واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایجاد 10 پایگاه اطفای حریق در مناطق حساس جنگل های کشور ضروری است نوشهر - ایرنا - رییس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری ، گفت : ایجاد 10 پایگاه اطفای حریق در مناطق بحرانی و حساس جنگل های کشور ضروری است.
خدام کرم جلالی روز چهارشنبه در حاشیه همایش مسوولان حوزه نمایندگی ولی فقیه وزارت جهاد کشاورزی در مرکز آموزشی منابع طبیعی کلارآباد در گفت و گو با خبرنگاران افزود : ایجاد این پایگاه ها به تبع در بعد پیشگیری ، مقابله و مهار بموقع آتش سوزی احتمالی در جنگل های کشوربسیاراثرگذار است.
وی اظهارداشت : این امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای تدوین در قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه به مسوولان نهادهای ذیربط پیشنهاد شده است که امیدوارم برای تحقق آن تدابیر ویژه ای اتخاذ شود.
وی با تاکید برآن که ایجاد پایگاه اطفای حریق در محدوده هراستانی بسیار ضروری است ، ادامه داد : اکنون در بعد پیشگیری از تخریب عرصه های جنگلی و مرتعی ، جنگل های شمال کشور به لحاظ اهمیت و کیفیت و برخورداری از گونه های ارزشمند در جهان بی نظیر است ایجاد چنین پایگاه هایی جزو برنامه های اولویت دار این سازمان است که تحقق این مهم در سال جاری در دستور کاراست.
معاون وزیرجهاد کشاورزی در ادامه از خریداری تعداد 185 دستگاه خودروی اطفای حریق مجهیز به امکانات نوین با هدف استفاده در مواقع آتش سوزی در جنگل ها خبرداد و گفت : به زودی این خودروها در استان های مختلف کشور توزیع خواهد شد.
جلالی ، افزود: درزمان حاضر در گستره بیش از 1.8 میلیون هکتار جنگل های هیرکانی شمال کشور فقط یک پایگاه اطفای حریق آن هم در استان گلستان به دلیل برخورداری از مناطق بحرانی و حساس جنگلی ایجاد شده است که این پایگاه باید در مواقع آتش سوزی جنگلی در سایر استان های شمالی نیز خدمات ارائه دهد .
وی با بیان آن که به طور میانگین هرسال از گستره جنگل های کشور، حدود 15 هزارهکتار دچارآتش سوزی می شود با ابراز نگرانی اظهارداشت : به علت ایجاد نشدن پایگاه های اطفای حریق در مناطق حساس و بحرانی محدوده هراستانی اطفای حریق با تاخیر انجام می گیرد.
رییس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری با اشاره به سخت گذر بودن جنگل ها بویژه در شمال کشور برای توسعه پایگاه های امدادی هوایی اطفای حریق خواستار همکاری همه جانبه مسوولان نهادهای ذیربط شد.
جلالی در ادامه در خصوص بارندگی شدید و در پی آن جاری شدن سیل اخیر در برخی از استان های کشورنیز گفت : سیلی که دراین استان ها ازجمله در شمال کشور رخ داد متاسفانه به علت شدت بارندگی در کوتاه مدت سبب بروز روان آب و درنهایت جریان سیل در این منطقه شد.
وی ، اظهارداشت : با این که پوشش گیاهی در پیشگیری از سیل اثرات زیادی به همراه دارد بنابراین در این حوزه برای پیشگیری از سیل و فرسایش خاک تلاش می شود تا طرح های آبخیزداری را در کشور اجرا کنیم .
رییس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین گفت : به طور میانگین هرسال حدود 30 هزار فقره پرونده در حوزه منابع طبیعی با موضوع قاچاق چوب ، تجاوز و تخریب تشکیل می شود که کار رسیدگی به حدود 75 درصد از این پرونده ها در مراجع قضایی انجام می گیرد.
جلالی ، افزود : با هم افزایی در میان مسوولان با هدف تحقق دیدگاه های مقام معظم رهبری درخصوص صیانت از محیط زیست و منابع طبیعی دراین بخش توجه ویژه ای به منابع طبیعی شده است.
وی گستره تجاوزات و تخریب عرصه های جنگلی سال گذشته را حدود 18 هزار و 500 هکتار اعلام کرد و گفت : در چهارماه نخست سال جاری گستره تجاوزات به 11 هزار و 200 هکتار رسیده است و این روند سیر نزولی دارد.
به گفته او ، در زمان حاضر یگان های حفاظت درعرصه های منابع طبیعی فعالتر شده و علاوه برآن همکاری همه جانبه مردم و نیز اطلاع رسانی نیز دراین بخش بیشتر شده است.
همایش مسوولان حوزه نمایندگان ولی فقیه وزارت جهاد کشاورزی سراسر کشور از دیروز /سه شنبه / در مرکز آموزشی منابع طبیعی کلارآباد از توابع شهرستان عباس آباد آغاز شده است و امروز /چهارشنبه / به پایان می رسد .ک/3
7078/6097
07/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]