تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):خدا با ما است و نيازمند ديگرى نيستيم، و حق با ما است و باكى نداريم كه كسى از...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833320812




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خیر جمعی حاصل اعتماد عمومی است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خیر جمعی حاصل اعتماد عمومی است تهران - ایرنا - گسترش خیر جمعی که همواره از سوی مسئولان مختلف مورد تاکید قرار می گیرد پدیده ای اجتماعی است که با افزایش اعتماد عمومی تقویت می شود زیرا تحقق خیر جمعی بدون دست یافتن به اعتماد عمومی واژه ای بی معنا است.


کشورهای توسعه یافته که رفاه اجتماعی در اولویت کار دولت های آن کشورها قرار دارد از خیر جمعی به مثابه همدلی مردم برای حل معضلات اجتماعی بهره می گیرند. در این دسته از کشورها مردم همواره دولت ها را نمایندگان خود می دانند که عهده دار مسئولیت ها شده اند.
در کشورهای یادشده، سازمانهای مردم نهاد در همراهی با دولت ها مسئولیت های اجتماعی را می پذیرند و در جهت حل و یا کاهش مشکلات جوامع خود را مسئول می دانند و این در حالی است که دولت ها آنها را رقیب خود نمی دانند بلکه این نهادها همدوش و همراه دولت ها هستند.
بنابراین پر بیراه نیست که در این کشورها خیر جمعی شکل بگیرد زیرا اعتماد عمومی که پیش زمینه آن باشد از قبل شکل گرفته است.
تردیدی نیست، مشکلات جوامع در حال توسعه کم نیست و مردم این کشورها در مسائل متعددی با دشواری مواجه هستند. موضوع زنان، کودکان، محیط زیست و نابرابری اجتماعی از جمله مواردی هستند که سازمانهای مردم نهاد را به کاهش دشواری های مطالب یادشده سوق می دهد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است: خیر جمعی به مثابه توسعه باید در کشور شکل بگیرد که این موضوعی آرمانی است که باید به این سو گام برداشت.
علی ربیعی تاکید می کند، واقعیت این است که هیچ جامعه ای با ثروت به خوشبختی نرسیده و توسعه به مثابه توزیع عادلانه ثروت هم نمی تواند معنای زندگی بهتر را داشته باشد.
لذا برای رسیدن به مفهوم ایران خوشبخت و امیدوار، باید لایه های مختلف اجتماعی را با تقویت سرمایه های اجتماعی به عنوان سرمایه ای بی بدیل و بی نظیر که نفت و یا هزاران ثروت دیگر هم نمی تواند جایگزین آن شود، پر کرد.
به گفته وی، در این میان دولت یازدهم در کنار همه برنامه های اقتصادی و سیاسی، به مقوله رفاه به عنوان یک استراتژی و تدبیر برای جامعه نگاه می کند و سیاست رفاهی نه به عنوان یک سیاست صدقه ای بلکه به عنوان حق مردم و یک ارزش اخلاقی از سوی رئیس جمهوری و دولت تدبیر مورد تأکید قرار می گیرد.
شکی نیست که توسعه تنها به معنای توزیع عادلانه ثروت نیست اما با اطمینان می توان مدعی شد که رفاه اجتماعی لازمه شکل گیری خیر جمعی است.
طی نزدیک به دوسال فعالیت دولت یازدهم، سازمانهای مردم نهاد توانسته اند جانی تازه بگیرند و از تازیانه هایی که در سالهای گذشته خورده اند خود را برهانند.
سازمانهای مردم نهاد در سالهای گذشته علیرغم دشواری هایی که داشته اند با تن خسته هرگز از فعالیت باز نمانده اند و چه بسا دارای تجارب ارزشمندتری از مدیران بخش های دولتی و یا خصوصی باشند.
تردیدی نیست، برای حل بسیاری از معضلات اجتماعی باید تجارب ارزشمند سازمانهای غیردولتی را مدنظر قرار داد و چه بسا مدیریت حل بحرانها برعهده آنها قرار داده شود و بخش های دولتی به عنوان ارائه دهنده خدمات به آنها عهده دار مسئولیت شوند.
هم اکنون دولت هند با کمک بسیاری از سازمانهای مردم نهاد بر برخی از مشکلات جامعه فائق می آید و ابایی از اینکه مدیریت برخی از بحران ها برعهده این سازمانها باشد، ندارد.
اما ایجاد روحیه خیر جمعی نیازمند ایجاد تعامل میان دولت ها و مردم است، نیازمند برقراری اعتماد میان مردم و دولت ها است و نیاز به احساس اطمینان مردم از عملکرد دولت ها دارد لذا اگر این اعتماد به هر علتی خدشه دار شده باشد، به سختی می توان از خیر جمعی برای حل معضلات اجتماعی بهره مند شد.
در سالهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی که مردم دولت را برخاسته از تلاشهای خود در پیروزی انقلاب می دانستند در حمایت از جنگ هشت ساله، خیر جمعی به وضوح قابل رویت بود به طوری که در روزهای سخت و مرارت کشور، مردم در کنار دولت بودند.
اما در سالهای اخیر توزیع ناعادلانه ثروت، اعتماد عمومی را بیمار و بیمارتر کرده است. لطمه هایی که بر زندگی مردم در عرصه های گوناکون وارد شده به اعتماد عمومی چنگ انداخته است.
کار دولت یازدهم با اینکه دولتی برگرفته از رای مردم است، دشوار می باشد زیرا پس از سالها مرارت و بیگانگی ایجاد شده از سوی دولت های نهم و دهم، برای رفع این نارسایی ها قبول مسئولیت کرده است. دروغ، ریا، اختلاس، منافع شخصی و بی حرمتی به حقوق انسانها از مباحث مورد توجه دولتهای نهم و دهم بود و شکی نیست که به غیر از دشواری های اقتصادی، مردم صدمات جبران ناپذیری خورده اند که شاید سالیان زیادی طول بکشد که این صدمات جبران شود.
عدم انصراف مردم از دریافت یارانه خود دلیلی بر این مدعاست که اعتماد عمومی در جامعه ایران صدمه خورده است و باید آن را با عملکرد درست بازسازی کرد.
اعتماد عمومی در جامعه ایران نیاز به بازسازی دارد و این کاری سترگ است که نیاز به عملکرد مبتنی بر راستی طی سالهای طولانی دارد.
فقر مقوله ای وسیع است که از نیازهای مادی تا معنوی مردم را شامل می شود. جامعه ای که دچار فقر شود در تکاپوی تامین نیازهای اولیه است و به طور عمده از توجه به مسائل معنوی اجتماعی دور می ماند.
خانه های چند میلیاردی، خودروهای چند صد میلیونی و بسیاری از مصادیق دیگر نشانه های تبعیض و نابرابری اجتماعی هستند که بر علیه خیر جمعی عمل می کنند.
خانواده ای که به دلیل تنگدستی حتی قادر نیست خانه ای چند ده میلیون تومانی برای خود تهیه کند، جوانی که قادر نیست حتی دوچرخه ای زیر پای خود بگذارد و در نهایت مردمی که به دلیل تنگدستی در تهیه قوت روزانه مانده اند، چگونه می توانند به خیر جمعی بیاندیشند؟
خیر جمعی حاصل کار دولت هاست که بتوانند با عملکرد مثبت خود اعتماد مردم را بازسازی کنند. تصور اینکه دولتها به راه خود بروند و مردم به راه خود هیچگاه روحیه جمعی که می تواند منجر به خیر جمعی شود را شکل نمی دهد.
طی دو سال گذشته کارهای بزرگی در کشور صورت گرفته که شاید بتوان مهمترین آن را در حیطه سیاست خارجی عنوان کرد.
لغو همزمان 6 قطعنامه در شورای امنیت که حاصل تدبیر بود یکی از دستاوردهای بزرگ دولت تدبیر و امید محسوب می شود.
چنین دستاوردی از سوی دولت تدبیر و امید را نمی توان دست کم گرفت و تردیدی نیست لاف کسانی که این دستاورد را زیر سئوال می برند به دلیل به خطر افتادن منافع فردی است زیرا آنان هرگز در اندیشه کسب منافع جمعی نبوده اند.
چنین دستاوردهایی در صحنه های بین المللی و داخلی که با ایجاد انضباط مالی حاصل شده است، پس از هشت سال صدمات جبران ناپذیر به اعتماد مردم را باید به مثابه ایجاد امید در جامعه تبیین کرد.
روشن شدن نور امید، خود زمینه ساز اعتماد عمومی و ایجاد اعتماد عمومی زمینه ساز روحیه خیرجمعی در کشور است.
خیر جمعی با توصیه و تحریک احساسات مذهبی و ملی مردم نمی تواند شکل بگیرد. خیر جمعی محصول توزیع برابر ثروت، رفع تبعیض و در نهایت عدالت اجتماعی است.
خیر جمعی نیازمند شکل گیری اعتماد عمومی است که در سالهای گذشته خدشه دار شده است.
جامعه ای که با رفاه بیگانه نباشد، جامعه ای که سیاسی زده نشده باشد، جامعه ای که به مسائل فرهنگی حساس باشد و در نهایت جامعه آگاه بیشتر از جامعه ای که دچار روزمرگی شده است به خیر جمعی می اندیشد.
اقتصام(5)9123 **1558



08/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن