام دو بخش دارند. وضعیت رفع تحریم هر شخص یا نهاد اعم از اینکه از کدام تحریمها خارج میشود و در کدام تحریمها باقی میماند، چه زمانی از تحریمها خارج میشود و تحریمهای آن لغو میشود، بستگی به این خواهد داشت که در کدام یک از این ضمیمهها و پیوستها قرار داشته باشد. «دنیای اقتصاد» در مطلبی به کالبدشکافی این روند پرداخته است.
فرآیند لغو تحریمها در برجام
دنیای اقتصاد، دکترحمید قنبری: ضمیمههای «برنامه جامع اقدام مشترک» متعدد و پیچیدهاند. اکنون این پرسش برای بسیاری از فعالان اقتصادی کشور وجود دارد که هر یک از این ضمیمهها حاوی چه مطلبی هستند و افراد و نهادهایی که نام آنها در هر یک از فهرستهای ضمیمه قرار دارد، در چه وضعیتی از حیث لغو یا تعلیق تحریمها قرار خواهند گرفت. در این نوشته تلاش شده است تا به این پرسش پاسخ داده شود.
متن «برنامه جامع اقدام مشترک» حاوی 5 ضمیمه است. از این 5 ضمیمه، دو ضمیمه برای تعیین وضعیت تحریمها و خروج از آنها اهمیت کلیدی دارند. ضمیمه دوم با عنوان «تحریمها و تعهدات مرتبط با آنها» و ضمیمه پنجم با عنوان «برنامه اجرایی» مشخص میکنند که کدام تحریمها و در چه زمانی لغو خواهند شد. ضمیمه دوم، خود حاوی 4 پیوست است که هر پیوست شامل نام یک سری اشخاص و نهادهای تحریم شده است. از این چهار پیوست، موارد اول و دوم هر کدام دارای دو بخش هستند.
وضعیت رفع تحریم هر شخص یا نهاد اعم از اینکه از کدام تحریمها خارج میشود و در کدام تحریمها باقی میماند؛ چه زمانی از تحریمها خارج میشود و تحریمهای آن لغو میشود یا تحریم میشود، بستگی به این خواهد داشت که در کدام یک از این ضمیمهها و پیوستها قرار داشته باشد.
پیوستهای اول و دوم، هر دو حاوی تحریمهای اتحادیه اروپا هستند. تفاوت بین پیوستهای اول و دوم در این است که اشخاصی که نام آنها در پیوست اول قرار دارد، در روز پذیرش یا adoption day از فهرست تحریمها خارج خواهند شد اما اشخاصی که نام آنها در پیوست دوم قرار دارد، در روز انتقال یا transition day از فهرست تحریمها خارج میشوند.
بر اساس «برنامه جامع اقدام مشترک» روز پذیرش عبارتاست از 90 روز پس از تایید «برنامه جامع اقدام مشترک» توسط شورای امنیت یا زمانی زودتر از آنکه توسط دولتهای توافقکننده بر سر «برنامه جامع اقدام مشترک» مورد توافق قرار میگیرد و در آن تاریخ، تعهدات مندرج در «برنامه جامع اقدام مشترک» لازمالاجرا میشوند و روز انتقال عبارت است از 8 سال پس از روز پذیرش یا روزی که در آن مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی هستهای گزارشی مبنی بر اینکه تمامی مواد هستهای ایران صرفا برای مقاصد صلحآمیز مورد استفاده قرار میگیرند را منتشر میکند. بنابراین، همین که نام فرد یا نهادی در پیوست اول یا دوم قرار داشته باشد، به این معنا است که از تحریمهای اتحادیه اروپا خارج خواهد شد اما برای تعیین زمان این خروج، باید مشخص شود که وی در کدام پیوست قرار دارد.
اگر در پیوست نخست قرار داشته باشد در روز پذیرش از فهرست تحریمها خارج میشود؛ اما اگر در فهرست دوم قرار داشته باشد، برای خارج شدن از تحریمها باید تا روز انتقال منتظر باشد. نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره شود این است که حتی تحریم اشخاص و نهادهایی که نام آنها در پیوست اول قرار دارد، در روز پذیرش بهطور کامل لغو نمیشود.
به عبارت دیگر این اشخاص با دو تحریم مواجه هستند. یکی از این تحریمها عبارت است از وجود نام آنها در فهرستهای 8 و 9 از مقرره شماره 2012/ 267 اتحادیه اروپا و دیگری مربوط میشود به وجود نام آنها در فهرست تحریم شماره 2010/ 413/ CFSP شورای اروپا. تحریم نخست، در روز پذیرش لغو میشود و این اشخاص از فهرست مزبور خارج میشوند، اما تحریم دوم، تا جایی که به «توقیف داراییها و ممنوعیت صدور روادید» مربوط میشود، در روز اجرا معلق میشود. لغو قطعی تحریم اخیر در تاریخ انتقال انجام خواهد شد.
پرسش مهم دیگری که ممکن است در اینجا بهوجود آید این است که تفاوت میان بخشهای یک و 2 هر کدام از پیوستهای اول و دوم چه است. آنچه از مفاد ضمیمه دوم بر میآید این است که بخشهای یک از هر دو پیوست یاد شده، مربوط به تحریمهای اختصاصی اتحادیه اروپا هستند و اشخاص مندرج در آن بخشها مشمول تحریمهای شورای امنیت نیستند؛ حال آنکه اشخاص مندرج در بخشهای دوم پیوستهای مزبور مشمول تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز قرار دارند؛ بنابراین خروج این اشخاص از فهرست تحریمها مشمول مفاد قطعنامه 2231 شورای امنیت نیز خواهد بود.
پیوستهای سوم و چهارم، مربوط به تحریمهای ایالاتمتحده آمریکا هستند. اشخاص، نهادها، هواپیماها و کشتیهایی که نام آنها در پیوست سوم قرار دارد، در روز اجرا از فهرست تحریمهای ایالاتمتحده آمریکا خارج خواهند شد. اما این اشخاص، نهادها، هواپیماها و کشتیها نیز به دو دسته تقسیم شدهاند: آنهایی که در جلوی نام آنها علامت * قرار دارد و آنهایی که در جلوی نام آنها چنین علامتی قرار ندارد. آن دسته که با علامت * مشخص شدهاند، تحت مالکیت دولت ایران یا مرتبط با آن شناخته میشوند و بنابراین اشخاص آمریکایی و نیز آن دسته از اشخاص خارجی که تحت تملک یا کنترل آمریکاییان هستند، همچنان از معامله با آنها ممنوع خواهند بود. این به آن معنا است که سایرین، چنین ممنوعیتی نخواهند داشت.
آنچه باقی میماند، اشخاص و نهادهایی هستند که نام آنها در پیوست چهارم قرار دارد. این اشخاص و نهادها تا روز انتقال در فهرست تحریمهای ایالاتمتحده آمریکا باقی خواهد ماند. با نگاهی به فهرست این اشخاص، به نظر میرسد آنها افراد و نهادهایی باشند که به نحوی مرتبط با برنامه هستهای ایران تشخیص داده شدهاند. موارد فوق نشان میدهند که چرا نام برخی نهادها و بانکها دو بار در فهرستهای پیوست ذکر شده است و چرا برخی اشخاص و نهادها بهرغم اینکه نام آنها در فهرستها قرار دارد، به سرعت از فهرست تحریمها خارج نخواهند شد.
در هر حال، همانطور که پیش از این نیز صاحبنظران بسیاری عنوان داشته بودند، پیچیدگی ساختار تحریمهای وضع شده علیه ایران، موجب آن میشود که راهکارهای قابل ارائه برای رفع آنها نیز به ناگزیر پیچیده باشند. با این حال، برای ساده کردن مطلب، میتوان فهرست ضمایم را به این صورت خلاصه کرد:
1. نام شما در پیوست اول از ضمیمه دوم قرار دارد: شما در روز پذیرش از فهرست تحریم شماره 2012/ 267 اتحادیه اروپا خارج میشوید (خروج قطعی) و در همان تاریخ تحریم مربوط به توقیف داراییهای شما که به موجب مقرره شماره 2010/ 413/ CFSP برقرار شده بود، معلق میگردد و شما از فهرستهای 1 و 2 مقرره مزبور خارج میشوید. در روز انتقال، این تعلیق تبدیل به لغو تحریم میشود. (با این حال، اگر شما در بخش دوم از این پیوست قرار داشته باشید، برای تعیین دقیقتر وضعیت خود باید به قطعنامه شماره 2231 مراجعه کنید).
2. نام شما در پیوست دوم از ضمیمه دوم قرار دارد: شما در روز انتقال از فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا خارج خواهید شد. تا آن تاریخ نام شما در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا وجود خواهد داشت. (با این حال، اگر شما در بخش دوم از این پیوست قرار داشته باشید، برای تعیین دقیقتر وضعیت خود باید به قطعنامه شماره 2231 مراجعه کنید).
3. نام شما در پیوست سوم از ضمیمه دوم قرار دارد: تحریمهای ایالاتمتحده آمریکا علیه شما از روز پذیرش لغو خواهند شد. با این حال، اگر نام شما با * مشخص شده باشد، کماکان اتباع آمریکا یا اشخاص و نهادهای تحت مالکیت و کنترل دولت آمریکا نمیتوانند با شما معامله کنند.
4. نام شما در پیوست چهارم از ضمیمه دوم قرار دارد: تحریمهای ایالاتمتحده آمریکا علیه شما از روز انتقال لغو خواهند شد. تا آن تاریخ شما کماکان مشمول تحریمهای آمریکا باقی خواهید ماند.
منبع: دنیای اقتصاد
زمانبندی انتشار: 10 مرد 1394 - 10:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]
صفحات پیشنهادی
۴ تا ۶ ماه زمان نیاز است تا تحریمهای اقتصادی لغو شود
تخت روانچی اعلام کرد ۴ تا ۶ ماه زمان نیاز است تا تحریمهای اقتصادی لغو شود شناسهٔ خبر 2869319 - سهشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۳ اقتصاد > اقتصاد ایران عضو تیم مذاکره کننده هسته ای گفت ۴ تا ۶ ماه زمان نیاز است تا تحریمهای نقل و انتقالات مالی بیمهای و بانکی سوئیفت و محدودیتهلغو تحريمها، نقشآفريني بانک ملي ايران در عرصه بينالملل را تقويت ميکند
۵ مرداد ۱۳۹۴ ۱۰ ۹ق ظ دکتر همتي در کردستان لغو تحريمها نقشآفريني بانک ملي ايران در عرصه بينالملل را تقويت ميکند موج - همزمان با سفر دکتر روحاني رئيس جمهور اسلامي ايران به استان کردستان دکتر همتي مدير عامل بانک ملي در رأس هياتي از مديران ارشد اين بانک از اداره امور شعبمشاور ارشد اقتصادی رئیسجمهور تحریمهای اقتصادی تا پایان سال جاری لغو میشود/ 94 سختترین سال مالی کشور است
مشاور ارشد اقتصادی رئیسجمهورتحریمهای اقتصادی تا پایان سال جاری لغو میشود 94 سختترین سال مالی کشور استمشاور ارشد اقتصادی رئیسجمهور ما در فصل پایانی سال جاری شاهد لغو تمامی تحریمهای اقتصادی زیر چهار سرفصل تجارت تکنولوژی مالی و انرژی خواهیم بود به گزارش خبرگزاری فارس مسعوادامه اقتصاد مقاومتی پس از لغو تحریمها
تراز نایب رئیس کمیسیون اقتصادی بیان کرد لغو تحریمها طبیعتا نقل و انتقال مالی کالا و خدمات را بر اساس فروش حداقل 100 میلیارد دلار نقد و بیش از 15 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در بر دارد به گزارش تراز ابوذر ندیمی نایب رئییس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص آثلاریجانی:لغو تحریمها نباید مشروط به گزارش آژانس باشد/مجلس قبول ندارد که خارج از چارچوب برجام چنین تحلیلی ارائ
لاریجانی لغو تحریمها نباید مشروط به گزارش آژانس باشد مجلس قبول ندارد که خارج از چارچوب برجام چنین تحلیلی ارائه شود رئیس مجلس با بیان اینکه مواردی در برجام بود که زمان خاتمه بحث تحریمها حداکثر ده سال است و اگر آژانس زودتر نظر خود را ارائه کند زمان پایینتر مبنا قرار خواهد گرفت گماموریت ویژه رئیس جمهور در لغو فوری تحریمها
موج تازه تورمی را چگونه مهار کنیم ماموریت ویژه رئیس جمهور در لغو فوری تحریمها حالا پس از توافق هستهای ایران و گروه ۱ ۵ در وین و لغو تحریمهای اقتصادی در ماههای آینده جای خالی کارگروه ویژه رصد رفع تحریمها با اختیارات تام در دولت احساس میشود به گزارش سرویس اقتصادی جام نیکدام پرندهها با لغو تحریمها در آسمان ایران پرواز خواهند کرد؟
کدام پرندهها با لغو تحریمها در آسمان ایران پرواز خواهند کرد اقتصاد > صنعت - بعد از توافق هستهای امیدواریها برای نوسازی و به عبارتی جوانسازی صنعت هوانوردی ایران و به طور خاص ناوگان حمل و نقل هوایی بیشتر شد که در این زمینه ناوگان مورد نیاز آسمان ایران و توجیه اقتاعلام زمان لغو تحریمها از سوی روانچی |اخبار ایران و جهان
اعلام زمان لغو تحریمها از سوی روانچی عضو تیم مذاکره کننده هسته ای گفت ۴ تا ۶ ماه زمان نیاز است تا تحریمهای نقل و انتقالات مالی بیمهای و بانکی سوئیفت و محدودیتها درنفت گاز پتروشیمی فلزات گرانبها کشتیرانی و حمل ونقل برداشته شود کد خبر ۵۲۰۲۶۷ تاریخ انتشار ۰۶ مرداد ۱۳۹۴افزایش 20 درصدی صادرات و تولید در پی لغو تحریمها
دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۲ رییس سازمان توسعه تجارت گفت تاثیر لغو تحریمها در کوتاهمدت افزایش حداقل 20 درصدی حجم صادرات و تولید داخل خواهد بود ولیالله افخمیراد - معاون وزیر صنعت معدن و تجارت - در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد اگر تحریمها برداشته شوند که حتما برداشتکدام شرکتهادر فهرست لغو تحریمها هستند |اخبار ایران و جهان
کدام شرکتهادر فهرست لغو تحریمها هستند بانک مرکزی وزارت نفت و نیرو در این فهرست قرار دارند که لغو تحریم این ارکان مهم نیز به طور غیرمستقیم در بازار سرمایه اثرگذار است کد خبر ۵۱۸۵۶۲ تاریخ انتشار ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۰ - 21 July 2015 با حصول توافق هستهای بین ایران و گروه 1 5 اسچهار اثر منفی لغو تحریمهای اقتصادی بر اقتصاد ایران
اگر تحریمها از همین امروز لغو شوند چه خواهد شد چهار اثر منفی لغو تحریمهای اقتصادی بر اقتصاد ایران اگر مشکلات ساختاری اقتصاد کشور برطرف نشوند با برداشته شدن تحریمها آن مشکلات ساختاری فراموش میشوند و اقتصاد ایران با همان وضعیت ناکارآمدی که در همهی این سالها داشته است اداآثار مثبت لغو تحریمها از جاذبههای سرمایهگذاری بر بازار مسکن
آثار مثبت لغو تحریمها از جاذبههای سرمایهگذاری بر بازار مسکن عضو کمیسیون عمران بیان کرد آثار رفع تحریمها ایجاد ثبات در بازار مسکن و منجر به جاذبههای سرمایهگذاری در بازار مسکن خواهد شد علیرضا خسروی عضو کمیسیون عمران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوصوضعیت خودرو با لغو تحریمها چندان تغییر نمیکند/ کاهش قیمت در سایه رشد اقتصادی امکانپذیر است
عضو ناظر شورای رقابت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان وضعیت خودرو با لغو تحریمها چندان تغییر نمیکند کاهش قیمت در سایه رشد اقتصادی امکانپذیر است وضعیت حوزه خودرو چندان با تغییر مواجه نخواهد شد و باید در پی کاهش هزینهها تمام شده باشیم چراکه لغو تحریمها به خودی خود نمیتواندلغو تحریمها بر صنعت مبلمان تاثیری ندارد
حداقل تا یکسال آینده لغو تحریمها بر صنعت مبلمان تاثیری ندارد شناسهٔ خبر 2871362 - جمعه ۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۵ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت دبیر انجمن مبلمان و دکوراسیون ایران گفت رفع تحریمها حداقل تا یکسال آینده تاثیر جدی بر قیمت مبلمان منزل نخواهد گذاشت به گزارش خبرنگارلغو تحریمها و مساله هواپیماسازی ایران
یکشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۵ باوجود تجربه ناموفق هواپیمای ایران140 در سالهای گذشته چند مجموعه هواپیماسازی در ایران اعلام کردند بحث طراحی و ساخت هواپیماهای جدید همچنان در داخل کشور ادامه دارد بحثی که هرچند در ایام تحریم از آن به عنوان یک ضرورت یاد میشود اما مشخص نیست در روزهای پپس از لغو تحریمها ویلا بخریم یا نخریم؟
پس از لغو تحریمها ویلا بخریم یا نخریم اقتصاد > مسکن - اقتصادنیوز نوشت نزدیک به یک هفته از تعیین تکلیف مذاکرات هستهای ایران میگذرد و بازار خرید و فروش ویلا نیز همچون بازار مسکن در انتظار تغییر است حالا باید دید که آیا این تغییر به نفع خریداران است یا ضرویترز گزارش داد حضور بانکها و شرکتهای بیمه بینالمللی در ایران بعد از لغو تمام تحریمها
رویترز گزارش دادحضور بانکها و شرکتهای بیمه بینالمللی در ایران بعد از لغو تمام تحریمهارویترز در گزارشی نوشت به دنبال جریمههای سخت نهادهای نظارتی آمریکا بعید است بانکهای بینالمللی و شرکتهای بیمه تا پیش از لغو کامل تحریمهای مرتبط با آنها در ایران حضور یابند به گزارش گروه-
اقتصادی
پربازدیدترینها