واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ تير ۱۳۹۴ (۱۷:۴ب.ظ)
نوبخت: شوراي برنامه ريزي برنامه ششم جايگاه کشور را در رقابتهاي منطقه اي بهبود مي بخشد موج - رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور گفت: اعضاي شوراي برنامه ريزي برنامه ششم توسعه قرار است طي سالهاي 95 تا 99 جايگاه کشور را در رقابتهاي منطقه اي و جهاني ارتقا بخشند.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدباقر نوبخت عصر دوشنبه و در اولين جلسه عمومي اعضاي ستاد برنامه و شوراهاي برنامه ريزي برنامه ششم، افزود: اين ستاد که تهيه و تنظيم برنامه ششم را راهبردي ميکند، وظيفه اجراي برخي از مصوبات را برعهده خواهد داشت که برنامه ريزي و آينده نگري از اساسيترين کارهاي اين شورا است.
وي ادامه داد: براساس ادبيات دولت تدبير و اميد، معمولاً شيب ملايم ميآيد ولي در بحث برنامه ريزي برنامه ششم شيب تندي بين سالهاي 84 تا 94 طي شد لذا بايد برنامه ريزي دقيقي براي تدوين و اجراي برنامه ششم صورت گيرد.
معاون رييس جمهور اظهار داشت: در سال 84 برنامه چشم انداز بيست ساله کشور از سوي رهبر معظم انقلاب ابلاغ و قرار شد براساس اين چشم انداز و در افق 1404 به توسعه و بالندگي و جايگاه نخست علم و فناوري در منطقه برسيم اما با وجودي که در حال حاضر نيمي از زمان اجراي آن گذشته و اتفاقات غيرقابل پيش بيني متعددي رخ داده که بايد متناسب با تحولات جهاني به ويژه تحريم کشورمان، اهداف تعديل ميشد، به هر حال هدف اصلي سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي که ابلاغ شده تحقق اهداف سند چشم انداز بيست ساله است.
نوبخت اظهار داشت: اينکه بين سالهاي 95 تا 99 چه مسيري را طي کنيم تا در افق 1404 به اهداف مورد نظر برسيم، معلول دو متغير است که نشانگر جايگاه وضع موجود و جايگاهي که در سال 99 به آن خواهيم رسيد، است.
وي تصريح کرد: برنامه ريزي بهتر و آينده پژوهي و آينده نگري بايد اساس برنامه ريزي در برنامه ششم باشد تا به جايي برسيم که در شرايط متلاطم جهاني به اهداف خود دست يابيم و بايد از همه ظرفيتهاي موجود استفاده کرده تا يک اقدام ماندني را ايجاد کنيم.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور گفت: بهره گيري از سازمانهاي غيررسمي ديگر در کنار اعضاي شورا اثرگذار خواهد بود و به همين جهت در نظام تدوين برنامه به گونه اي عمل شده تا به انجمنهاي تخصصي و صاحب نظران براي کامل تر شدن برنامه متصل شويم.
نوبخت با اشاره به اينکه در برنامه ريزي نيازمند نقشه راه و استجازه قانوني هستيم، گفت: اينکه در برخي موارد لايحه به مجلس بدهيم کار نادرستي است چرا که قوه مجريه داراي اختياراتي است و لزومي ندارد براي کارهاي قانوني که پيشتر اجازه گرفته، مجدداً درخواست استجازه کند.
نوبخت اضافه کرد: براي ايجاد هماهنگي اين گونه عمل ميشود که ابتدا با توجه به برنامههاي پيشين و احکامي که قبلاً به تصويب رسيده و قانون شده و در دولتها و مجلسهاي قبلي مورد بحث قرار گرفته نسبت به اثر بخشي آنها داوري کنيم و در صورت لزوم در برنامه ششم از آن احکام کمک بگيريم.
وي با ذکر نمونه اي از قوانين، اظهار داشت: مثلاً قانون تنظيم 2 که بودجه امسال را بر آن اساس عمل کريم چون مجلس به موقع نتوانست بودجه را به قانون تبديل کند لازم نيست به مجلس بدهيم و براي آن از مجلس استجازه و وقت مجلس را بگيريم به همين جهت تلاش ميکنيم به تفسير احکام قانوني را به مجلس ارائه دهيم تا مجلس در اختيار قوه مجريه قرار دهد.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور گفت: بنابراين برنامه ششم از نظر ماهوي و شکلي نسبت به برنامههاي قبل متفاوت خواهد بود و از آسيبهاي ساير برنامهها استفاده خواهيم کرد تا ديگر تکرار نشود.
نوبخت اضافه کرد: البته از سال گذشته مقدمات تهيه برنامه ششم براساس سياستهاي چشم انداز بيست ساله در حال انجام است و اميدواريم برنامه اي درشان ملت ايران تهيه و مورد استفاده قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]