تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به خداوند امیدوار باش، امیدی که تو را بر انجام معصیتش جرات نبخشد و از خداو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804772111




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه نابرابري كه ورزش را زمين مي‌زند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نگاه نابرابري كه ورزش را زمين مي‌زند
نویسنده : دنیا حیدری 
نگاه نابرابر، صداي همه را يكي پس از ديگري درآورده است؛ نگاه تبعيض‌آميزي كه چون ميراث، از وزيري به وزير ديگر منتقل مي‌شود هر كه مي‌آيد، سفت و سخت به آن پايبند است.  پيش‌تر اين نگاه نابرابر و تبعيض‌ها بين فوتبال و غيرفوتبال خلاصه مي‌شد؛ تبعيضي كه صداي خيلي‌ها را درآورده بود كه چرا بايد فوتبالي كه هيچ بازدهي‌اي ندارد تا اين اندازه مورد توجه قرار بگيرد و ساير رشته‌هاي ورزشي كه عنوان‌ها و مدال‌هاي در خور توجه نيز كسب مي‌كنند، نيمي از اين توجه را به خود نبينند. اين نگاه البته بعد از حضور گودرزي اندكي مورد اصلاح قرار گرفت، شايد چون وزير دولت تدبير و اميد اعتقادي به فوتبال نداشت و با شعار توجه به ساير رشته‌هاي ورزشي وارد ميدان شد.
اين شعار جاي اميدواري داشت براي رشته‌اي منهاي فوتبال كه هميشه مهجور بود، اما كم شدن توجه‌ها به فوتبال نيز نتوانست دردي از بسياري از رشته‌هاي ورزشي دوا كند، چراكه نگاه تبعيض‌آميز هنوز هم بسياري از رشته‌هاي ورزشي را آزار مي‌دهد. در حالي كه تصور مي‌شد كم شدن توجه‌ها به فوتبال به سود رشته‌هاي ديگر باشد، اما اين اتفاق رخ نداد و اين توجه باز هم تنها به چند رشته خاص معطوف شد تا ساير رشته‌ها همچنان مظلومانه با اين تبعيض و نامهرباني دست به گريبان باشند.
پاي مسابقات بين‌المللي مهم يا كم‌اهميت كه پيش مي‌آيد، از همه رشته‌هاي ورزشي توقع مدال و كسب عنوان وجود دارد. اين چيزي است كه بارها و بارها از زبان مسئولان شنيده مي‌شود و در صورت عدم‌كسب مدال و عنوان، انتقادهاي فراواني مي‌شود و گاه حتي تهديد به عدم اعزام دوباره در مسابقات آتي يا كسر بودجه، اين در حالي است كه عدم توجه يكسان به رشته‌هاي ورزشي و تبعيض فاحشي كه بين آنها مي‌شود، خود اصلي‌ترين دليل عدم نتيجه‌گيري بسياري از رشته‌هاي ورزشي است.  كمبود امكانات و بودجه در رشته‌هاي ورزشي مسئله واضحي است كه به هيچ عنوان نمي‌توان آن را تكذيب يا رد كرد. ورزش ايران هم با علم به اين مسئله سعي مي‌كند با تلاش بيشتر اين معضل و ضعف را تحت پوشش قرار داده و بر مسائل و مشكلات فائق ‌آيد. در اين بين اما نگاه تبعيض‌آميز وزارت ورزش به برخي رشته‌هاي ورزشي و در مقابل توقع يكسان از ديگر رشته‌ها براي كسب مدال و عنوان و موفقيت مسئله‌اي منطقي به نظر نمي‌رسد كه بدون شك بايد مورد تجديدنظر قرار گيرد.
درست است كه ورزشكاران سعي مي‌كنند با تلاش و استفاده از حداقل امكانات به بهترين‌ها دست يابند و نمونه بارز آن نيز در رشته‌هايي چون تيراندازي كاملاً مشهود است اما واقعيت اين است كه اين تلاش تا زماني ادامه خواهد داشت كه نگاه‌ها به همه رشته‌هاي ورزشي به يك اندازه باشد و تبعيضي قائل نشود. در حالي كه نگاه وزارت ورزش به همه رشته‌هاي ورزشي به يك اندازه و دور از تبعيض نيست و اين مسئله صداي بسياري از رشته‌هاي ورزشي را درآورده كه تا ديروز اگر تنها بحث فوتبال بود و محبوبيت آن، حال اين تبعيض بين منهاي فوتبالي‌ها ايجاد شده است؛ تبعيضي كه مي‌تواند انگيزه و روحيه ساير رشته‌هاي ورزشي را تحت تأثير قرار داده و توانايي‌هاي آنها را كاهش دهد!
كمبود بودجه بهانه‌اي دست به نقد است كه باعث مي‌شود اعزام‌هاي تيم‌هاي ورزشي با چالش مواجه شود و اردوهاي آنها كنسل؛ مسئله‌اي كه تأثير مستقيمي روي كسب سهميه آنها براي المپيك يا مسابقات مهم بين‌المللي دارد و علاوه برآن، آمادگي ورزشكاران را زير سؤال مي‌برد. در مقابل در زمان عدم موفقيت كمتر كسي به سهم وزارت ورزش در اين مقوله اشاره مي‌كند و آن‌كه زير سؤال مي‌رود ورزشكار، كادر فني و نهايتاً فدراسيون مذكور است و بس. اين در حالي است كه وزارت ورزش به عنوان متولي ورزش با نگاهي تبعيض‌آميز در فراهم كردن امكانات و شرايط براي همه رشته‌هاي ورزشي نقشي پررنگ در موفقيت يا عدم موفقيت رشته‌هاي ورزشي دارد؛ وزارت ورزشي كه در زمان موفقيت باعث و باني است و در عدم موفقيت‌ها، هيچ كاره! هرچند در موفقيت‌ها نيز اين نگاه تبعيض‌آميز وجود دارد، به طوري كه موفقيت برخي رشته‌هاي ورزشي با كمترين توجهي هم مواجه نمي‌شود و در مقابل موفقيت برخي رشته‌هاي ديگر با تقديرهاي آنچناني همراه است. حال آنكه اندك توجهي به برخي رشته‌هاي ورزشي مي‌تواند روحيه و انگيزه آنها را براي كسب موفقيت‌هاي بعدي افزايش دهد، اما گاه حداقل‌ها هم از برخي رشته‌هاي ورزشي دريغ مي‌شود! در حالي كه اين نگاه نابرابر مي‌تواند ورزش را زمين بزند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن