تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):همانا سعادتمند(به معنای) کامل و حقیقی کسی است که امام علی(ع) را در دور...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830755856




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- صیقل روح در آیینه اعتکاف


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صیقل روح در آیینه اعتکاف مشهد -ایرنا - سلام بر رجب، ماه سجده کنندگان و استغفار کنندگان، ماه باران مهر و عطوفت پروردگار بر بندگانش...


اعتکاف در شرع اسلام، اقامت سه روزه در مکانی مقدس همراه با روزه داری و عبادت به منظور تقرب جستن به خداوند متعال است؛ آنان که معتکف می شوند ذکرشان بر سجاده مهر چون نسیم فرح بخش روحشان را نوازش می دهد و به قلب فسرده اشان طراوت می بخشد.
رجب ماه استغفار گناهکاران و مجالی است برای آنان که در کشاکش مشکلات و غفلت ها، تنها یاد معشوق و باران اشک بر سجاده بندگی در آیین اعتکاف، زنگار را از روحشان می زداید و اطمینان و آرامش را به قلبشان بازمی گرداند.
معتکفان کوی دوست در کنج عزلت، از پیچ و خم های زندگی مادی رها می شوند و از علایق دنیوی دست می کشند و تنها سر بر سجاده عشق، رحمت و مغفرت ایزدی طلب می کنند تا از مسیر الهی منحرف نشوند.
*روزهایی که از همیشه به خدا نزدیک تری
بالاخره به مراد دلم رسیدم، بچه ها توانستند کارت شرکت در مراسم اعتکاف مسجد گوهرشاد را برایم بگیرند؛ از یک ماه قبل شور و شوق شرکت در اعتکاف را داشتم که خدا رو شکر توفیق معتکف شدن در کنار آقا نصیبم شد و عصر روز 12 رجب به حرم آقا وارد شدم.
هیچ وقت تا به حال با پتو و ساک به زیارت آقا نیامده بودم، حال مسافری خسته از راه دور را داشتم که اینک به مقصد رسیده و برای دیدن دوست لحظه شماری می کند. دلهره داشتم بنابراین قبل از اینکه به همراه رفقا به مسجد گوهرشاد برویم، رو به ضریح منورش کردم و از او طلب داشتن اعتکاف خوبی را کردم. ایمان داشتم که آقا رویم را زمین نمی اندازد.
پس از زیارت آقا به اتفاق دوستان به سمت مسجد گوهرشاد رفتیم، در مقابل در ورودی صفی از مردان و زنان منتظر کنترل کارت و وسایل شان بودند تا به سرعت در گوشه ای از مسجد جایی برای خود پیدا کنند و برای سه روز اعتکاف مستقر شوند.
وضعیت صف معتکفین برای دیگر زائرین سوال برانگیز بود، از ما می پرسیدند کجا می روید؟ اعتکاف است؟ می شود ما هم بیاییم. ما هم توضیح می دادیم که باید کارت داشته باشید. این کلمه را که به یکی از زائرین گفتم در دلم احساس خوبی نداشتم، یک آن احساس برتری جویی نسبت به سوال کننده به من دست داد که از آن شرمگین شدم.
به داخل مسجد رفتیم و هر کدام از ما جایی برای خود برگزیدیم، کم کم جمعیت معتکفین بخشی از فضای مسجد را پر کردند. برای هر شخص جز به اندازه جای قبر فضایی خالی نماند. آنان که پتو به دست دنبال جا می گشتند توسط کسانی که اندکی فضایی خالی در محل استقرارشان داشتند، فراخوانده می شدند تا جاگیر شوند.
شب عید بود و همه حرم چراغانی شده بود، اولین شب اعتکاف را در فضایی کاملا شاد و پر از نور و سرور آغاز کردیم، خدام بین بچه های معتکف شیرینی و شکلات توزیع کردند.
قیافه های آدم های اطرافمان در مسجد ناآشنا و متفاوت بود، برخی عبا پوشیده بودند و به نظر ایرانی نمی رسیدند. برخی چفیه بر گردن آویزان کرده بودند که فضا را کاملا متفاوت می کرد.
هنگام سحر، برخی سحری آورده بودند و به ما تعارف کردند، در این لحظه بود که احساس کردم که به لحظه ملکوتی آغاز اعتکاف نزدیک می شوم. خدام سحری روز اول را بین معتکفین توزیع کردند و همه ما از غذای حضرت که همیشه آرزویش را داشتیم متنعم شدیم و سپس قدری خوابیدم.
روز اول اعتکاف زمانی برایم شروع شد که بعد از سحر و قرائت نماز صبح خوابیده بودیم و من با صدای بلند گویی که در حال مهیا سازی جمعیت برای شنیدن سخنان اولیه و احکام اعتکاف بود، بیدار شدم، اینجا بود که اولین شوک به من وارد شد زیرا اکثر اطرافیانم را در حال عبادت دیدم لذا خجالت زده برخاستم و خود را به حوض وسط صحن رساندم و وضو گرفتم. از طعنه ها هراس داشتم اما برخلاف انتظارم هیچ کس مرا به تمسخر نگرفت. من هم بطور طبیعی کنار رفقا نشستم.
پس از اقامه نماز صبح، احکام اعتکاف قرائت شد، بیان احکام اعتکاف من را به یاد احکام حج می انداخت که نرفته اما شنیده بودم و فهمیدم که خروج غیرضروری از مسجد، عطرزدن و نگاه کردن در آیینه و ... در بجا آوردن اعتکاف ایجاد اشکال می کند.
کم کم خودم در بین معتکفین آزاد یافتم، طلبه ها را می دیدم که حلقه های چند نفری درس و بحث شان را به اعتکاف آورده بودند؛ دانشجویان معتکف را از کتابهایی که در اطرافشان پهن شده بود، می توانستی بشناسی، برخی نیز مدام در حال اقامه نمازهای مستحبی بودند و در بین نمازها سوره هایی از قرآن را می خواندند، انگار دیگر فرصتی بهتر از این برای جبران غفلت های گذشته پیدا نمی کردند.
برخی معتکفین افزون بر روزه جسم، روزه سکوت هم گرفته بودند، در گوشه ای فرو رفته و مدام ذکر می گفتند و تسبیح می چرخاندند. عده ای ختم کامل قرآن برداشته بودند و از خواندن آن خسته نمی شدند، برخی هم مثل من و رفقا گاهی مشغول نماز و قرآن خواندن می شدند و گاهی با دوستان به گفت و گو می نشستند.
خادمین حضرت رضا (ع) چون خدمتگزارانی خستگی ناپذیر در تدارک سحر و افطار بودند.
آنچه جمع معتکفین جمع ما را برجسته می کرد، حضور اکثریت جوانان از 14 سال تا 35 سال بود که ساعات بیشتری را به مطالعه و عبادت می گذراندند و کمتر می خوابیدند.
حضور روحانیون با حال و اهل علم غنیمتی برای اعتکاف بود، برخی سخنران ها صبح ها و عصر روزهای اعتکاف بودند و برخی خود معتکف شده بودند و با حرفهایشان معتکفین را سیراب از معرفت می کردند.
آنان برای پاسخ به تمام سوالات معتکفین حاضر و آماده بودند و اشتیاقی وصف ناپذیر از خود نشان می دادند.
احساس می کردم روحانیون را بیشتر از گذشته دوست دارم، توصیف هایشان از سیره عملی ائمه اطهار (ع) و نبی اکرم (ص) اشک معرفت را بر چشمان معتکفان جاری می ساخت، اندرزهایشان بر دل می نشست و معتکفین را به فکر فرو می برد.
حال که با معتکفین ساعاتی را کنار هم گذرانده بودیم کم کم همه آنان را از دوستان خود می دانستم، در لحظاتی که از دعا و نیایش فارغ می گشتم با آنان به گفت و گو می نشستم، از شهرشان و شغلشان می پرسیدم و از اینکه چرا به اعتکاف آمده اند و یا اینکه چه حالی در این مکان دارند.
در شب دوم اعتکاف ، ساعات اعتکاف انگار به سرعت می گذشت، اینک فضای مسجد گوهرشاد برای معتکفین به خانه ای آرام و لذت بخش تبدیل شده بود و همه مانند اعضای یک خانواده در کنار هم شاد و مسرور بودند.
ساعتی پس از اقامه نماز ظهر و عصر صدای گروههای دسته جمعی که مناجات حضرت امیر(ع) یا دعای ابوحمزه ثمالی و مناجات خمس عشر را زمزمه می کردند، فضا را آکنده از معنویت می کرد. اگر بر خواب خود غلبه می کردی می توانستی نماز شب خوانهای جمع را هم که در یک دست تسبیح داشتند و دست دیگری را به سوی آسمان بلند کرده بودند را ببینی که چگونه دلهایشان صیقلی شده و از آیینه اعتکاف منعکس می شود.
روزه در روز سوم اعتکاف برای کسانی که دو روز اول را به نیت معتکف شدن روزه گرفته بودند، واجب می شد و از نماز ظهر باید آماده می شدی تا عبادتی معروف به اعمال "ام داوود" را به انجام برسانی، اعمالی که بخش اعظم آن را قرائت سوره هایی از قرآن مجید و بخش دیگر قرائت دسته جمعی یک دعای پرمحتوا بود.
دعای معروف ام داوود در روز آخر اعتکاف دل همه معتکفین را آب کرد و صدای ناله و گریه اشان فضای مسجد را دگرگون ساخت. ختم اعتکاف به قرائت این دعا، اقامه نماز مغرب و عشا و افطار بود. اینک باید مهیای بازگشت به خانه و شهر و زندگی می شدی.
صحنه های وداع معتکفین با این مراسم دیدنی بود، دل کندن از این فضا دشوار به نظر می رسید. کاش زمان متوقف می شد و از دوستانی که سه روز و سه شب را با عطوفت در کنار هم زندگی کرده بودیم، جدا نمی شدیم. ما سه روز را در فضایی سراسر معنوی حضور خدا را حس کرده بودیم و اکنون واهمه داشتیم که اگر به دنیای مادی بازگردیم و گرفتار لغزش ها و گناهان شویم ، افسوس ... .
*حضور 80 هزار معتکف در مساجد خراسان رضوی و 200 معتکف در حرم مطهر رضوی
به گفته مسوولان دست اندرکار در خراسان رضوی در مراسم اعتکاف امسال در مسجد گوهرشاد حرم مطهر رضوی و سایر مساجد استان 80 هزار و 200 نفر معتکف می شوند.
معاون اماکن متبرکه و امور زائران آستان قدس رضوی در این باره گفت: در مراسم اعتکاف ماه رجب المرجب امسال در مسجد جامع گوهرشاد مشهد 200 نفر مرد شرکت کرده و از فیض معنوی این آیین برخوردار می شوند.
سید خلیل منبتی بیان کرد: امسال برای شرکت در مراسم معنوی اعتکاف مسجد گوهرشاد 12 هزار نفر از سراسر کشور ثبت نام کرده اند که از این تعداد 200 نفر برگزیده شدند.
وی دلیل کاهش شمار شرکت کنندگان در مراسم اعتکاف مسجد گوهرشاد را انجام عملیات ساختمانی و استحکام بنای مسجد عنوان کرد و گفت : مراسم اعتکاف حرم مطهر رضوی یک نمونه ایده آل از اعتکاف در سطح کشور به لحاظ معنوی و فرهنگی است و خدمات متنوعی نیز به معتکفان ارائه می شود و همگان از حق مساوی برای شرکت در این مراسم برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه سال گذشته مراسم معنوی اعتکاف با حضور 2500 نفر در مسجد گوهرشاد حرم مطهر رضوی برگزار شد، افزود: اسامی برگزیدگان از طریق پورتال جامع آستان قدس رضوی به آدرس www.aqr.ir اعلام شد و متقاضیان حداکثر تا دوم اردیبهشت ماه جاری نسبت به تکمیل فرم مربوطه و ثبت نام قطعی خود اقدام کردند.
مسوول امور مساجد اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی نیز در این باره گفت: در مراسم اعتکاف امسال 620 مسجد در استان برای پذیرش معتکفین اعلام آمادگی کردند که از این تعداد 170 مسجد در مشهد است .
حجت الاسلام حسینعلی رحمتی افزود: در مساجد خراسان رضوی 60 هزار نفر و در مساجد مشهد 20 هزار نفر برای شرکت در مراسم اعتکاف ثبت نام کردند.
وی یادآور شد: پارسال 52 هزار نفر در 535 باب مسجد استان خراسان رضوی در مراسم اعتکاف شرکت کردند که شمار شرکت کنندگان امسال در مراسم اعتکاف در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است.
آری، آفتاب عالم تاب رجب گرمابخش دلهای مومنین و مهتابش نوازشگر دیدگان نجواکنندگان و ستاره‏ های آسمانش، آیات تفکر و تأمل است، باشد تا این ماه را چونان فرصتی طلایی غنیمت بشماریم و در حفظ حرمت و بهره ‏مندی از آن کوشا باشیم.
7489 / 1596



14/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن