واضح آرشیو وب فارسی:فارس: توضیحات فارس درباره جوابیه آبفا به خبر واردات پمپ
وقتی شرکت برنده مناقصه باطل شده دوباره صاحب پروژه میشود/ طرح بدون مطالعهای که تایید مراجع بالادستی را ندارد
علیرغم لغو مناقصه اجرای ۱۰ ایستگاه از ۴۴ ایستگاه مورد نظر بدون برگزاری مناقصه جدید و به صورت ترک تشریفات و به بهانههای واهی و بدون استناد قانونی به برنده انحصاری مناقصه باطل شده قبلی سپرده شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نزدیک به دو هفته پس از انتشار خبر «تلاش برای واردات گسترده پمپ آب خارجی بدون مناقصه و با وجود تولید باکیفیت داخلی»، در خبرگزاری فارس، آبفای تهران جوابیهای را به خبرگزاری فارس ارسال کرد. توضیحات خبرگزاری فارس درباره جوابیه آبفای تهران را بخوانید:
1- در متن خبر فارس کوچکترین اشارهای به نقش آبفای تهران در واردات این اقلام نشده بود و عملا وزارت نیرو مورد خطاب قرار گرفته بود. وقتی آبفای تهران اقدام به نگارش جوابیه میکند و عکسالعملی از سوی روابط عمومی وزارت نیرو یا آبفای کل کشور به خبر فارس نشان داده نمیشود این نکته که خبر فارس درست به هدف زده و ضمیر، مرجع خود را یافته با وضوح بیشتری خودنمایی می کند.
فرسودگی تجهیزات انتقال آب تهران یک امر بدیهی است و تردیدی وجود ندارد که چندین برابر کل میزانی که مردم میتوانند در مصرف آب صرفهجویی کنند در تاسیسات انتقال آب به هدر میرود،اما نویسنده بی نام و نشان اما آشنای آبفا به این نکته دقت نکرده است که یک نیاز واقعی هم میتواند بهانهای برای یک اقدام غیر قانونی یا غلط باشد. به عنوان مثال یک فرد گرسنه که میتواند با کار کردن و درآمد قانونی گرسنگی خود را برطرف کند، همزمان میتواند به "بهانه" گرسنگی بدون اجازه غذایی را تصاحب کند تا سیر شود. 2- آبفای تهران مدعی است شرکت زیمنس آلمان پمپ تولید نمیکند. طبعا نسبت دادن ناتوانی تولید پمپ به شرکت زیمنس که مشهورترین تولیدکننده ماشینهای دوار سریع از جمله انواع الکتروپمپها، توربوکمپرسورها و توربینهای مورد استفاده در صنایع مختلف است و این ادعا که این شرکت فقط ابزار دقیق کنترل تولید می کند یکی از طنزهای جذاب تاریخ خریدهای خارجی ایران محسوب خواهد شد. اما اگر آبفای تهران بر این مدعا پابرجاست، آیا میتواند توضیح دهد که الکتروپمپها دقیقا قرار است از کجا تامین شود؟ آیا آبفای تهران یا برنده مناقصه باطل شده (به اذعان مدیرعامل محترم شرکت مهندسی آبفای کشور) این شرکت حاضر است لیست خریدهای خارجی این پروژه را منتشر کند تا مشخص شود کدام یک از آنها سازنده داخلی دارد یا نه؟
3- آبفای تهران درباره برنامهریزی برای صرفهجویی در مصرف سوخت تاسیسات انتقال آب تهران «با تکیه بر توان داخل» سخن گفته است. فارغ از بیارتباط بودن این مطلب به خبر فارس، نویسنده جوابیه به تناقض موجود در این ادعا توجهی نکرده است، چراکه یکی از توجیهات واردکنندگان تجهیزات خارجی به جای نمونههای داخلی، کاهش مصرف انرژی در این تجهیزات است و طبعا این ادعا با «حداکثر استفاده از توان داخل» در تضاد کامل است، چراکه وارد کنندگان مدعی هستند تجهیزات خارجی نسبت به نمونههای داخلی مصرف انرژی کمتری دارند و به همین دلیل وارد کردن این تجهیزات را در اولویت میدانند.
4- نویسنده آبفا به پیروی پروژههای وزارت نیرو از اصول پیمانسپاری و مناقصات و سازوکارهای قانونی اشاره کرده است.
اما وی توضیح نداده است که چرا در ابتدا 44 ایستگاه به مناقصه گذاشته شده و سپس اجرای پروژه تنها در 10 ایستگاه محدود شده است؟ دلیل این امر جز این بوده است که مطالعات کارشناسی اولیه به درستی درباره این پروژه انجام نشده است؟
5- متاسفانه علیرغم تاکید جوابیه آبفای تهران بر انجام مناقصه، پروژه یاد شده بدون طرح جامع و مطالعات دقیق به مناقصه رفته است و بدتر از آن مشاور به گونهای اسناد فنی را تنظیم کرده است که ساخت تجهیزات به سازنده ویژه مورد نظر برسد. چنانکه در انتها علیرغم لغو مناقصه (چنانکه در مصاحبه آقای جانباز مدیرعامل آبفای کل کشور هم به درستی به آن اشاره شده است) اجرای 10 ایستگاه از 44 ایستگاه مورد نظر بدون برگزاری مناقصه جدید و به صورت ترک تشریفات و به بهانههای واهی و بدون استناد قانونی به برنده انحصاری مناقصه باطل شده قبلی سپرده شده است. نکته مهم اینجا است که این پروژهسپاری و اسناد فنی آن به تصویب شرکت مادرتخصصی آبفای کل کشور نرسیده و نهادهای بالادستی آبفای تهران از تایید فنی طرح استنکاف کردهاند.
در عین حال علیرغم اصرار پیمانکار آبفای تهران به استفاده از تجهیزات خارجی، در خود وزارت نیرو به استفاده از تجهیزات داخلی تاکید و به آبفای تهران ابلاغ شده است.
در این باره گفتنیهای دیگری نیز وجود دارد که در صورت لزوم در آینده به آنها اشاره خواهد شد. انتهای پیام/
94/04/20 - 13:33
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]