واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سرافراز: تبليغات هستهاي صداوسيما همسو با منويات رهبري است
بعد از توافق هستهاي، برخي رسانهها رسانه ملي را به راهاندازي تبليغات عليه تيم مذاكرهكننده هستهاي متهم كردهاند. رئيس سازمان صداوسيما اما روز گذشته درصدد رفع اين اتهامات و دفاع از عملكرد رسانه ملي برآمد.
نویسنده : الناز خماميزاده
بعد از توافق هستهاي، برخي رسانهها رسانه ملي را به راهاندازي تبليغات عليه تيم مذاكرهكننده هستهاي متهم كردهاند. رئيس سازمان صداوسيما اما روز گذشته درصدد رفع اين اتهامات و دفاع از عملكرد رسانه ملي برآمد.
به گزارش «جوان»، طي روزهاي اخير گزارشها و يادداشتهايي در برخي رسانهها منتشر شده كه صداوسيما را به موضعگيري در قبال مذاكرات هستهاي و تلاش براي منفي جلوه دادن نتايج توافق متهم كرده است. از جمله اين رسانهها خبرگزاري ايسناست كه روز گذشته دست به انتشار مطلبي با تيتر «راز برخورد صداوسيما با مذاكرات هستهاي چيست» زد و در آن به نقل از مديرمسئول روزنامه ابتكار به راز كشف نشده صداوسيما با مذاكرات هستهاي اشاره كرد. در اين مطلب آمده است: «در حالي كه اين پرونده مرز منافع ملي را پوشش ميداد ميتوانست بهانهاي براي همگرايي باشد و عاملي براي همافزايي قدرت ملي. ولي نحوه پردازشي كه انجام گرفت و در كنارش شيوه برخورد صداوسيما يك شيوه كاملاً خنثي بود و هنوز رمزآلود است.»
پايگاه خبري انتخاب هم يك روز پيش از انتشار اين گزارش در مطلبي، بخشهاي خبري مختلف صداوسيما را به راهاندازي تبليغات عليه تيم هستهاي ايران متهم كرده و نوشته است: «شبكه خبر و بخشهاي خبري شبكههاي يك و 3 به صورت هماهنگ، ضمن اعلام زمان برگزاري جلسه شوراي امنيت براي تصويب قطعنامه لغو تحريمهاي ايران، پيشنويس آن را داراي نواقص و ضعف عنوان كردند. صداوسيما در گزارشهاي خبري خود بند بازگشت تحريمها را ضعف بزرگ پيشنويس قطعنامه و توافق هستهاي وين ميداند.»
محمدرضا عارف، فعال سياسي نيز طي سخناني گفت: همانگونه كه رهبر معظم انقلاب تأكيد كردند، قضاياي هستهاي نبايد زمينهساز دودستگي در كشور شود و در اين بين نقش نخبگان و به خصوص رسانهها در برخورد با مذاكرات انجام شده و تبيين دستاوردهاي آن براي مردم مؤثر و تأثيرگذار است. از صداوسيما به عنوان رسانهاي فراگير انتظار است با مسئله هستهاي به صورت ملي و جامع برخورد كند و تفاسيري كه ارائه ميكند دربرگيرنده منافع ملي و آثار درازمدت مذاكرات هستهاي باشد.
هرچند صدا و سيما با انتقادات متضاد ديگري هم روبهرو شد و روزنامه كيهان برخلاف موارد مذكور، صداوسيما را به همراهي با خوشخياليها از توافق هستهاي متهم كرد.
به هر حال اين نقد و ساير انتقادات مشابه عليه صداوسيما در نهايت واكنش رئيس صداوسيما را در پي داشت. محمد سرافراز كه سكان هدايت فراگيرترين رسانه داخلي را برعهده دارد، تلاش كرد تا پاسخ منتقدان عملكرد صداوسيما را به صورت مشروح و مكتوب تدوين كند. سرافراز روز گذشته، سرمقاله هفتهنامه صداوسيما را با قلم خود نوشت و در آن اعلام كرد كه تمام امكانات خبري و رسانهاي اين سازمان در موضوع مذاكرات هستهاي در خدمت اتحاد ملي و همسو با سياستهاي نظام و منويات رهبر معظم انقلاب(مدظله العالي) قرار گرفته است. سرافراز در اين سرمقاله با اشاره به افزايش مخاطبان بخشهاي خبري شبكههاي صداوسيما در مقايسه با شش سال گذشته، گفته است كه روند و نتيجه مذاكرات هستهاي با سرنوشت كشور پيوند دارد و پوشش لحظه به لحظه نشستهاي خبري و ارتباطهاي زنده و مستقيم به طور كامل به انجام رسيده است. سرافزار به طور تلويحي برخي از انتقادات را پذيرفته و مينويسد: سازمان صداوسيما با گستره وسيعي از شبكههاي راديويي و تلويزيوني ملي و بينالمللي همواره در معرض نقدها و موضعگيريهاي مختلف قرار داشته و دارد و سياست مديريتي و اجرايي آن بر بهرهگيري از ديدگاهها، پيشنهادها و انتقادهاي مخاطبان و صاحبنظران حوزه ارتباطات و رسانه استوار است و ما از نقدهايي كه نسبت به برنامهها و عملكرد سازمان ميشود، استقبال و آن را در برنامهريزيهاي خود لحاظ ميكنيم، اما اين موضوع، محدود به نقدهاي منطقي، عالمانه و منصفانه است.
لازم به ذكر است روز گذشته چند چهره سياسي نيز در نقدهايي نرم و گاه تند و تيز عملكرد صداوسيما در قبال توافق هستهاي را نشانه گرفتند؛ اين در حالي است كه اوايل ماه جاري، دفتر پژوهشهاي اجتماعي و سنجش افكار سازمان صداوسيما اعلام كرده بود كه طبق يك نظرسنجي، مردم عملكرد صداوسيما و اطلاعرساني به موقع از جزئيات و محتواي بيانيه، دعوت از كارشناسان موافق و مخالف بيانيه و رعايت اصل بيطرفي در پخش نظرات را كاملاً مناسب ارزيابي كردهاند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]