واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
نیروگاه لندن مکان هنری میشود/ حلقه مفقوده در توسعه تئاتر ایران
شناسهٔ خبر: 2788271 - شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۰
هنر > تئاتر
لندن با وجود فضاهای تئاتری و هنری متعددی که در خود جای داده، شاهد احیای مکانهای قدیمی صنعتی با کاربری هنری نیز هست؛ الگویی که میتواند راهی برای توسعه تئاتر ایران باشد. به گزارش خبرنگار مهر، تلگراف در خبری اعلام کرد که نیروگاه «Battersea» که پیش از این به عنوان عکس روی جلد آلبوم موسیقی «حیوانات»، گروه موسیقی «پینک فلوید»، مکانی در موزیک - ویدئوی «The Jam»، استفاده شده در فیلمی برای گروه موسیقی «بیتلز» و اثری از آلفرد هیچکاک مورد استفاده قرار گرفته قرار است از سوی مرکز هنری «Battersea» که مدیریت مطرحترین سالنهای تئاتر و مکانهای هنری در جنوب شهر لندن را عهدهدار است، با هزینهای بالغ بر ۶ بیلیون یورو، احیا و به مکانی هنری با طراحی و فضاهایی نوآورانه تبدیل شود.
به گفته مدیران کمپانی «Battersea»، قرار است این کمپانی و نیروگاه «Battersea» فضای هنری - اجتماعی جدیدی را برای مردم شهر لندن فراهم کنند. این پروژه عظیم و درخور توجه قرار است در سال ۲۰۲۵ به بهرهبرداری برسد.
توجه به احیای نیروگاه «Battersea» آنهم در قالب مکانی هنری از یک منظر برای مدیریت هنری ایران قابل تأمل است و آن اینکه شهر لندن در درون خود میزبان فضاها و مکانهای متعدد هنری است ولی علیرغم این تعدد مکانی، باز هم مدیران هنری این شهر به دنبال احیای مکانهای قدیمی و صنعتی و تبدیل آنها به فضاهایی هنری هستند. جالب است بدانیم که در شهر لندن مراکز بزرگ هنری نظیر مرکز «ساوت بنک»، «باربیکن»، «وست اند» و «اولد ویک» وجود دارند که هر کدام با سالنهای متعددی که در اختیار دارند، در زمینه موسیقی، تئاتر و هنرهای تجسمی فعالیت میکنند.
عملیات احیای نیروگاه شروع شده استبه عنوان مثال مرکز «ساوت بنک» دارای «رویال فستیوال هال»، «کوین الیزابت هال»، «هیوارد گالری»، «نشنال تئاتر» و «نشنال فیلم» است.
در عرصه هنری ایران بارها و بارها در خصوص کمبود فضاهای مناسب به ویژه فضاهای مورد نیاز برای تئاتر، گلایههایی از سوی جامعه تئاتری ایران و وعدههایی از سوی مدیران و مسئولان هنری و تئاتری وجود داشته است اما هیچگاه برنامه و راهکاری مناسب از سوی تصمیمگیرندگان هنری ایران برای رفع این معضل بزرگ، ارائه نشده است.
این در حالی است که مدیران و مسئولان هنری و تئاتری کشور میتوانند با رایزنیهای لازم با نهادها و سازمانهای دیگر، بسیاری از بناهای قدیمی شهر تهران و فضاهای صنعتی از کارافتاده حومه شهر تهران را احیا و تبدیل به مکانهایی هنری کنند و اقدامی مؤثر در جهت توسعه فضاهای تئاتری در کشور انجام دهند. احیای نیروگاه «Battersea» نمونهای بارز در زمینه دغدغه رشد و توسعه فضاهای هنری و تئاتر است که این دغدغه حلقه گمشده دغدغههای مدیران و مسئولان هنری و تئاتری ایران است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]