واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دبیر انجمن فولاد از ارائه پیشنهاد این انجمن به وزیر صنعت برای ایجاد تغییراتی در تعرفه واردات ورقهای فولادی و اعمال تعرفه پلکانی خبر داد.
به گزارش تراز ، رسول خلیفه سلطانی در یک نشست خبری اظهار داشت: در حال حاضر قیمت محصول نهایی فولاد وارداتی پایینتر از قیمت مواد اولیه مورد نیاز برای تولید فولاد در کشور است و این در شرایطی است که برای حمایت از تولید داخل نیازمند اعمال تعرفههای وارداتی مانند کشورهای دیگر هستیم.
وی ادامه داد: برای امسال قرار بود تعرفه پلکانی در واردات فولاد اعمال شود، اما در نهایت عملی نشد و به همین دلیل در جلسهای که اخیراً با حضور تولیدکنندگان فولاد برگزار شد، مقرر شد، پیشنهادی برای اصلاح تعرفههای واردات ورقهای فولادی به وزیر صنعت ارائه شود تا این تعرفهها به صورت پلکانی وضع و اجرایی شوند.
خلیفه سلطانی توضیح داد: در این راستا، پایه تعرفهای واردات شمش و اسلب برای ورق سرد 5 درصد بالاتر از ورق گرم، برای ورق پوششدار 5 درصد بیشتر از ورق سرد و برای ورقهای رنگی 5 درصد بیشتر از ورقهای پوششدار پیشنهاد شده است.
به گفته خلیفهسلطانی، در حال حاضر تعرفه واردات ورقهای رنگی و سرد پایینتر از تعرفه واردات ورقهای گرم است. همچنین پایه تعرفه واردات ورقهای گرم از 15 درصد به 25 درصد افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: در نامه انجمن فولاد به وزیر صنعت، تعرفه واردات ورقهای سرد فولادی 30 درصد، ورقهای پوششدار 35 درصد و ورقهای رنگی 40 درصد پیشنهاد شده است.
وی در ادامه با اشاره به اختصاص جوایز صادراتی به تولیدکنندگان فولاد در برخی کشورها، گفت: این مسئله باعث دامپینگ محصولات فولادی در بازارهای جهانی شده که برای مقابله با آن باید تعرفههای مناسب در ایران وضع شود.
دبیر انجمن فولاد همچنین با بیان اینکه در برخی بندهای تعرفهای، بخشی با عنوان «سایر» وجود دارد، گفت: این مسئله باعث ایجاد استثناء نابجا در واردات برخی محصولات فولادی شده و همچنین راهی برای دور زدن تعرفهها است که به وزیر صنعت پیشنهاد کردیم تا بند «سایر» نیز به عددهای مشابه با عددهای اصلی تغییر کند.
وی در ادامه با بیان اینکه تناسبی بین قیمت داد و ستد در زنجیره فولاد از گندله تا آهن اسفنجی و محصول نهایی وجود ندارد، گفت: در نامه به وزیر صنعت درخواست کردیم تا این تناسب نیز برقرار شود.
به گزارش فارس، رسول عرفانیان عضو انجمن فولاد نیز در این نشست با بیان اینکه از خرداد سال قبل تا کنون تولیدکنندگان فولاد با شرایط سختی روبهرو شدهاند، گفت: کاهش ارزش ریالی روبل و یورو و دامپینگ محصولات چینی باعث ایجاد این وضعیت در صنعت فولاد کشور شده است.
وی افزود: قبلاً پیشنهاد حذف ارز مبادلهای برای واردات فولاد را مطرح کرده بودیم که عملیاتی شد، اما بعد از 72 ساعت با پافشاری برخی واردکنندگان لغو شد.
به گزارش فارس، محمود اکبری عضو انجمن فولاد نیز در این نشست با اشاره به شروع بحران در فولادسازیهای کشور، گفت: اختلاف زیادی بین قیمت فولاد در بازار داخلی و بازارهای جهانی وجود دارد که باعث شده تولیدکنندگان با ظرفیت پایینی فعال باشند.
وی تأکید کرد: خریداران طرحهای هشتگانه فولادی نیز به سمت واگذاری این طرحها پیش رفتهاند، زیرا تولید برای آنها صرفه اقتصادی ندارد.
وی تأکید کرد: با این شرایط، تحقق برنامه تولید 55 میلیون تن فولاد با سختی همراه خواهد بود.
منبع: فارس
زمانبندی انتشار: 8 تير 1394 - 14:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]