واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر صنعت: پیوند صنعت و دانشگاه به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک می کند قزوین- ایرنا- معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: پیوند هرچه بیشتر میان صنعت و دانشگاه، به تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور کمک می کند.
به گزارش ایرنا، علی اصغر توفیق روز یکشنبه در همایش تجلیل از صنعتگران و معدن کاران نمونه استان قزوین که با حضور جمعی از مسوولان و تعدادی از فعالان صنعتی و اقتصادی برگزار شد، فاصله میان علم و صنعت در کشور را زیاد خواند و افزود: با این وجود، دولت تدبیر و امید برای به حرکت درآوردن چرخ صنعت و رونق دوباره این حوزه، عزم جدی برای نزدیک کردن این دو بخش به یکدیگر دارد.
وی در ادامه از نیروی انسانی به عنوان بزرگترین دارایی های نامشهود هر کشور یاد کرد و افزود: باید اعتراف کرد ما نسبت به این دارایی غفلت کرده ایم.
توفیق با بیان اینکه بخش زیادی از درآمدهای کشورهای توسعه یافته از سرمایه های نامشهود مثل فکر، دانش و اندیشه بدست می آید، افزود: این موضوع در کشور ما مورد کم توجهی واقع شده است.
وی در ادامه از مهارت به عنوان بالاترین رکن توسعه صنعتی در کشور یاد کرد و گفت: تقویت مهارت در جامعه یک ضرورت انکار ناپذیر است که می تواند زمینه رشد و توسعه صنعت را نیز با خود بدنبال داشته باشد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر صنعت و معدن در ادامه از اجرای آیین نامه های طرح پسا دکترا صنعتی و فرصت مطالعاتی در حوزه تولید برای اساتید دانشگاهی خبر داد و گفت: براساس این آیین نامه، دارندگان مدرک تحصیلی دکترا که خواهان جذب به عنوان اعضای هیات علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی هستند به مدت یک سال در واحدهای صنعتی ، معدنی و تجاری حضور پیدا کرده و از نزدیک با مسایل و مشکلات بخش تولید و صنعت آشنا می شوند.
وی، گسترش ارتباط اساتید دانشگاهی با صنعت، کمک به افزایش توان و مهارت های عملی متقاضیان جذب به عنوان اعضای هیات علمی دانشگاه ها ، استفاده از ظرفیت های دانشگاهی کشور برای حل مسایل فنی بنگاه های تولیدی و ارتقای علمی کارکنان بنگاه های اقتصادی را از اهداف مهم این آیین نامه خواند.
توفیق اظهار داشت: این آیین نامه ها نشان می دهد گام های عملیاتی برای افزایش ارتباط میان صنعت و دانشگاه ها در کشور برداشته شده است و در این زمینه شاهد تصمیمات و اقدامات امیدوار کننده ای هستیم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه 40 درصد تولید ناخالص ملی مربوط به واحدهای صنعتی ، معدنی و تجاری است، اظهار کرد: از این رو ضرورت دارد برای تقویت این واحدها و افزایش بازدهی آنها از ظرفیت دانشگاه های کشور به شکل حداکثری استفاده شود.
توفیق در پایان، ایجاد شهرک های علمی و فناوری و اعطای تسهیلات به شرکت های دانش بنیان را از جمله اقدامات وزارت صنعت ، معدن و تجارت برای ارتباط بیشتر با بخش دانشگاهی کشور نام برد و بر ضرورت ایجاد شرکت های دانش بنیان در صنایع بزرگ کشور تاکید کرد.
در این مراسم از 40 صنعتگر و معدن کار برتر استان قزوین با اهدا لوح تقدیر، تجلیل شد.
بر اساس آخرین آمار، استان قزوین دارای سه هزار و 257 واحد تولیدی فعال است.
7389/ 3013/1772
14/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]