محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844683645
احمدی نژاد با نظام بانکی کشور چه کرد؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
احمدی نژاد با نظام بانکی کشور چه کرد؟
طهماسب مظاهری، رئیس اسبق بانک مرکزی ایران، که روزگاری سعی کرد خزانه بانک مرکزی دولت قبل را سهقفله کند تا از دستدرازیها و بحران فعلی در امان بماند، در گفتوگویی با «شرق»، وضعیت کنونی نظام بانکی کشور را فاجعهآمیز میداند.
روزنامه شرق: طهماسب مظاهری، رئیس اسبق بانک مرکزی ایران، که روزگاری سعی کرد خزانه بانک مرکزی دولت قبل را سهقفله کند تا از دستدرازیها و بحران فعلی در امان بماند، وضعیت کنونی نظام بانکی کشور را فاجعهآمیز میداند.
طبق گفتههای ترکان مشاور عالی رئیسجمهور، دولت از محل انتشار اوراق مشارکت ٩٠ هزارمیلیارد تومان به بانکها بدهی دارد. البته بدهی دولت به اینجا ختم نمیشود چون ١٠٢ هزار میلیارد دیگر هم به بانکها بدهکار است. در خوشبینانهترین حالت و طبق آمارهای اعلامشده، بانکها ٩٢ هزار میلیارد تومان هم مطالبات معوق دارند. همه اینها بهعلاوه آمارهایی که هنوز اعلام نشده، از قفلشدن منابع نظام بانکی حکایت دارد.
آنچه فرمودید، اظهارنظر درستی بود. آماری که دکتر ترکان بیان کردند، معتبر و قابلاستناد محسوب میشود. انگیزهها و عواملی که موجب شکلگیری معوقات نظام بانکی شده، مختلف و متنوع است. معوقات نظام بانکی چند نوع است؛ اول معوقاتی است که به دلیل رکود آن دسته از مشتریانی که از بانک تسهیلات گرفتند، قادر به پرداخت نبودند. دوم آنهایی که از تسهیلات اجباری و تکلیفی استفاده کردند و این تسهیلات از سوی دولت به این مشتریان داده شده و اکثر این مشتریان خودشان را به بانک بدهکار نمیدانند.
سوم کسانی هستند که از نظام بانکی تسهیلات گرفتهاند، اما بدهی خود را پرداخت نمیکنند چون میدانند اگر بدهی خود را به بانک پس دهند، دیگر به آنها تسهیلات تعلق نمیگیرد بنابراین ترجیح میدهند همچنان با آن پول کار کنند تا فعالیت اقتصادی خود را دچار کمبود منابع مالی نکنند. گروه آخر کسانی هستند که توان بازپرداخت اعتبار و تسهیلاتی را که از بانک گرفتهاند دارند، اما آن تسهیلات را نمیخواهند پس دهند. چنین حرکتهایی از دولت نهم و دهم شروع شد. سیاستهای نادرست و نسنجیده برای استفاده از تسهیلات نظام بانکی برای نیازها و اجرای برنامههای دولت، سرمنشأ و عامل اصلی چنین نابسامانیهایی شد.
با همه این اوصاف، بانکها چطور خودشان را سرپا نگه داشتند، غیر از این است که با منابع و سپردههای مردمی سرپا هستند؟
وضعیت موجود را سرپابودن میدانید؟ همه این آمارها از عمق مشکلی که برای نظام بانکی در اثر سیاستهای دولت قبل بهوجود آمده، حکایت دارد.
مگر الان بانک ورشکسته داریم؟ روی کاغذ که هیچ بانکی ورشکسته نیست.
شرایط فعلی نشان میدهد بانکها حضور جدیای در اقتصاد ندارند. اما با همه مشکلات موجود، هنوز راهحلهایی برای خروج نظام بانکی از این بحرانها وجود دارد.
چه راهحلهایی وجود دارد؟
در درجه اول، دولت باید تعهدات خود را به شبکه بانکی پرداخت کند.
دولت و رئیسجمهور بارها عنوان کردند خزانهای خالی تحویل گرفتهاند، با این وضع، از چه محلی باید تعهدات خود را به شبکه بانکی پرداخت کنند؟
درست است که تعهدات موجود برای دولت روحانی مربوط به دولت قبل است، اما دولت یک شخصیت حقوقی و بالذات دارد و با تغییر دولتها، شخصیت حقوقی دولت تغییر نمیکند. شما قطعا به یاد نمیآورید، اما بعد از پیروزی انقلاب، دولت جمهوری اسلامی تمام تعهدات دولت شاهنشاهی را تقبل و پرداخت کرد و دولت ایران را خوشحساب نگه داشت؛ حالا هم دولت روحانی بهلحاظ شرعی و حکومتی، مدیون است و باید تعهدات دولت را بهنظام بانکی پرداخت کند ولو آنکه آن تعهدات در زمان تصدی آقای احمدینژاد ایجاد شده باشد.
دولت چطور و از چه محلهایی میتواند تعهدات خود را به نظام بانکی پرداخت کند؟
راههای متفاوتی برای تأمین منابع و پرداخت تعهدات دولت وجود دارد. یکی از آنها در قانون خروج از رکود که اخیرا بهتصویب رسیده، پیشبینی شده است. طرح اخیر شش اقتصاددان، مبنیبر ایجاد بازار بدهی هم مؤید و مکمل آن است. دولت آقای روحانی باید بدهیهای خود را محترم بشمارد و هزینههای خودش را کم کرده و عواید حاصل از آن را صرف پرداخت بدهیهای خود به نظام بانکی کند. وصول مطالبات معوق، دومین راهکار برای تأمین منابع است.
در یک سال اخیر با توجه به شرایط وخیم و گرفتاریهایی که برای نظام بانکی بهوجود آمده، همه بانکها برای وصول مطالبات خود به جنبوجوش افتادهاند و از طریق اجرای قانون و همکاری با قوه قضائیه همچنین مذاکره و توافق با مشتریان برای وصول مطالبات، در حال اقدام هستند.
گفته میشود بخش اعظمی از معوقات نظام بانکی در دست عدهای از آقایان خاص و بزرگان بانفوذ قرار دارد که بانکها حتی در صورتهای مالی خود توان افشای اسامی آنها را ندارند.
بانک توان افشای اسامی مشتریان بدحساب خود را دارد اما کار بانک افشاکردن نیست، بلکه وصول مطالبات است. بانک باید از راههای قانونی و حقوقی و با رعایت اصول فنی و علمی، نسبت به حفظ حقوق خود و سپردهگذاران اقدام کند و مطالبات خود را وصول کند. بدیهی است اگر کار بهجایی برسد که افشاکردن هم یکی از راهحلهای وصول مطالبات معوق باشد، باید این کار را انجام دهند. نظام بانکی مستقل از مطالبات لاوصول خود؛ دچار کمبود سرمایه ثبتی است.
مجموع سرمایه ثبتی بانکهای ما نسبت به حجم اقتصاد کشور، بسیار پایین است و این یکی از مهمترین نقاط ضعف نظام بانکی ماست. این مشکل وقتی بیشتر جلوه میکند که بانکها بخواهند براساس اصول بانکداری فعالیت و نسبتهای فنی ازجمله نسبت کفایت سرمایه را رعایت کنند. هر بانک حداکثر ١٠ برابر سرمایهاش میتواند تسهیلات دهد و حداکثر ۲۰ درصد سرمایهاش را میتواند به یک ذینفع واحد بدهد. همین دو شاخص اگر بخواهد رعایت شود، بانکهای ما توان پرداخت تسهیلات جدید را نخواهند داشت. اگر بانک این نسبتها را رعایت نکند و بیش از ١٠ برابر سرمایه خود تسهیلات دهد، بانک پرریسکی خواهد بود. اخیرا نظام بانکی از طریق افزایش سرمایه و از محل تجدید ارزیابی داراییهای غیرمنقول، اقدام به بالابردن سرمایه خود کرده.
این کار در حد خود خوب بوده و سرمایه ثبتی بانکها در دفاترشان افزایش یافته. اما اولا هنوز هم رقم سرمایه ثبتی بانکها بسیار کمتر از رقم مورد نیاز اقتصاد است، ثانیا افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی داراییهای غیرمنقول، نمیتواند نقدینگی بانک را تأمین کند. ضمن اینکه باید بهیاد داشت که تجدید ارزیابی اموال غیرمنقول نوعی درآمد محسوب میشود، به آن مالیات تعلق میگیرد و دولت مساعدت کرده و از این محل، مالیاتی از بانکها نگرفت.
پس بانکها باز هم خطا کردند؟
نه، من این مسئله را به هیچوجه نفی نمیکنم و این اقدام در حدواندازه خودش خوب است، چون دفاتر و صورتهای مالی بانکها را آرایش کرده و به بانکها اجازه مانور داده، اما حرف من این است که این افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییهای غیرمنقول، راهحلی برای تأمین نقدینگی بانکها نیست چون با همه این اوصاف، هنوز هم سرمایه بانکها پایین است. الان شرایط ما بهجایی رسیده که عدهای همه تقصیرات را متوجه نظام بانکی میدانند و عنوان میکنند بانکها از منابع سرمایهای و سپردهای برای خود کیسه دوختند. به همین دلیل انگیزه افراد برای بهکارگیری سرمایهها از طریق فعالیتهای اقتصادی، کم شده است. هماینک وقت آن رسیده که بانکهای دولتی افزایش سرمایه دهند اما افزایش سرمایه بانکهای دولتی باید بهصورت واقعی از سوی دولت انجام شود.
یعنی همانطور که سهام بانکهای ملت، تجارت و صادرات واگذار شد، سهام بانکهای دولتی دیگر هم به مردم واگذار شود؟
بله، بانکهای دولتی از طریق فروش حقتقدم، سهام خود را به مردم و بخش خصوصی واگذار کنند تا وجوه حاصل از واگذاری سهام به مردم، مستقیم وارد بانک شود و قدرت و توان وامدهی آنها افزایش پیدا کند. راهحلهای مختلفی برای برونرفت از چالشهای اقتصادی وجود دارد. هیچکدام بهتنهایی همه مشکل را حل نمیکند. اما هریک بهتنهایی تأثیر محدود خود را دارد و باید از مجموعه راهحلها استفاده کرد.
یکسری از بانکها تخصصی و توسعهای هستند؛ مثل بانک توسعه صادرات، صنعت و معدن و کشاورزی و مسکن. منظور شما این است که این بانکها هم باید واگذار شوند؟
این بانکها باید وارد جرگه تخصصی خود شوند و بهعنوان بانک توسعهای و تخصصی، کار کنند.
راهحلهای دیگر چیست؟
یکی از الزامات اصلاح نظام بانکی این است که بانک مرکزی بر فعالیت بانکها نظارت مؤثرتری داشته باشد. باید جلو تخلفات بانکها و شرکتهای وابسته و صرافیهای آنها را بگیرند. البته من شهادت میدهم که تا حدود زیادی در این دولت جلو تخلفات بانکها و مدیران بانکی گرفته شده است.
یعنی نسبت به دولت قبل تخلفات کمتر شده است؟
بله، تخلفات کمتر از قبل شده.
یکی دیگر از معضلاتی که هماینک بانک مرکزی با آن دستوپنجه نرم میکند، وجود مؤسسات غیرمجاز پولی است که بنا را بر ساماندهی آنها در سال جاری گذاشته است.
در مورد ساماندهی مؤسسات غیرمتشکل و بدون مجوز که مشغول امور اعتباری و پولی هستند،زور بانک مرکزی به این مؤسسات بدون مجوز نرسیده، اما باید هر طور که میتواند این مؤسسات را برخط کند. میدانم ساماندهی مؤسسات غیرمجاز سخت است اما هر چقدر هم که سهامداران این مؤسسات غیرمجاز، قوی و ذینفوذ باشند، بازهم رئیس کل بانک مرکزی باید پیه همهچیز را به تن خود بمالد و با آنها برخورد کند و به راه راست بکشاند.
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]
صفحات پیشنهادی
در پی اعلام آزادی یک متهم در بیان سخنگوی قوه قضائیه صورت گرفت نگرانی از آزادی ب.ر بدهکار ۱۷۰۰ میلیارد تومانی ب
در پی اعلام آزادی یک متهم در بیان سخنگوی قوه قضائیه صورت گرفتنگرانی از آزادی ب ر بدهکار ۱۷۰۰ میلیارد تومانی بانکی کشور اتهام اخلال در نظام بانکی و صنعت پتروشیمیدر پی اظهارات سخنگوی قوه قضائیه در مورد طولانی شده پرونده برادران ر و آزادی یکی از متهمان آن لازم به یادآوری است شهریووزیر اقتصاد طرح تحول نظام بانکی تا پایان امسال نهایی میشود/ توسعه کشور نیازمند توسعه نهادهای مالی است
وزیر اقتصادطرح تحول نظام بانکی تا پایان امسال نهایی میشود توسعه کشور نیازمند توسعه نهادهای مالی استوزیر اقتصاد با اشاره به برنامههای این وزارتخانه برای اصلاح نظام بانکی از تدوین طرح تحول نظام بانکی تا پایان سال خبر داد و گفت با اجرای طرح تحول نظام بانکی چالشهای شبکه بانکی بکمالوندی: پیشنهاد مذاکره با آمریکا را صالحی مطرح کرد و اگر احمدینژاد همراهی لازم را انجام میداد، شاید وضعیت
کمالوندی پیشنهاد مذاکره با آمریکا را صالحی مطرح کرد و اگر احمدینژاد همراهی لازم را انجام میداد شاید وضعیت خیلی بهتر بود مواضع اوباما با مواضع کلیت نظام آمریکا متفاوت است سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت پیشنهاد مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا پیشنهاد شخص صالحی بوده و مقام معظم رهبانکها در دولت احمدینژاد با نفت چه کردند؟
بانکها در دولت احمدینژاد با نفت چه کردند قائممقام اسبق شرکت ملی نفت در گفتوگو با شرق بانکها در دولت احمدینژاد با نفت چه کردند روزنامه شرق تصور کنید صنایع دفاع وارد عرصه تجارت و بخش دو منظورهکردن صنایع دفاع شود و بخواهد این کار را با قوانین نظامی به نتیجه برسانداعلام آمادگی بانک مرکزی برای همکاری با نظام بانکی آلمان | خبرگزاری ایلنا
سیف خبر داد اعلام آمادگی بانک مرکزی برای همکاری با نظام بانکی آلمان ایلنا رییس کل بانک مرکزی در دیدار با هیات اقتصادی آلمان از اعلام آمادگی بانک مرکزی برای پذیرش هیاتی از نظام بانکی آن کشور برای مذاکره درباره چگونگی توسعه همکاری های دو جانبه خبر داد به گزارش ایلنا از روابط عمواعلام آمادگي بانک مرکزي براي همکاري با نظام بانکي آلمان
۲۷ خرداد ۱۳۹۴ ۱۶ ۲۵ب ظ سيف خبر داد اعلام آمادگي بانک مرکزي براي همکاري با نظام بانکي آلمان موج - رئيس کل بانک مرکزي در ديدار با هيات اقتصادي آلمان از اعلام آمادگي بانک مرکزي براي پذيرش هياتي از نظام بانکي آن کشور براي مذاکره درباره چگونگي توسعه همکاري هاي دو جانبه خبر داد به70 درصد چالش تولیدکنندگان کشور سیستم بانکی است/ اراده کافی برای مبارزه با قاچاق وجود ندارد
رئیس خانه اقتصاد ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران 70 درصد چالش تولیدکنندگان کشور سیستم بانکی است اراده کافی برای مبارزه با قاچاق وجود ندارد رئیس خانه اقتصاد ایران گفت در بیشتر مواقع بانکها به شرکت های تحت نظر خود تسهیلات ارائه داده و در این بین تولیدکننده واقعی از دستیابی بهناگفتههایی از تصمیم خسارتبار وزیر احمدینژاد
ناگفتههایی از تصمیم خسارتبار وزیر احمدینژاد پنج سال از زمانی که وزیر نفت دولت دهم سال ١٣٨٩ تصمیم به قطع سوآپ گرفت میگذرد آن زمان وزیر وقت نفت معتقد بود عملیات سوآپ برای ایران توجیه اقتصادی ندارد و سود حاصل از آن برای کشور رقمی در حدود ٢٠ سنت است در حالی که این عملیات حدودنظام بانکی کشور فانوسی روشن در جریان تقویت بنیان سیاست اقتصاد مقاومتی
رودهن نظام بانکی کشور فانوسی روشن در جریان تقویت بنیان سیاست اقتصاد مقاومتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت نظام بانکی کشور فانوسی روشن در جریان تقویت بنیان سیاست اقتصاد مقاومتی برگرفته از دیدگاه و اندیشه های ارزشی مقام معظم رهبری است به گزارش خبرنگار گرووزیر کشور دولت احمدی نژاد: چون نظامی هستم در «یکتا» عضویتی ندارم
وزیر کشور دولت احمدی نژاد چون نظامی هستم در یکتا عضویتی ندارم وزیر کشور دولت دهم گفت من عضو جبهه یکتا نیستم چون یک فرد نظامی هستم به گزارش نامه نیوز مصطفی محمد نجار وزیر کشور دولت دهم در پاسخ به این پرسش که آیا جبهه یکتا برای دهمین دوره انتخابات مجلس برنامهای دارد یا ختخلف احمدينژاديها بيش از اين حرفهاست
تخلف احمدينژاديها بيش از اين حرفهاست دولت پاك دستان دولتي كه ادعا ميكرد با فساد مبارزه ميكند و ليستي از مفاسد در جيب دارد اخيرا با دستگيري و بازداشت معاونانش مواجه است محمود احمدينژاد كه همه را از رئيس قوه مقننه تا مسئولان اجرايي گذشته كشور را تهديد ميكرد و هميشه با داشتطرح تحول نظام بانکی امسال نهایی میشود |اخبار ایران و جهان
طرح تحول نظام بانکی امسال نهایی میشود وزیر اقتصاد با اشاره به برنامههای این وزارتخانه برای اصلاح نظام بانکی از تدوین طرح تحول نظام بانکی تا پایان سال خبر داد و گفت با اجرای طرح تحول نظام بانکی چالشهای شبکه بانکی برطرف خواهد شد کد خبر ۵۰۹۴۸۴ تاریخ انتشار ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲فعالیت 432 نظام صنفی کشاورزی در کشور
یکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۱ معاون سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت 432 نظام صنفی کشاورزی با عضویت بیش از 650 هزار نفر در کشور فعالیت میکنند به گزارش خبرنگار ایسنا در قزوین مرتضی ادیب امروز - یکشنبه - در کارگاه آموزشی تاثیر مهارتهای ارتباطی و شیوههای مشارکت اعضاء در توسعه فعاتحقق 35 میلیون شغل در گرو اصلاح نظام بانکی
جمعه ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸ ۳۸ اگر نظام بانکی فعلی که بیشتر در خدمت کارهای واسطهای است اصلاح نشود دستیابی به 35 میلیون شغل امکانپذیر نخواهد بود علیرضا معینی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان این مطلب اظهار کرد برای رسیدن به 35 میلیون شغل تا افق 1404 چند کار کلیدی باید انجامدولت قبل با نظام بانکی کشور چه کرد؟
شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷ ۴۳ طهماسب مظاهری رئیس اسبق بانک مرکزی ایران که روزگاری سعی کرد خزانه بانک مرکزی دولت قبل را سهقفله کند تا از دستدرازیها و بحران فعلی در امان بماند در گفتوگویی با شرق وضعیت کنونی نظام بانکی کشور را فاجعهآمیز میداند به گزارش ایسنا مشروح این گفتهشدار کارشناسان به وقوع زلزله در نظام پولی کشور
اعتبار شبکه بانکی در سراشیبی سقوط هشدار کارشناسان به وقوع زلزله در نظام پولی کشور ماجرای ادامه فعالیت موسسات غیرمجاز با انحلال موسسه مالی و اعتباری میزان ابعاد تازهتری به خود گرفته است به گزارش جام نیوز شرکت تعاونی اعتباری میزان یکی از حاشیهسازترین موسسات مالی دراز ماجرای پخش اعلامیه شبهداعشی در کشور تا ترانهسرایی «اندک اندک» برای یاران احمدینژاد! +تصویر
از ماجرای پخش اعلامیه شبهداعشی در کشور تا ترانهسرایی اندک اندک برای یاران احمدینژاد تصویر حضور افراد و چهرههای مختلف در شبکههای اجتماعی روز به روز بیشتر و جدیتر میشود و اخبار مهم به سرعت موجی از واکنشها و تحلیلها را در این شبکهها به دنبال دارد آخرین نیوز در ادامه-
اقتصادی
پربازدیدترینها