تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندانتان را به سه چيز ادب كنيد: عشق به پيامبرتان، عشق به خاندان او، و قرآن خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834365502




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موثر نبودن کاهش نرخ سود بر عملکرد بخش تولید/ بهره بخش تولید در دنیا حدود 5 درصد است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس اقتصادی؛ موثر نبودن کاهش نرخ سود بر عملکرد بخش تولید/ بهره بخش تولید در دنیا حدود 5 درصد است تهران - ایرنا - یک کارشناس مسایل اقتصادی با بیان اینکه نرخ سود بخش تولید در سایر کشورها حدود 5 درصد و در ایران دو رقمی است، گفت: بالا بودن هزینه های تامین نقدینگی بخش تولید موجب افزایش بهای تمام شده می شود و توان رقابتی محصولات ایرانی با رقبای خارجی را کاهش می دهد.


علی اکبر نیکواقبال در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا؛ رونق بخش صنعت را اولویت اساسی اقتصاد دانست و افزود: مهمترین مشکل این بخش کمبود منابع مالی بانک ها برای ارایه تسهیلات است زیرا کاهش چهار درصدی نرخ سود نیز تاثیری بر عملکرد تولید نخواهد داشت.
وی با بیان آنکه نرخ سود بانکی باید متناسب با بازدهی صنعت در نظر گرفته شود، افزود: نرخ سود در حقیقت بخشی از قیمت تمام شده کالاست بنابراین اگر نرخ بازدهی صنعت حدود 23 درصد باشد، نرخ سود بانکی باید چند درصد کمتر از آن و تقریبا معادل 20 درصد درنظر گرفته شود.
این کارشناس اقتصادی درباره تاثیرگذاری کاهش نرخ سود بانکی بر اقتصاد به ویژه مراکز تولیدی و صنعتی، گفت: تعیین نرخ سود فرآیندی پیچیده است زیرا رسیدن به نقطه ای اصولی با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی نیازمند انجام کار کارشناسی دقیق است اما به نظر می رسد کاهش چهار درصدی فعلی نمی تواند به نحو شایسته در مراکز تولید و صنعت کارساز باشد.
وی ادامه داد: براساس مصوبه جدید شورای پول و اعتبار نرخ سود تسهیلات مشارکتی 24 درصد و نرخ سود تسهیلات مبادله ای 21 درصد اعلام شده که با این نرخ های بالا بخش تولید نمی تواند رونق یابد.
به گفته این استاد دانشگاه؛ تفاوت سه درصدی در نرخ سود تسهیلات مشارکتی با تسهیلات مبادله ای باعث می شود، بانک ها برای کسب سود حداکثری، تسهیلات مبادله ای ارایه دهند از این رو تا زمانی که منابعی برای پرداخت تسهیلات به بخش تولید در بانک ها نباشد، کاهش نرخ سود تسهیلات مشکلی را حل نمی کند.
وی با تاکید بر اینکه باید ساز و کاری برای افزایش منابع بانکی داشته باشیم، افزود: عملکرد برخی موسسات مالی و اعتباری برای بخش صنعت مشکلاتی ایجاد می کند چرا که این موسسات با جذب سرمایه های مردم و هدایت منابع بانکهای دولتی به سمت خود و پرداخت سودهای بالا، عملا به ایجاد تورم دامن می زنند.
لازم به ذکر است؛ اخیرا نرخ سود تسهیلات بانکی چهار درصد کاهش یافت تا امیدی به بخش صنعت که بیش از همیشه از کمبود نقدینگی رنج می برد، دمیده شود اما به نظر می رسد این کاهش چهار درصدی هم نمی تواند انتظارات صنعتگران را برآورده کند.
این در حالی است که سال گذشته حدود 340 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به بخش های مختلف ارایه شد که براساس آمار بانک مرکزی 31 درصد از کل تسهیلات پرداختی مربوط به گروه صنعت و معدن بوده اما برغم افزایش این سهم نسبت به سال قبل از آن، صنعتگران همچنان از میزان تسهیلات پرداختی رضایت ندارند.
البته نعمت زاده وزیر صنعت پیشتر گفته بود که سهم صنعت و معدن در اقتصاد باید حداقل به 42 درصد برسد تا زمینه های خروج از رکود فراهم شود.
اقتصام (4)1070**1558



03/03/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن