واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اعتماد در یک نگاه- سه شنبه بیست و دوم اردیبهشت تهران- ایرنا- روزنامه اعتماد در شماره روز سه شنبه به بازتاب عنوان های «پیشگویی چپ و راست» و «یار دیرین مام جلال در تهران » پرداخت.
این روزنامه تیتر یک را با موضوع پیشگویی چپ و راست، انتخاب کرد و نوشت: انتخابات و صندوق رای در ایران همیشه «دکمه تغییر» آمران و عاملان در پست های انتخابی بوده است. کارکردش همین است: عده ای را در سیاست و قدرت، صاحب خانه می کند و جماعتی را خلع ید. خانه ملت از این دسته و قصه خارج نیست. پارلمان ایران حداقل در این سه دهه هم مستاجر اصلاح طلب داشته و هم اصولگرا. عصری خانه چپ ها بوده و عصری دیگر پذیرای راست ها. یک روز اصلاح طلبان در این خانه سرمشق سیاست می نوشتند و روزی دیگر اصولگرایان تمرین سیاست کرده اند. «پارلمان و دولت» که نه، «قدرت و سیاست» در ایران امروز و از سه دهه گذشته، هر هشت سال یک بار از راست به چپ یا چپ به راست می چرخد و دست به دست می شود. هر هشت سال یک بار بخت یک جناح باز می شود و همزمان عصر عسرت و فصل خزان جناحی دیگر شروع می شود. این چرخش در قدرت و سیاست و دست به دست و این صاحبخانه شدن و بی خانمان شدن قوم سیاستمدار شاهد مثالی دارد به قطر کتاب تاریخ سیاست ورزی درپارلمان ایران معاصر. با تورق کتاب تاریخی پارلمان و رصد پیش بینی اهالی سیاست از جناح های سیاسی شاید بتوان راه حلی و پاسخی برای این معما و این 2 سوال پیدا کرد که با پایان عصر اصولگرایی و آغاز عصر اعتدال، انتخابات مجلس دهم چه اقطابی خواهد داشت و ترکیبش چگونه خواهد بود؟
روزنامه اعتماد با انعکاس عنوان یار دیرین مام جلال در تهران، آورد: تهران امروز میزبان فواد معصوم هورامی، رییس جمهور عراق است: مردی از تبار کردهای عراقی که برای نخستین بار پس از تکیه دادن بر کرسی ریاست جمهوری کشورش در دومین روز از مرداد ماه سال گذشته، به ایران سفر می کند. سفر رییس جمهور ٧٧ ساله عراق به تهران در ادامه زنجیره دیدارهایی که مقام های این کشور در چند ماه گذشته و پس از خانه تکانی سیاسی در این کشور به ایران داشتند، صورت می گیرد. فواد معصوم در زمره سیاستمداران عراقی است که در جابه جایی های سیاسی سال ٩٣ در عراق موفق شد با کسب ٢١١ رای موافق از مجموع ٢٦٩ رای نمایندگان مجلس عراق، بیشترین حمایت سیاسی را احراز کرده و بر کرسی ریاست جمهوری کشوری که هنوز با چالش های امنیتی و سیاسی و قومیتی دست و پنجه نرم می کند، تکیه بزند. وابستگی سیاسی او به حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق به رهبری جلال طالبانی بازمی گردد و نامزد ائتلاف کردها در کارزار سیاسی عراق است.
این روزنامه با انتشار موضوع شعر ناب و صدای ناب در یک قاب، نوشت: یکشنبه شب، «هوشنگ ابتهاج» و «محمدرضا شجریان» بعد از سال ها در یک قاب قرار گرفتند: کنار هم. آمده بودند برای بزرگداشتِ «عبدالوهاب شهیدی» - خواننده و نوازنده عود- در سلسسله شب های بخارا. «علی دهباشی» برنامه را ترتیب داده بود برای بزرگداشت خواننده ای که درست ٣٦ سال است که نخوانده، برای نوازنده ای که ٣٦ سال است نتوانسته بنوازد و حالادر ٩٣ سالگی، تمامِ بزرگان موسیقی آمده بودند برای پاسداشت فعالیت هایی که برای همیشه در تاریخ موسیقی ایران خواهد ماند. «سایه» بود و شجریان و البته جای یار سوم خالی: محمدرضا لطفی، سال گذشته همین روزها بود که در بهت و ناباوری درگذشت. هوشنگِ ظریف و حسن ناهید هم آمده بودند و خیلی های دیگر.
یار لاریجانی رقیب باهنر می شود، تیتر دیگر روزنامه اعتماد است. محمد رضا باهنر اما روی صندلی ای نشسته که شاید حفظش برای او در سال آخر مجلس نهم بیش از گذشته زحمت و دردسر داشته باشد. یک سال پیش و با رای ضعیف رهروانی ها در جلسه داخلی شان به باهنر، او حتی تا آستانه حذف از لیست نامزدهای نهایی هم پیش رفت. آن زمان در رای گیری داخل فراکسیون، غلامرضا تاجگردون به عنوان رقیب باهنر اعلام کاندیداتوری کرد و در نهایت رای آنها در عدد ٦٠ با یکدیگر برابر شد. نهایتا تنها کنار کشیدن تاجگردون از ادامه مسیر رقابت بود که باعث شد تا باهنر به عنوان نامزد فراکسیون رهروان برای نایب رییسی مجلس به صحن علنی معرفی شود. نمایش او در آنجا هم البته چندان امیدوار کننده نبود. تنها اختلاف ١٠ رای باعث شد تا باهنر بتواند الیاس نادران را پشت سر بگذراد و صندلی خود را در هیات رییسه حفظ کند. آن سابقه و البته نفوذ بیشتر کاظم جلالی در فراکسیون رهروان به نسبت غلامرضا تاجگردون می تواند بارقه های یک رقابت سخت تر را برای محمدرضا باهنر پدید بیاورد.
این روزنامه با انتخاب موضوع اوین زندان نمی ماند، نوشت: مجتبی عبداللهی، معاون خدمات شهرداری تهران که در اصل باید از زمان شروع طرح تبدیل زندان اوین به بوستان، مسوولیت اجرای آن را برعهده داشته باشد و کارها در زیر مجموعه معاونت او انجام شود، درمورد این طرح به «اعتماد» می گوید: این کار، کار بزرگی است و احتیاج به مطالعه و طراحی دارد. آنچه مسلم است این است که ساختمان های این زندان باید به مراکز فرهنگی و تفریحی و... تبدیل شود و مابقی آن به کاربری هایی مانند فضاهای سبز و تفریحی روباز. وی با تاکید براینکه هنوز نمی توان در مورد نحوه اجرا یا هزینه یا زمان مورد نیاز انجام این تبدیل صحبت کرد، گفت: با تمام این تفاصیل ما آماده ایم تا مطابق دستور شهردار تهران، در راستای تبدیل زندان اوین به کاربری های تفریحی، گردشگری و فضای سبز هر اقدامی که لازم باشد را انجام دهیم تا مردم تهران بیش از پیش از نعمت فضای سبز و بوستان و مراکز تفریحی بهره مند شوند.
گروه اطلاع رسانی**9348**9131
22/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]