واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دامداران آستانه ای با توجه به فصل گرما مراقب بیماری آبله گاوی باشند رشت - ایرنا - رییس شبکه دامپزشکی آستانه اشرفیه با اشاره به آغاز فصل گرما و وجود حشرات زیاد به دامداران هشدار داد مراقب شیوع بیماری لمپی اسکین (آبله گاوی) باشند.
بیماری لمپی اسکین (آبله گاوی) یک نوع بیماری ویروسی است که تب، ریزش آب از چشم ها، افزایش ترشحات بینی و حلق، بی اشتهایی، کاهش تولید شیر و ظهور ندول های جلدی و ضایعات پوستی به شکل برجستگی های دانه مانند از علایم اصلی ابتلای دام به آن است که گاهی تمامی بدن دام را نیز می پوشاند.
این بیماری که زمانی محدود به کشورهای افریقایی بوده و در سال های اخیر وارد کشورمان شده درمان ندارد و گاو و گوساله ها را در تمامی سنین درگیر می کند، ممکن است باعث تلفات زیادی شود و با توجه به اینکه پشه و مگس در انتقال آن به شکل مکانیکی نقش مهمی دارند، کنترل این حشرات از طریق سم پاشی و سایر اقدامات برای بهسازی محیط دامداری در پیشگیری از بیماری لمپی اسکین موثر خواهد بود.
محمد رضا طالشی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این خصوص بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون هفت هزار و 500 راس دام در این شهرستان علیه بیماری آبله گاوی واکسینه شده اند.
وی با بیان اینکه اجرای طرح پیشگیری از بیماری لمپی اسکین (آبله گاوی) در این شهرستان ادامه دارد، تصریح کرد: هم اکنون این بیماری در این شهرستان تحت کنترل و پیشگیری قرار دارد.
وی اظهار کرد: وجود دامداری های سنتی ، عدم رعایت مسائل قرنطینه ای در ورود و خروج دام ها، رها سازی دام ها در محیط های طبیعی، عدم مدیریت مناسب بهداشتی در دامداری ها از جمله عوامل موثری هستند که در بروز این بیماری نقش مهمی دارند.
طالشی یادآور شد: بیماری لمپی اسکین از اوایل سال گذشته جمعیت دامی کشور را در استان های مختلف از جمله بخش هایی از گیلان را تهدید کرده است.
وی گفت: سال گذشته نیز با شناسایی کانون این بیماری در شهرستان 9هزار و 974 راس دام در منطقه واکسینه شدند.
وی همچنین کاهش تولید و مرگ و میر دام را از خطرات مهم این بیماری ویروسی عنوان کرد و افزود: با توجه به فرارسیدن فصل گرما و شدت وجود حشرات و احتمال افزایش انتقال و بروز این بیماری ،سم پاشی جایگاه های نگهداری دام از سوی دامداران می تواند نقش بسیار موثری در پیشگیری و کنترل بیماری لمپی اسکین داشته باشد.
وی رها سازی نکردن دام در فضاهای آزاد را از دیگر راههای پیشگیری از این بیماری دانست و یادآور شد: از تمامی دامداران درخواست می شود تا مسائل بهداشتی را در سطح دامداری های خود با جدیت رعایت کنند و در صورت مشاهده هرگونه علائم این بیماری در دام های خود به دامپزشکی شهرستان اطلاع رسانی کنند.
به گفته طالشی هم اکنون بیش از 16 هزار راس دام بومی و دورگه در این شهرستان وجود دارد.
وی افزود: همچنین هفت دامداری صنعتی، بیش از 100 دامداری سنتی ، 24 واحد مرغداری گوشتی ، دو واحد مرغ مادر ، دو واحد جوجه کشی ،یک کشتارگاه صنعتی طیور ، 12 واحد استخر پرورش ماهی در این شهرستان فعالیت دارند.
طالشی گفت: سه کارگاه بسته بندی فرآوردها های خام دامی و 173 مرکز عرضه شامل قصابی، مرغ فروشی، سوپر پروتئینی ، فروشگاه های زنجیره ای نیز در این شهرستان فعالیت دارند.
وی با تاکید بر نظارت هرچه بهتر از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی اظهار داشت: به منظور پیشگیری از هرگونه بیماری مشترک انسان و دام و رعایت مسائل بهداشتی نظارت و بازدید از مراکز عرضه محصولات خام دامی در این شهرستان با جدیت توسط شبکه دامپزشکی دنبال می شود.
وی تصریح کرد: بیش از 800 مورد بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد که سیاه زخم ، سل، آنفلونزای پرندگان، تب مالت، هاری و ... از مهمترین آنها به شمار می روند.
شهرستان آستانه اشرفیه در شرق گیلان قرار دارد.ک/3
7287/ 6158
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]