واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی: تولید دانش فنی و تقاضا محور کردن تحقیقات بخش کشاورزی ضروری است کرج- ایرنا- معاون پژوهشی و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی یکی از مهمترین راه های استقلال کشور و رفع مشکل در صنایع را تولید دانش فنی دانست و گفت: تولید دانش فنی و تقاضا محور کردن تحقیقات بخش کشاورزی اصلی ضروری محسوب می شود.
به گزارش ایرنا، غلامحسین طهماسبی روز چهارشنبه در سی و ششمین سمینار سالانه کارخانه های قند و شکر کشور که در موسسه تحقیقات، اصلاح و تهیه بذر چغندر قند کرج برگزار شد، افزود: سیاست های وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی در جهت تامین امنیت غذایی و استقلال کشور در این حوزه است.
وی اظهار داشت: براساس سیاست های وزارت جهاد کشاورزی، تقاضا محور کردن و کاربردی شدن تحقیقات کشاورزی یکی از مهمترین برنامه هایی است که باید به اجرا درآید.
طهماسبی گفت: به همین منظور یکی از مهمترین اهداف این سازمان، برنامه محور و تقاضا محور شدن تحقیقات کشاورزی با استفاده از تمام ظرفیت های داخل کشور در بخش های دولتی، خصوصی، تحقیقاتی ودانشگاهی است.
معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی یکی از وظایف محققان در سازمان تحقیقات کشاورزی را آینده پژوهی و ترسیم راه آینده با توجه به شرایطی که هر روزه به دنیا تحمیل می شود دانست و ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی موجود در دنیا که هر روز بحرانی تر می شود، وظیفه محققان سنگین تر شده است.
معاون پژوهشی و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: براساس پیش بینی های انجام شده تا سال 2015 ، 4/2 درجه سانتیگراد و تا سال 2050 حدود چهار درجه سانتیگراد دمای هوا افزایش یابد. در چنین شرایطی کشور ما به لحاظ قرار گرفتن در یک منطقه خشک و نیمه خشک افزایش دمای بیشتری خواهد داشت که شرایط بسیار سختی را بر ما تحمیل خواهد کرد.
طهماسبی نتیجه این شرایط را گسترش بحران آب در کشور دانست و اظهار داشت: با توجه به اینکه پیش بینی می شود جمعیت جهان تا سال 2050 به حدود 11 میلیارد نفر برسد، با افزایش حدود 60 درصدی تقاضای غذا مواجه می شویم.
وی افزود: پیش بینی این وضعیت و مدیریت تمامی ظرفیت های موجود، کار را برای محققان به لحاظ استفاده بهینه از ظرفیت ها، (آب، خاک ، نهاده ها) و تلاش آن ها برای ارایه الگوی کشت های مناسب در آن شرایط سنگین تر می کند.
معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی یکی از راه های مقابله با این بحران در صنعت را تولید دانش فنی مطابق با همان صنعت دانست و افزود: اولین شرکت دانش بنیان در حوزه تولید قند و شکر فعال شده که برای کارآمد کردن، تلاش می کنیم که به بخش خصوصی واگذار شود.
وی اظهار داشت: چرخه کامل مربوط به صنعت قند در اختیار بخش خصوصی قرار دارد که شرایط بهتری نسبت به دیگر محصولات بوجود می آورد تا در شرایط آتی کشور، تولید، توسعه و پایداری را برای کشور رقم بزند.
طهماسبی با اشاره به اهمیت تحقیقات در زمینه چغندر قند و وجود یک سازمان تحقیقاتی مستقل برای آن، گفت: بیشتر تمرکز موسسه تحقیقات چغندر قند در این شرایط، فراهم آوردن شرایطی برای توسعه کشت پاییزه و معرفی ارقام مناسب آن شرایط و استقرار و اجرای فناوری های برتر دنیا است.
وی افزود: در تلاش هستیم تا متوسط تولید قند وشکر را به متوسط دنیا برسانیم که براساس آمارهای موجود متوسط تولید در سال 75 از 30 تن به بیش از 45 تن در سال 93 رسیده که نشان دهنده تلاش تمامی مجموعه ها در این زمینه است.
این مقام مسوول ادامه داد: در نظر داریم در زمینه کشت چغندر قند در افق 1404 به متوسط دنیا که حدود 56 تن در هکتار است برسیم که این موضوع محقق نمی شود بجز در کنار هم قرار گرفتن فعالیت های تمامی عوامل مثل موسسه تحقیقات، دانشگاه و بخش خصوصی.
سی و ششمین سمینار سالانه کارخانه های قند و شکر ایران با حضور صاحبان صنایع قند و شکر، کارشناسان و محققان این بخش به مدت دو روز ادامه دارد.ک/2
6156/1535
16/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]