واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از سیاستهای ابلاغی برنامه ششم در بخش حمل و نقل گزارش میدهد
تأکید بر توسعه ریلی با محوریت ترانزیت/لزوم رشد اقتصاد دریایی چابهار تا خرمشهر با محوریت مکران
مقام معظم رهبری در بند 25 سیاستهای ابلاغی برنامه ششم بر توسعه حمل و نقل ریلی باری با اولویت تجهیز شبکه و پایانههای باری و اتصال شبکه به مراکز بزرگ اقتصادی، تجاری و صنعتی و مبادی ورودی و خروجی مهم کشور و شبکههای ریلی منطقهای و جهانی به ویژه کریدور شمال – جنوب با هدف توسعه صادرات و ترانزیت بار تأکید کردهاند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامهای به رئیسجمهور سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه را ابلاغ کردند.
این سیاستهای کلی بر پایه محورهای سهگانه «اقتصاد مقاومتی»، «پیشتازی در عرصه علم و فناوری» و «تعالی و مقاومسازی فرهنگی» و با در نظر گرفتن واقعیتهای موجود در صحنه داخلی و خارجی تنظیم شده است تا با تحقق اهداف برنامه ششم، به ارائه الگوی برآمده از تفکر اسلامی در زمینه پیشرفت که به کلّی مستقل از نظام سرمایهداری جهانی است، کمک کند.
سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه دارای 80 بند و شامل سرفصلهای امور: «اقتصادی»، «فناوری اطلاعات و ارتباطات»، «اجتماعی»، «دفاعی و امنیتی»، «سیاست خارجی»، «حقوقی و قضایی»، «فرهنگی» و «علم، فناوری و نوآوری» است.
گزیدهای از متن ابلاغیه رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش حمل و نقل به این شرح است: مقام رهبری رهبری در بند 19 این ابلاغیه بر تقسیم کار و تعیین نقش ملی در مناطق، استانها، نواحی و سواحل و جزایر کشور با رعایت الزامات آن در چارچوب سیاستهای کلیِ مربوط، به منظور افزایش تولید ثروت ملی و حمایت دولت از سرمایهگذاری در مناطق کمتر توسعه یافته و روستایی، تأکید کردهاند. در بند 21 ابلاغیه مقام معظم رهبری آمده است: توسعه اقتصاد دریایی جنوب کشور در محور چابهار – خرمشهر با تأکید بر سواحل مکران.
ایشان در بند 24 ابلاغیه مذکور بر اولویتِ بخشِ ریلی در توسعه حمل و نقل و ایجاد مزیت رقابتی برای آن تأکید کردهاند. در بند 25 ابلاغیه مقام معظم رهبری بر توسعه حمل و نقل ریلی باری با اولویت تجهیز شبکه و پایانههای باری و اتصال شبکه به مراکز بزرگ اقتصادی، تجاری و صنعتی و مبادی ورودی و خروجی مهم کشور و شبکههای ریلی منطقهای و جهانی به ویژه کریدور شمال – جنوب با هدف توسعه صادرات و ترانزیت بار تأکید شده است. همچنین در بند 28 این ابلاغیه بر اولویت دادن به حوزههای راهبردی صنعتی (از قبیل صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، حمل ونقل، مواد پیشرفته، ساختمان، فناوری اطلاعات و ارتباطات، هوافضا، دریا، آب و کشاورزی) و افزایش ضریب نفوذ فناوریهای پیشرفته در آنها تأکید شده است.
انتهای پیام/ب
94/04/09 - 17:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]