واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۸ق.ظ)
راغفر: نظام بانکي يکي از موانع جدي سر راه توسعه اقتصادي کشور است موج - يک اقتصاددان گفت: نظام بانکي يکي از موانع جدي سر راه توسعه اقتصادي کشور است و در حالي که از دولت انتظار مي رفت در دو سال اخير در اين زمينه بيشتر نظارت کند و دسترسي بنگاه هاي توليدي به منابع بانکي راحت تر شود تحقق نيافته است و بايد مناسبات کج اقتصادي اصلاح شود.
به گزارش ايرنا، حسين راغفر در برنامه تيتر شنبه شب شبکه خبر سيما که با حضور رئيس اتاق بازرگاني ايران برگزار شد، افزود: اتاق ايران در اين مدت به مسووليت واقعي و مدني خود در حمايت از توليد عمل نکرده عمدتاً در خدمت درون قدرت بوده است و بخش خصوصي واقعي که شامل کارگران دستفروش تا نيروي کار شرکت هاي پتروشيمي و ذوب آهن مي شود مورد حمايت نبوده است.
وي افزود: اتاق همواره در خدمت فعاليت هاي تجاري و بخش خدمات بوده و هيچ وقت در حمايت از توليد نقش فعالي از خود نشان نداده است.
راغفر گفت: همواره نقش توليدکنندگان در اتاق کمرنگ بوده است که البته اميدواريم در دوره جديد تحول جدي در اين حوزه رخ دهد.
وي افزود: حداکثر کاري که اتاق بازرگاني در دهه هاي اخير کرد حمايت و تلاش براي افزايش نرخ ارز بوده است که منافع بازرگانان و دلال ها را تقويت مي کند.
اين اقتصاددان گفت: در دوره جديد نياز داريم نقش توليدکنندگان جدي گرفته شود و نبايد از واسطه گري ها و دلالي ها حمايت شود.
وي افزود: تاريخ و تجارب اقتصادي نشان مي دهد در کشوري که به دلال و واسطه ها پاداش مي دهند بخش توليد واقعي هرگز شکل نخواهد گرفت در حالي که کشورها را در بازارهاي جهاني با نام صنعت مي شناسند.
راغفر گفت: اين روند باعث شده است مهاجرت روستاييان به شهرها بيشتر شود و صنعت هم زمينگير شده است و بايد ساختار اقتصادي اصلاح شود.
وي افزود: در دو سال اخير هم حمايت خاصي از توليد ديده نمي شود و نظام بانکي هرگز در خدمت توليد نبوده است.
اين اقتصاددان اظهار داشت: دولت همواره بايد نقش نظارتي و حمايتي خود را داشته باشد و بخش خصوصي نمي تواند خود را بي نياز از حمايت و هدايت هاي دولت بداند.
وي گفت: دولت در سال هاي اخير نتوانست از بخش خصوصي حمايت کند و به همين خاطر صنايع کوچک و متوسط در رکود فرو رفته اند که آثار آن در رکود اقتصادي ديده مي شود.
اين اقتصاددان افزود: اين روند باعث افزايش نابرابري هاي اقتصادي، کاهش اشتغال و افزايش ناکارآمدي شده است.
وي گفت: البته در دهه هاي اخير گروه هايي به نام شبه خصوصي که درون قدرت هم ارتباط دارند توانسته اند در فضاي مبتني بر رانت امتيازاتي را به دست آورند که به معني خصوصي سازي نيست.
راغفر افزود: فضاي کسب و کار وضع خوبي ندارد هنوز با فضاي رقابتي فاصله داريم و بايد علاوه بر ظرفيت هاي بخش خصوصي داخلي به فکر استفاده از ظرفيت هاي بخش خصوصي خارجي و ايراني مقيم خارج از کشور باشيم.
وي درباره برنامه هاي توسعه اي نيز گفت: آن چيزي که به عنوان برنامه نوشته مي شود بيشتر مشق اداري است و هرگز نمي توان در دوره محدود به همه آرزوهاي محدود دست يافت، بلکه برنامه توسعه با محوريت صنايع خاص و مزيت دار قابليت اجرايي و کارآمدي پيدا مي کند و با اين روند نمي توانيم به جايي برسيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]