واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۳۲ب.ظ)
مدير عامل بانک مهر اقتصاد: اقتصاد مقاومتي الگوي پايداري امنيت و سلامت کشور است موج - مدير عامل بانک مهر اقتصاد در برنامه زنده تلويزيوني از شبکه اصفهان ضمن تبيين راهبردهاي اجرايي سياست هاي اقتصاد مقاومتي، گفت: الگوي اقتصاد مقاومتي، الگوي پايداري امنيت و سلامت کشور است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر غلامحسن تقي نتاج، مدير عامل بانک، در برنامه زنده تلويزيوني با عنوان «گفت و گوي هفته» از شبکه اصفهان با موضوع تبيين راهبردهاي اجرايي سياست اقتصاد مقاومتي، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتي يک الگوي اقتصادي است که پايداري امنيت و سلامت را براي رسيدن به پيکره سالم اقتصادي و اجتماعي جامعه محقق خواهد کرد.
وي با بيان اين که تداوم فعاليت و ثبات در ذات واژه مقاومت وجود دارد، افزود: آن روي سکه ي نبود مقاومت، نوعي تسليم شدن و از دست دادن دستاوردهاست.
مدير عامل بانک مهر اقتصاد ضمن بيان اين که مکتب اسلام و تفکر جمهوري اسلامي در مقابل تفکر سرمايه داري قرار دارد، گفت: دشمنان ما به دنبال شکست تفکر اسلامي هستند، لذا تفکر مقاومت در همه عرصه ها از جمله اقتصاد مقاومتي مي تواند تفکر اسلامي را ماندگار سازد.
وي به مغفول ماندن توجه و تدوين يک الگوي اقتصادي براي کشور در دهه هاي گذشته اشاره کرد و افزود: سند اقتصاد مقاومتي به عنوان يک سند مکتوب و تعريف شده، اين حلقه گمشده را آشکار کرد.
نتاج با اشاره به لزوم توجه مکرر به سند اقتصاد مقاومتي، تأکيد کرد: اين سند بايد همواره فراروي ما باشد و هميشه خودمان را از لحاظ فردي، سازماني و حاکميتي با 24 محور اين سند تطبيق دهيم.
وي با تأکيد بر اين که به لحاظ نظري بر روي اقتصاد مقاومتي کار زيادي انجام شده است، تصريح کرد: اکنون لازم است با مفاهمه، همدلي و همزباني ميان همه بخش هاي جامعه در مسير تحقق اقتصاد مقاومتي بکوشيم و اقدامات عملي انجام دهيم.
مدير عامل بانک مهر اقتصاد در ادامه با اشاره به لزوم حمايت از شرکت هاي دانش بنيان، بيان کرد: اين شرکت ها از لحاظ اينکه در کوتاه مدت و ميان مدت به سودآوري برسند، داري ريسک زيادي هستند و از سوي ديگر بخش تعاوني و خصوصي به حوزه هايي ورود مي کنند که علاوه بر بالا بودن جذابيت اقتصادي، ريسک و احتمال خطر آن کمتر باشد.
وي اضافه کرد: در مراحل اوليه فعاليت شرکت هاي دانش بنيان وظيفه دولت است تا از اين شرکت ها حمايت کرده و زمينه را براي حضور بخش غير دولتي فراهم سازد، لذا بايد فعاليت اين شرکت ها به سطحي برسد که دست يابي به سود امکان پذير بوده و حضور و ورود بخش خصوصي در اين حوزه قطعي شود.
نتاج در ادامه صحبت هاي خود با تشريح اقدامات بانک مهر اقتصاد در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي، عنوان کرد: تخصيص منابع پولي و مالي بايد به گونه اي باشد که علاوه بر اين که سود مورد انتظار بانک ها محقق مي شود، توليد ملي نيز حمايت شده و رونق پيدا کند.
وي با انتقاد از تخصيص منابع پولي و مالي برخي از بانک ها و مؤسسات مالي و اعتباري به واردات کالا و خدمات مصرفي، تأکيد کرد: حمايت از واردات اينگونه کالاها و خدمات که در داخل کشور نيز قابل توليد است، در حقيقت ضربه زدن به اقتصاد کشور و تقويت اقتصاد ساير کشورهاست.
مدير عامل بانک مهر اقتصاد گفت: بانک مهر اقتصاد در حوزه اقتصاد کشاورزي با همکاري بسيج سازندگي 2 هزار ميليارد ريال در سال 92 و 4 هزار ميليارد ريال در سال 93 تسهيلات اقتصاد مقاومتي اختصاص داده است.
وي اضافه کرد: 8 هزار ميليارد ريال براي تأمين مالي تسهيلات اقتصاد مقاومتي براي امسال اختصاص داده شده است.
مدير عامل بانک مهر اقتصاد ابراز کرد: اين تسهيلات در قالب تسهيلات 10 تا 30 ميليون توماني و با نرخ سود حداقلي است و به اقتصاد خانواده ها کمک مي کند.
وي با بيان اينکه براي فروش کالاي توليد داخلي و تأمين مالي مشتريان داخلي نيز در قالب طرح کارت اعتباري کالاي ايراني، تسهيلات 5 تا 10 ميليون توماني را در نظر گرفته ايم.
نتاج گفت: بايد گلوگاه فروش محصولات داخل کشور مورد توجه قرار گيرد تا فروش محصولات روان شده و ظرفيت توليد افزايش يابد.
وي ادامه داد: در بخش صنايع و معادن با توجه به مجوز بانک مرکزي ما مي توانيم تنها سهام دار شرکت هاي موجود در اين بخش باشيم.
اين استاد دانشگاه اضافه کرد: البته محصولي را با عنوان «خريد دين» براي بخش صنعت و معدن طراحي کرده ايم که در نهايت به فروش محصولات در اين بخش ها کمک مي کند.
وي در ادامه اصلاح الگوي مصرف در بخش مديريت مصرف و نيز فرهنگ مصرف را يک ضرورت براي کشور دانست و گفت: شرکت هاي دانش بنيان در بخش مديريت مصرف مي توانند نقش آفرين باشند و در بخش فرهنگ مصرف نيز بايد در ميان مردم اين الگو ترويج شود که همه به دنبال خريد و مصرف کالاي توليد داخل معطوف شوند.
مدير عامل بانک مهر اقتصاد با انتقاد از کساني که همه مشکلات بخش صنعت را به نرخ سود بالاي تسهيلات بانکي گره مي زنند، تصريح کرد: حداکثر 5 درصد از هزينه توليد به هزينه تمام شده پول يعني هزينه دريافت وام بستگي دارد و مابقي به قيمت تمام شده مواد اوليه، نيروي انساني، ماشين آلات، قيمت فروش و ... بستگي دارد.
وي در پايان کمک و حمايت از توليد را وظيفه ذاتي بانک ها دانست و گفت: هزينه تمام شده پول بالاست اما ما نيز تمام تلاش خود را براي کاهش نرخ سود تسهيلات به کار گرفته ايم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]