واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر علوم: نقش دیپلماسی قطبهای علمی مغفول مانده است اصفهان- ایرنا- معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از مهمترین نقشهای قطبهای علمی کشور، دیپلماسی علمی که این مهم ازسالهای گذشته تاکنون مغفول مانده است.
به گزارش ایرنا، دکتر وحید احمدی روز چهارشنبه در آیین آغاز بکار سومین همایش سراسری قطبهای علمی در دانشگاه اصفهان بر ضرورت توجه به نقش دیپلماسی علمی در دوره جدید و چهارم فعالیت این قطبها و برنامه ششم توسعه تاکید کرد و افزود : مغفول ماندن این نقش یکی از چالشهای حوزه علم و فناوری کشور است .
وی با بیان اینکه جامعه قطبهای علمی قویترین مجموعه علمی کشور گفت : اکنون درپایان دوره سوم و آغاز دوره چهارم فعالیت این قطبها قرار داریم و در این دوره رویکرد به عرصه بین المللی در ماموریتهای جدید قطب های علمی مورد توجه قرار دارد.
احمدی با اشاره به اینکه از این جامعه نخبه انتظاراتی خاص وجود دارد ، افزود: لازم است با بررسی علمی عمیق و با بکارگیری مفاهیم، نگرشها و مدیریت نو ، نقشها و برنامه های قطب های علمی در جهت توسعه پایدار کشور تعریف و تبیین شود.
معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به فعالیت نهادها و مراکز متعدد در حوزه علوم و فناوری برضرورت مرزبندی مشخصی بین قطب های علمی، پژوهشکده ها، انجمن های علمی، بنیاد نخبگان و فرهنگستان ها تاکید کرد .
احمدی با تاکید بر استفاده حداکثری از توان قطبهای علمی در راستای اهداف کلان نظام جمهوری اسلامی ایران و حل چالش های عمده کشور اظهار کرد: دو امر اساسی باید توسط قطب ها در زمان حاضر صورت گیرد.
وی این دو موضوع را نقش آفرینی در ارائه برنامه های عملیاتی و راهبردی سیاست های کلی علمی و فناوری و تدوین ماموریت های برنامه ششم توسعه و جایگاه علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان عنوان کرد.
معاون وزیر علوم همچنین با اشاره به فعالیت یک هزار مرکز پژوهشی، یک هزار نشریه علمی، بیش از 150 انجمن علمی، 154 قطب علمی ، 115 دانشگاه دولتی، بیش از 150 مرکز رشد و 36 پارک علم و فناوری در کشور گفت: نقش آفرینان این منظومه علمی کشور باید بتوانند باهم هم افزایی داشته باشند.
دبیر شورای قطب های علمی کشور نیز در این همایش گفت: حرکت به سمت دانش نو، ایجاد نظریه های تازه ، نقد نظریه های گذشته و صرفه جویی در منابع از ویژگی های قطب های علمی است و
و در اسناد بالادستی از قطب های علمی به عنوان مرجعیت علمی در توسعه مرزهای دانش یاد شده است.
وی سیاست های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره قطبهای علمی را تشویقی و حمایتی عنوان و اظهار کرد: این حمایت ها شامل فراهم کردن زیرساخت ها، اعطای مجوزهای خاص وبرگزاری دوره های مختلف است.
شریفی برقراری ارتباط معاونت پژوهشی وزارت علوم با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت را دو اتفاف جدید و مهم در قطبهای علمی کشور ذکر و
اظهار امیدواری کرد که این ارتباط بتواند زمینه تحول و رشد هرچه بیشتر قطبهای علمی را تضمین کند .
دبیر شورای قطبهای علمی کشور اصافه کرد : بر این اساس مقرر شده که وزارت صنعت از پایان نامه ها و توانایی استادان و دانشجویان فعال در قطب های علمی بشکل ویژه حمایت کند.
سومین همایش سراسری قطب های علمی روز چهارشنبه با حضور مدیران 154 قطب علمی به همراه مسئولان ارشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و اعضای کمیسیون های تخصصی شورای قطب های در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
در این همایش یک روزه که با هدف هم افزایی و بهره گیری از توانمندیهای قطب های علمی در حل چالشهای عمده و رفع نیازهای اساسی کشور برگزار شد شش قطب برگزیده کشوری به معرفی دستاوردهای خود پرداختند و همزمان نمایشگاهی از دستاوردهای قطبهای علمی دانشگاههای اصفهان بر پا شد .
قطبهای علمی با ساختاری فرا دانشگاهی از سال 1379 با رویکرد برنامه محور، ترویج فعالیت های علمی گروهی ، ایجاد محیط پویا در بین دانشجویان و تخصصی کردن فعالیت های علمی ذیر نظر وزارت علوم شکل گرفت.
این قطبها در پنج گروه اصلی فنی و مهندسی، علوم انسانی و هنر، علوم پایه، کشاورزی و دامپزشکی دسته بندی می شود و دوره فعالیت هریک پنج سال و متناسب با برنامه های توسعه است.
/ 6022 پ/3011/ 1339
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]