محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832926218
چرا مردم سریال های ماهواره را دوست دارند؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چرا مردم سریال های ماهواره را دوست دارند؟
اکثر سریالهای ترکیهای که در یکی، دو سال اخیر بدجوری روی بورس بودهاند، موضوعاتی مثل خیانت و مثلث عشقی و بی قید و بند باری حرف اول را در آنها میزند. این فرمولها عناصر اصلی جذب مخاطبان ایرانی هستند...
روزنامه صبا - فرنوش ارس خانی: رسانهها به عنوان تنها حاملان و منتقل کنندگان پیام در ساختار فرهنگ و باورها و افکار عمومی نقش مهم و بسزایی دارند. شیوه برنامهسازی بر اساس سلیقه و نیاز مردم جامعه، تنها رسالت مهم رسانه فرهنگی محسوب میشود. اگرچه رسانهای مثل تلویزیون، اولویت مهم و اصلیاش ارتباط با مخاطبان است اما گاه از مولفههایی پیروی میکند که از فرهنگ و ذهنیت مردم جامعه فرسنگها فاصله دارد. تبعات ناشی از این قضیه امروز اکثر کارشناسان و مولفان را واداشته تا به بررسی دقیق جهتگيریهای مخالف برخی نسبت به رسانه ملی و گرایش پیدا کردن آنها نسبت به ماهواره، بپردازند. در این گزارش سعی کردیم فرضیههای مختلفی را درباره این مساله که از آن به عنوان یکی از دغدغههای مهم رسانه ملی یاد میشود مطرح کنیم.
با آدمهای مختلفی که مدتهاست در رسانه ملی فعالیت میکنند، حرف زدیم و هریک نظرات مختلفی نسبت به این قضیه داشتند... گزارش امروزمان را که در آن از نگاه کاملا بیطرفانه و دوسوگرایانهای نسبت به قلمرو پیدا کردن برخی از شبکههای ماهوارهای در خانههای مردم استفاده شده، به همراه اسماعیل عفیفه، اصغر هاشمی، سیدضیاءالدین دری، مرجانهگلچین، امیرحسین رستمی و دکتر اماناله قرایی مقدم بخوانید.
عبور از خط قرمزها، ممنوع!
تغيير ديدگاه مديريتی، اعتراض برخی از مسئولان نظام نسبت به داشتهها و آثار تلويزيونی، چند سالی است که از آن به عنوان يک مساله جريانساز رسانهای ياد میشود. چه بسا در این چند ساله مداخله در عملکرد رسانه ملی، بیش از سایر رسانهها بوده است. نمونه قابل توجه این اتفاق، بحثها و حواشی است که سال 86 نسبت به سریال«ساعت شنی» رخ داد. حتی مخالفتهای حوزهای با پخش این سریال، به خاطر موضوع آن، باعث شد سه قسمت از این مجموعه، به علت عبور از خطقرمزها دستخوش تغییر و تحول شود و سکانسهای مهمی از این سریال بیرون بیاید. البته قضیه به همین جا ختم نشد. این اتفاق برای سریالهای دیگری مثل «بزنگاه» و «تا ثریا» رخ داد و این مجموعهها هم با واکنشهای منفی و تغییرات و سانسورهای بسیاری مواجه شدند.
ابداع ترفندهای جدید برای جذب مخاطب
واکنشهای متفاوت و منفی نسبت به پخش این سریالها به اندازهای بود که تلویزیون بعد از آن تصمیم گرفت ديگر سراغ خط قرمزهای پر دردسر و موضوعات جریانساز و حاشیهای نرود. شاید اتکا و تاکید بیش از حد رسانه ملی بر اهمیت این موضوع بود که باعث شد برخی از کارگردانان رسانه ملی از فعالیت در این عرصه نیز دلسرد شوند و شمار زیادی از آنها به فعالیت در سینما و شبکه نمایش خانگی روی آوردند. وقتی این قضیه را برای اسماعیل عفیفه، تهیهکننده آثار تلویزیونی مطرح کردیم، او هم به اتفاقاتی که در سالهای گذشته برای تلویزیون رخ داد اشاره کرد.
عفیفه تاکنون مجموعههای موفق «همسایهها»، «پس از باران»، «میوه ممنوعه» و «زمانه» را برای تلویزیون ساخته است. او در مورد شرایط اخیر تلویزیون میگوید: در 5 و 6 سال گذشته، یکسری مشکلات برای تلویزیون به وجود آمد. این اتفاق با پیشرفت تکنولوژی و تعدد شبکههای فارسی زبان همزمان شد. بر این اساس، سریالهای متعددی از این شبکهها پخش شدند و تقریبا توانستند مخاطبان ایرانی را به سوی خودشان جذب کردند.
او اما یکی از علتهای مهم توجه مردم به سریالهای ماهواره را کاهش سطحی کیفی آثار تلویزیونی میداند: ساخت سریالهای جذاب تنها بخشی از ملاکهای جذب مخاطب است. چون بقیه حوزههای تلویزیون، خصوصا در حوزهی خبر، دچار یکسری ضعفها و کمبودها هستند. به نظرم تلویزیون برای پر کردن چنین خلاءهایی، باید به شکل یکپارچهای در ساخت برنامههای متنوع تلاش کند. حتی در حوزههای سیاسی و خبر هم دست به مجموعهای از تغییرات بزند و روشهای جدیدی را ابداع کند.
عفیفه این روزها در حال تهیه و ساخت مجموعه «یادداشتهای یک زن خانهدار» به کارگردانی مسعود کرامتی است. او شرایط جدید صدا وسیما را خوب و مثبت ارزیابی میکند و در این باره معتقد است: فکر میکنم با شرایط فعلی و تیم جدید صدا و سیما، اتفاقات مهمی در زمینه تولیدات تلویزیونی رخ خواهد داد. اگر مسئولان با برنامهریزی کاملا دقیق و حساب شدهای ریزش مخاطب را جبران کنند، بدون شک مردم دوباره به تلویزیون اعتماد خواهند کرد.
سریال تماشا کردن سلیقهای است
اصغر هاشمی از کارگردانان موفق تلویزیون، با اینکه مدتهاست در عرصه فیلمسازی فعالیت نمیکند، اما از کارگردانانی که نگرش عمیقی نسبت به آثار تلویزیونی دارد. کارگردان مجموعه موفق «آپارتمان» و «یک مشت پر عقاب» درباره گرایش مردم نسبت به شبکههای ماهوارهای، تاکید دارد: سریال تماشا کردن سلیقهای است. برخی دوست دارند که سریالهای ترکیهای را تماشا کنند و برخی مجموعههای تلویزیونی رسانهی خودشان را. بنابراین نمیتوان چیزی را به مردم تحمیل کرد.
تبلیغ، دلیل دیگر گرایش مردم نسبت به ماهواره
هرچند کاهش سطح کیفی آثار تلویزیونی، مهمترین علت گرایش مردم به ماهواره است، اما باید این قضیه را هم در نظر گرفت که بخشی از توجهات مردم نسبت این رسانه، افزایش و گستردگی تبلیغات در آن است. چرا که هر چقدر توجهات و تبلیغات نسبت به یک پدیده بیشتر باشد، اغلب مردم هم به دنبال آن خواهند رفت.
دکتر اماناله قرایی مقدم که یکی از صاحب نظران و اساتید حوزه جامعهشناسی است، در این باره معتقد است: به طور کلی فیلمهای سینمایی، نقاشیها، کارتونها و... از مهمترین ابزار و وسایلِ تبلیغات رسانهای محسوب میشوند و گاه تاثیرات منفی و ناخوشایندی بر روی بینش، رفتار، سبک زندگی، چشم اندازها، نیازها و نگرش مردمِ جامعه باقی میگذارند. حتی نظریهپردازان غربگرا نیز معتقدند، فرهنگ غربی از همهی فرهنگ و تمدنها برتر است و باید سبک زندگی تمام مردم دنیا برگرفته از این تمدن باشد. اما این دیدگاه به برنامه سازان هم سرایت پیدا کرده است.
وقتی از قرایی مقدم علت نفوذ این رسانهها را در فرهنگمان جویا میشویم او در پاسخ میگوید: از زمانیکه کالاهای چینی جایگزین محصولات خودمان شدند، رسانههای بیگانه هم به راحتی توانستند راه ورود به خانههای مردم را پیدا کنند. از این رو میتوان گفت مقصر اصلی، عوامل درونزا هستند که اجازه ورود و نفوذ رسانههای بیگانه را به فرهنگ خودشان میدهند.
نادیده انگاشتن جذابیتهای تصویری و بصری در سریالها
اکثر سریالهای ترکیهای که در یکی، دو سال اخیر بدجوری روی بورس بودهاند، موضوعاتی مثل خیانت و مثلث عشقی و بی قید و بند باری حرف اول را در آنها میزند. این فرمولها که عناصر اصلی جذب مخاطبان ایرانی هستند، به شکل مداوم و یکپارچهای در تمام سریالهای ترکیهای دیده میشوند. سیدضیاءالدین دری، کارگردان سریالهای «کیف انگلیسی» و «کلاه پهلوی»، که سریال اخیرش با حواشی متعددی مواجه شد تحلیل دیگری نسبت به تماشای این مجموعهها دارد. او تماشای سریالهای ماهوارهای را به معنای ارجحیت بر مجموعههای تلویزیونی نمیداند. دری میگوید: به طور کلی شبکههای ماهوارهای 4 سریال بیشتر ندارند که در طول روز چندین مرتبه پخش آنها تکرار میشود. حتی گاهی اوقات مردم به این خاطر که سریالهای ماهواره با مجموعههای تلویزیون خودشان تداخل دارد، تکرار آنها را روز بعد تماشا میکنند. برای همین تماشای سریالهای ماهواره به این معنا نیست که مردم آنها را به برنامههای تلویزیون خودشان ترجیح میدهند. فقط میخواهند سریالهای هر دو رسانه را تماشا کنند.
دری اما اهمیت و توجه مردم به سریالهای ماهواره را به خاطر تاکید بر جذابیتهای تصویری و بصری در آنها میداند: با وجود اینکه اخیرا چیزی بالغ بر 3 و 4 میلیارد تومان، برای ساخت سریالهایی با درجه کیفیت ب کنار گذاشته میشود، اما در نهایت هیچ هزینهای برای بخش جلوههای بصری و تصویری در نظر گرفته نمیشود.
فاصله با استانداردهای سریالسازی
در ادامه نیز مرجانه گلچین نسبت به این شبکهها که قصد رقابت با برنامههای تلویزیون را دارند، انتقاد میکند. او میگوید: متاسفانه شبکههای ماهوارهای، بلای بزرگی است که چند سالی است به جان مردم ما افتاده و هنرمندان را از نان خوردن انداخته است. من فکر میکنم تنها اقدامی که باید برای مقابله با این شبکهها انجام داد، تبلیغِ کیفیت و کار خوب است، از متن و کارگردانی گرفته تا بازیگری و تجهیزات و امکانات مناسب. گلچین که این روزها در حال بازی در سریال «نفسِ گرم» محمد مهدی عسگرپور است، در ادامه خاطر نشان نیز معتقد است: «ما هنوز با استانداردهای سریالسازی فاصله زیادی داریم. سوژههای ناب و داغ بسیاری وجود دارند که به راحتی از آنها میگذریم و سراغ هیچ از یک آنها نمیرویم. به نظرم با حداقل امکانات هم میتوان کارهای خوبی ساخت. همیشه که نباید سراغ سوژههای تکراری و سهل الوصولی مثل ازدواج رفت.
گلچین در ادامه ضمن انتقاد به برخی از فیلمسازانی که به راحتی و بدون هیچ دردسری سریال می سازند، میگوید: اگر بخواهیم به شکل سهلالوصول مجموعهای بسازیم، مسلما هیچ اتفاقی برای سریالهایمان رخ نخواهد داد... سریال سازی شوخی نیست که بخواهیم در دقیقه 90 سراغ ساخت مجموعهای برویم، شتابزده کار انجام دهیم و در تایمهای بسیار طولانی فیلمبرداری داشته باشیم. جالب اینجاست که سازندگان این نوع مجموعهها هیچ مشکلی با این مدل برنامهسازی ندارند! آنها مجموعه سازی را یک دورهمی میدانند که قرار است لحظاتی درکنار هم باشند!
تلویزیون محل آزمون و خطا نیست
اما در ادامه وقتی این قضیه را با امیر حسین رستمی در میان گذاشتیم، او نظر دیگری نسبت به دیگر همکارانش در حوزه تلویزیون داشت. بازیگر مجموعه «شمس العماره» معتقد است: ما ایرانیها یک دشمن و رقیبی به اسم ماهواره داریم، که برای هیچ یک از سریالهایش، خط قرمزیای اعمال نمیشود. این برنامهها تمام تلاششان این است تا مخاطبان ایرانی بسیاری را به خود جذب کنند.
رستمی در ادامه نیز اذعان دارد: به نظرم اگر تلویزیون به خلاقیت و استعداد هنرمندان این عرصه بیشتر توجه کند، به سادگی می تواند سریالهای ماهوارهها را شکست دهد و بینندههای بیشتری را به سمت خودش جذب کند. چه بسا تلویزیون باید در برخی بخشها هم سختگیرانهتر عمل کند. سختگیری از جهتِ ساخت، پرداخت، قصه، کیفیت و کارگردانی و به هر کارگردانی اجازه سریالسازی داده نشود. چون تلویزیون جای مناسبی برای آزمون و خطا کردن نیست و باید از کارگردانان و بازیگرانی که امتحان پس دادهاند بیشتر استفاده کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]
صفحات پیشنهادی
ببینیم چرا سریالهای ترکی بیننده دارند؟
چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۴ - ۰۴ ۰۸ حمید ابراهیمی - بازیگر سریال رمضانی گاهی به پشت سر نگاه کن که تنها در دو قسمت از این مجموعه حضور داشت - ایفای نقش کوتاهش در سریال مازیار میری را تنها به خاطر رفاقت و دوستی عنوان کرد بازیگر سریالهای صاحبدلان مثل هیچکس زمانی برای عاشقیعاشقانه ای که رهبر انقلاب دوست دارند
عاشقانه ای که رهبر انقلاب دوست دارند طبق سنت هر ساله امسال هم در شب ولادت امام حسن مجتبی ع محفل شعرخوانی شاعران کشور در حضور مقام معظم رهبری برگزار شد صفحه اینستاگرام مقام معظم رهبری فیلمی از این دیدار منتشر کرده که در آن رهبر انقلاب یکی از اشعار عاشقانه مهدی اخوان ثالث را ممهران مدیری به شبکه نمایش خانگی بازمیگردد / سریال جدید به خانههای مردم میرود
مهران مدیری به شبکه نمایش خانگی بازمیگردد سریال جدید به خانههای مردم میرود فرهنگ > سینما - سریال عطسه به کارگردانی مهران مدیری که برای عرضه در شبکه نمایش خانگی آماده شده بود در هفتههای آتی عرضه خواهد شد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین مدتی از تولید «عطسهمراسم رونمایی از سریال پرستاره شهرزاد با حضور شهاب حسینی ، ترانه علیدوستی و سایر بازیگران
مراسم رونمایی از سریال پرستاره شهرزاد مراسم رونمایی از سریال شهرزادشهاب حسینی مصطفی زمانیپریناز ایزدیارترانه علیدوستیمراسم رونمایی از سریال شهرزاداخبار مرتبط عکس های جدید سریال شهرزاد با حضور ستاره های سینما و تلویزیونآتل انگشت پریناز ایزدیار در سریال شهرزاد عکسجشن تولد مصطفی زماتوصيف ترانه عليدوستي از حضورش در سريال
۱۳ تير ۱۳۹۴ ۱۵ ۵۱ب ظ توصيف ترانه عليدوستي از حضورش در سريال موج- بازيگر نقش اصلي شهرزاد اين کاراکتر را يک شخصيت خاص و منحصر به فرد توصيف ميکند که هيچ بازيگري نميتواند آن را رد کند به گزازش خبرگزاري موج ترانه عليدوستي در پاسخ به اين سؤال که بازي در نقش کاراکتري که اسم او عنوقتی «پایتخت» معادلات را بر هم زد / شکاف بین نظر منتقدان و مردم دربارهی یک سریال
وقتی پایتخت معادلات را بر هم زد شکاف بین نظر منتقدان و مردم دربارهی یک سریال فرهنگ > تلویزیون - رورنامهی شرق نوشت سریال «پایتخت٤» بهکارگردانی سیروس مقدم که پس از مدتها توانسته مردمی را که ساعتشان با سریالهای تلویزیونی ترکیهشکایت مردم کشورهای آفریقایی از قطع ماهواره ایران
شکایت مردم کشورهای آفریقایی از قطع ماهواره ایران شناسهٔ خبر 2848822 - چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۹ هنر > رادیو و تلویزیون در پی انتشار خبر قطع پخش شبكههای صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در آفریقا روابط عمومی رسانه ملی توضیحاتی را برای تنویر افكار عمومی ارائه کرد به گزارش خباز دوست مجازی نیما تا نظر رامبد جوان درباره انتقاد به سریالها و فیلمها
از دوست مجازی نیما تا نظر رامبد جوان درباره انتقاد به سریالها و فیلمها فرهنگ > تلویزیون - جامجامآنلاین لطفا منتظر بمانید در یکی از قسمتهای برنامه «خندوانه» دوست مجازی نیما که وارد برنامه شد بهانهای بود تا رامبد جظریف؛ قهرمان ملی این روزهای مردم ایران/ حالا مخالفان هم او را دوست دارند
ظریف قهرمان ملی این روزهای مردم ایران حالا مخالفان هم او را دوست دارند چهرهی کاریزمای او با آن لبخندهای همیشگی ظریف را تبدیل به یکی از متفاوت ترین سیاستمداران ایرانی کرده است و میشود گفت که او تبدیل به قهرمان ملی ایران شده است مصطفی داننده هرچه بیشتر از مذاکرات هستهای میمجری مشهور: مردم به غیر از پایتخت سریال دیگری تماشا نمیکنند
محمود شهریاری گفت من تقریبا هر شب در جشن رمضان از مردم درباره سریالهای تلویزیون سوال میکنم و آنها میگویند که به غیر از پایتخت سریال دیگری را تماشا نمیکنند محمود شهریاری - مجری تلویزیون - که این شبها جشن رمضان استان البرز را اجرا میکند معتقد است انگار تلویزیون هنوز مدچرا بیشتر ایرانیان شغل دوم دارند؟
جمعه ۱۹ تیر ۱۳۹۴ - ۰۲ ۰۳ در حالی که رضایت نداشتن از شغل اول و ناکافی بودن درآمد از جمله علل گرایش افراد به شغل دوم عنوان میشود بسیاری از کارشناسان بازار کار اصلیترین دلیل دو شغله بودن افراد را مشکلات اقتصادی و معیشتی میدانند به گزارش خبرنگار ایسنا وزارت کار در تازهترین گزاچرا دوست رحمتی مربی استقلال نشد
سفر به آمریکا مانع حضور بابازاده چرا دوست رحمتی مربی استقلال نشد دوست و مربی محبوب سید مهدی رحمتی با اینکه در لیست سرمربی آبی ها قرار داشت اما به خاطر مسائل شخصی نتواست به استقلال برگردد به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز حمیدرضا بابازاده مربی دروازه بانان سابق استقلال که فصل گذشتهدیدار امیرعبداللهیان با وزیر خارجه عمان/ تاکید طرفین بر توقف حملات و تسریع در کمکهای انساندوستانه به مردم یم
دیدار امیرعبداللهیان با وزیر خارجه عمان تاکید طرفین بر توقف حملات و تسریع در کمکهای انساندوستانه به مردم یمنمعاون وزیر خارجه ایران با اشاره به استمرار حملات نظامی عربستان علیه مردم مظلوم و روزه دار یمن بار دیگر خواستار توقف هر گونه حملات نظامی خارجی شد و مواضع و نقش عمان در قاستاندارالبرز: شهدا در دل مردم جای دارند
استاندارالبرز شهدا در دل مردم جای دارند کرج- ایرنا- استاندار البرز گفت حضور پرشورمردم درمراسم تشییع شهدا بیانگر پایبندی آنان به آرمانها و راه شهیدان گلگون کفن انقلاب اسلامی است به گزارش ایرنا سید حمید طهایی روز پنج شنبه درحاشیه مراسم تشییع شهید غواص سید جلیل میری ورکی در گفتچرا ۳۳ درصد مردم نمیتوانند خانه تهیه کنند؟
چرا ۳۳ درصد مردم نمیتوانند خانه تهیه کنند بیش از هفت میلیون خانوار در ایران مسکن شخصی ندارند و این تعداد خانوار نمیتوانند حداقلهای لازم در حوزه مسکن را برای خود فراهم کنند به گزارش فرهنگ نیوز «۳۳ درصد از مردم ایران توان تامین حداقلهای اولیه برای محل سکونت خوددبیرکل حزب مردم سالاری خراسان رضوی: انتخابات هیئت رئیسه شورای هماهنگی اصلاحات یکساله شد/ ندای ایرانیان و اراده
دبیرکل حزب مردم سالاری خراسان رضوی انتخابات هیئت رئیسه شورای هماهنگی اصلاحات یکساله شد ندای ایرانیان و اراده ملت همچنان حق رای ندارنددبیرکل حزب مردم سالاری خراسان رضوی با بیان اینکه انتخابات هیئت رئیسه شورای هماهنگی اصلاحات یکساله شد گفت ندای ایرانیان و اراده ملت همچنان حق رایچرا مردم این روزها کم تر خودروی وارداتی می خرند؟
آینده خودروهای وارداتی در ایران چرا مردم این روزها کم تر خودروی وارداتی می خرند در حالی بازار خودروهای وارداتی در خردادماه نیز با کاهش 50 درصدی همراه شد که ادامه این روند نگرانیهایی را برای دستاندرکاران وارداتیها بهوجود آورده است به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز در این بین-
سینما و تلویزیون
پربازدیدترینها