واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مقام مسوول: تغییر بی رویه کاربری اراضی چالش بزرگ بخش تولید کشاورزی است مراغه - ایرنا - مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: صیانت از اراضی کشاورزی در راستای قوانین و مقررات یک تکلیف همگانی بوده و تغییر بی رویه کاربری اراضی، چالش بزرگ بخش تولید است.
به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی این سازمان، قاسم جعفروند در نشست بررسی طرح شبکه پهنه بندی در هشترود، بر مدیریت صحیح و اصولی بر اراضی کشاورزی به منظور جلوگیری از تغییر کاربری و یکپارچه سازی اراضی و افزایش تولید و امنیت غذایی تاکید کرد.
وی اظهارکرد: با اجرای طرح پهنه بندی روستاهای هشترود و حضور مستمر کارشناسان کشاورزی، شرایط تجمیع، تجهیز و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی و به تبع آن افزایش کمی و کیفی تولید محصولات فراهم می شود.
مدیر اموراراضی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی بابیان اینکه پدیده تغییر بی رویه کاربری اراضی، کشاورزی را تهدید می کند، ادامه داد: در سال های اخیر شاهد تخریب و تغییر کاربری غیرمجاز زمین های کشاورزی، جنگلی و مراتع و ساخت و سازهای بی رویه هستیم که ادامه روند فعلی، خطرات و مشکلات بیشماری را در پی خواهد داشت.
جعفروند با اشاره به اینکه زمین های زراعی به صورت قطعات پراکنده و در اندازه های مختلف مورد بهره برداری قرار می گیرد، یادآوری کرد: پراکندگی اراضی باعث دشواری و اتلاف وقت در استفاده از عوامل تولید شده و مشکلات زیادی را برای بهره برداران به وجود آورده است.
وی گفت: به دلیل یکپارچه نبودن اراضی، امکان اجرای امور زیربنایی مانند شبکه های آبرسانی، زهکشی، تسطیح اراضی و احداث جاده های بین مزارع و کشت کامل مکانیزه ممکن نمی شود.
جعفروند اضافه کرد: تمام کارشناسان و مروجان طرح پهنه بندی، موظفند در خصوص تجمیع و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی، نظارت بر مجوزهای تبصره یک و چهار، نظارت بر اراضی واگذاری هر شش ماه یک بار و شناسایی هرگونه تغییر کاربری های غیر مجاز این مدیریت را کمک کنند.
وی صدور اخطار به افراد متخلف که اقدام به تغییر کاربری غیرمجاز کرده و توقف عملیات اجرایی را از دیگر وظایف کارشناسان مرکز جهاد کشاورزی در شهرستان ها عنوان کرد و گفت: کارشناسان و مروجان در صورت تمکین نکردن متخلفان، باید تبصره دو ماده 10 قانون حفظ اراضی را اعمال کرده و با مراقبت از هرگونه تفکیک اراضی کشاورزی، اراضی بدون کشت را پایش و شناسایی کرده و با اخطار به مالکان و برگزاری کلاس های آموزشی برای کشاورزان و بهره برداران تلاش دوچندان کنند.
شهرستان هشترود حدود 85 هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که پنج هزار هکتار آن به باغات اختصاص دارد.
در این شهرستان سالانه حدود 230 هزار تن انواع محصولات کشاورزی و باغی تولید می شود که عمده محصول تولیدی آن گندم بوده که به علت تولید بیشترین میزان این محصول به انبار غله آذربایجان شرقی شهرت دارد.
هشترود با حدود 70 هزار نفر جمعیت در 120 کیلومتری جنوب شرقی تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
3034/8023/1756
21/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]