واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرماندار میبد : تشکیل تعاونی های منابع طبیعی اقتصاد روستاییان را پایدار می کند یزد - ایرنا - فرماندار میبد گفت : هدف از ایجاد تعاونی های فراگیر بخش منابع طبیعی ایجاد انگیزه اقتصاد پایدار در میان دامداران، روستائیان و بهره برداران است.
به گزارش ایرنا، حسین فلاح روز پنجشنبه در نشست ظرفیت سنجی تعاونی های منابع طبیعی در این شهرستان افزود : توانمندی روستایئان و ایجاد زمینه های اقتصاد پویا در مناطق روستایی را کاری ارزشمند و مانع مهاجرت روستائیان به شهر ها خواند و افزود : هرچند شرایط اقتصادی فعلی و خشکسالی عرصه را برای فعالیت ها تنگ کرده است اما شهرستان میبد بویژه بخش ندوشن ظرفیت های مناسبی در بحث گیاهان دارویی دارد.
وی اظهار کرد : می توان با شناسایی بوته های گیاهان دارویی در این منطقه فرصت فعالیت اقتصادی پویا را در تولید انواع داروهای گیاهی فراهم کرد .
فلاح با اشاره به ظرفیت های گردشگری طبیعی این شهرستان خاطرنشان کر د : گردشگری طبیعی مقوله ای است که در شهرستان میبد با برنامه ریزی دقیق می توان این صنعت را تقویت کرد.
این مسوول ادامه داد : یکی از این برنامه ها اختصاص فضایی در مناطق بکر به پرورش بزکوهی و آهو است که می توان ، هرساله صدها گردشگر خارجی را به این سمت هدایت کرد .
معاون اداره ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی استان هم در این نشست با اشاره به سیاست های اخیر سازمان جنگل ها و مراتع در تشکیل تعاونی های فراگیر بخش منابع طبیعی ، توانمندی این تعاونی ها را باعث حفاظت بهتر از منابع طبیعی خواند .
ابوالقاسم نایبی با بیان اینکه با هماهنگی که ادارات مربوطه بویژه میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی ،بخشداری و دهیاری ها با تعاونی خواهند داشت گفت : راههای توانمند شدن بهره برداران از بخش های مختلف منابع طبیعی به خصوص دامداران و روستاییان را بررسی خواهیم کرد.
وی افزود:با مشخص شدن روش های توانمندی تعاونی ها با استفاده از صندوق حمایت از بخش منابع طبیعی در سالهای آینده شاهد بهره برداران،دامداران و روستائیان قدرتمندتر با اقتصاد پویا تر در شهرستان و مناطق روستایی خواهیم بود .
این مسوول در حاشیه این نشست در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به شرایط اقلیمی و اکولوژی شهرستانهای استان افزود : هم اکنون 11 تعاونی فراگیر بخش منابع طبیعی در استان یزد وجود دارد .
نایبی با بیان اینکه 97 درصد عرصه کل کشور را منابع طبیعی تشکیل داده است ، خاطرنشان کرد : افرادی که در این تعاونی ها عضو هستند عمدتا روستائیان ،دامداران و بهره برداران محصولات فرعی مرتعی هستند که سعی داریم با توانمند و پویاتر کردن آنها به لحاظ اقتصادی ،از پتانسیل های آنها در حفاظت بیشتراز منابع طبیعی استفاده کنیم .
معاون اداره ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی استان تصریح کرد : چرا که ما اعتقاد داریم که اگر بهره بردار و دامدار ما از لحاظ اقتصادی قوی تر باشند قطعا حساسیت او برای حفاظت از منابع طبیعی بیشتر است.
وی با تاکید براینکه اصلی ترین هدف ما در این راستا قوی شدن و اقتصادی تر شدن دامداران ،بهره برداران و روستائیان است تشکیل صندوق حمایت از بخش منابع طبیعی را یکی از راههای اقتصادی شدن روستائیان برشمرد .
این مسوول ادامه داد : این صندوق که زیرمجموعه سازمان منابع طببیع است در سطح کشور و در استانها با 51 درصد سهم مردمی و 49 درصد دولتی تشکیل شده است تا بعنوان یک بانک خصوصی طرح هایی که برای حفاظت بیشتر منابع طبیعی مفید تشخیص داده شود با اهدای تسهیلات با سود پایین در اختیار بهره برداران، دامداران و روستایئان قرار بگیرد.
وی زمین خواری و ازبین رفتن جنگل ها و مراتع را از مهمترین چالش های پیش روی منابع طبیعی خواند و با بیان اینکه منابع طبیعی بعنوان یکی از پایه های اقتصاد کشور درمعرض تهدید جدی قرار گرفته است گفت : زمین خواری و معادن و از بین رفتن پوشش مراتع که اغلب ناشی از برداشت بی رویه معادن از منابع طبیعی است مشکل اصلی در منابع طبیعی محسوب می شود.
نایبی خاطرنشان کرد : اگر در هر منطقه یک تعاونی داشته باشیم که این تعاونی به روش های پایداری از منابع طبیعی استفاده می کند قطعا اعضای بهره برداران اقتصادی که خود عضو این تعاونی هستند وقتی می بینند خودشان از عرصه های منابع طبیعی بعنوان پایدار استفاده می کنند دیگر اجازه بهره برداری های ناپایداری مثل زمین خواری و بهره برداری معادن را به دیگران نخواهند داد.
وی تاکید کرد : بنابراین پویا تر شدن این تعاونی ها در جهت اصلاح وضعیت موجود و حفاظت بیشتر از منابع طبیعی راهکار مناسبی برای منابع طبیعی است .ک/3
7548/8068
19/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]