واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۴:۳۰ب.ظ)
نقش موثر کارشناسان پهنه بندي بر جلوگيري از تغيير کاربري غيرمجاز اراضي کشاورزي موج - مدير امور اراضي سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي بر حضور مستمر و موثر کارشناسان طرح پهنه بندي و مروجين کشاورزي بر جلوگيري از تغيير کاربري هاي غيرمجاز اراضي کشاورزي تاکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، قاسم جعفروند در کارگاه آموزشي منطقه اي طرح پهنه بندي روستاها در مجتمع شهيد کسائي تبريز که با حضور کارشناسان و مروجان طرح پهنه بندي مراکز جهادکشاورزي شهرستانهاي استان آذربايجان شرقي برگزار شده بود با اعلام اين مطلب افزود: کشاورزي يکي از منابع اصلي تغذيه انسان است و به عنوان يکي از اهرم هاي استقلال اقتصادي و سياسي هر کشور به حساب مي آيد از اين رو است که زمين و کشاورزي از ديدگاه اسلام و قرآن داراي ارزش و اهميت بالايي مي باشد.
وي با بيان اينکه عوامل زيادي در ناپايداري و تغيير کاربري اراضي نقش دارند افزود: گسترش شهرها و توسعه شهر نشيني، استقرار 70 درصد شهرهاي کشور بر روي اراضي قابل کشاورزي، تغيير و تبديل بخش قابل ملاحظه اي از اراضي زراعي و باغي، محدوديت منابع آبي و کاهش نزولات جوي، رشد تصاعدي ارزش زمين پس از افراز، تفکيک و تغيير کاربري و الحاق آن به محدوده شهرها، عدم همکاري دستگاههاي اجرايي در جلوگيري از ساخت و سازهاي غيرمجاز، عدم صدور احکام مناسب و بازدارنده از سوي محاکم قضايي و کندي در رسيدگي به پرونده ها و عدم اجراي آمايش سرزمين در کشور، کمبود نيروي انساني و امکانات و اعتبارات همگي روند تغيير کاربري غير مجاز اراضي را تشديد کرده است.
جعفروند با اشاره به اينکه اکثر قريب به اتفاق وظايف و ماموريت هاي مديريت امور اراضي سازمان حاکميتي است، افزود: بر همين اساس اين مديريت نقش بارزي در فراهم آوري شرايط براي تحقق توسعه کشاورزي و تامين امنيت غذايي بر عهده دارد.
وي ماموريت اصلي امور اراضي استان را حفظ کاربري اراضي کشاورزي، يکپارچگي و بهره وري اراضي کشاورزي، واگذاري و توسعه اراضي کشاورزي، ساماندهي و تعيين تکليف اراضي، تامين اراضي مورد نياز بخش هاي صنعت، خدمات و مسکن، حفظ متقابل حقوق مردم و دولت در امور مربوط به اراضي و مرجعيت امور زمين عنوان نموده و خواستار حضور مستمر و موثر کارشناسان طرح پهنه بندي و مروجين کشاورزي بر جلوگيري از تغيير کاربري هاي غيرمجاز اراضي کشاورزي شد.
مدير امور اراضي سازمان جهاد کشاورزي استان با بيان اينکه بسياري از اراضي به صورت مجاز و غيرمجاز تغيير کاربري داده شده و از چرخه توليد خارج مي شوند، ادامه داد: با افزايش زندگي صنعتي و افزايش نياز به مسکن و تفريح، ويلا سازي، تغيير و تبديل اراضي کشاورزي به مناطق شهري و افت سطح آبهاي زيرزميني و آبياري اراضي با آبهاي شور موجبات فشار بر اراضي کشاورزي و خروج آنها از چرخه توليد را فراهم کرده است. به طوري که سهم سرانه هر ايراني از توليدات کشاورزي به 33.1 تن رسيده است و اين هشدار جدي براي تامين امنيت غذايي در آينده خواهد بود. وي از همه کارشناسان، مروجان و مسوولين دستگاه هاي اجرايي جهت برخورد با متعرضين به اراضي کشاورزي در چهارچوب قانون استمداد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]