واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازیگر افغان: روح تعالی فرهنگ در سینمای ایران موج می زند تهران-ایرنا - بازیگر افغانستانی حاضر در بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر با بیان آنکه سینمای ایران به دلیل کیفیت و زبان عمیق تصویری خود در جهان با اقبال شایانی رو به رو شده گفت: به دلیل گستره زبان فارسی این هنر می تواند در تاجیکستان و افغانستان به عنوان کشورهای فارسی زبان به ترویج روح متعالی فرهنگ در زندگی انسان ها کمک کند.
ملالی زکریا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سینمایی ایرنا، با تایید این مساله که سینمای ایران در منطقه و قاره آسیا از نظر کیفیت و محتوا در اوج قرار دارد افزود: در حقیقت بسیاری از مردم کشورهای جهان، از طریق دریچه دوربین آثار سینمایی هنرمندان ایران با فرهنگ، زندگی و نوع روابط انسانی میان ایرانیان آشنا شده اند.
وی ادامه داد: بازتاب واقعی زندگی انسان ها با تمام فراز و فرودهای خود در حقیقت جزو جدایی ناپذیر از موضوعات سینمای اجتماعی ایران هستند و حتی این مساله را می توان در آثار مشترک این سینما با دیگر کشورها مشاهده کرد؛ چرا که دغدغه، نیازمندی و مطالبات انسان ها از زندگی نه وابسته به رنگ و نژاد و فرهنگ است و نه به زبان و نحوه ارتباطات انسان ها در جهان بستگی دارد.
زکریا، که با فیلم آرمان شهر در بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر حضور دارد، با اشاره به این مساله که این اثر سینمایی خود نمونه ای برای اثبات این ادعا است، گفت: این فیلم محصول مشترک ایران، افغانستان و اسکاتلند است و فیلمنامه آن را امیر آقایی به رشته تحریر درآورده است؛ اما من به عنوان یک شهروند افغان که در این فیلم حضور دارم با قدرت می گویم که این اثر دارای زبانی جهانی است چرا که از اصل ارتباط انسان ها و روح حاکم در خلقیات و روابط انسانی در تعاملات اجتماعی حرف می زند.
این بازیگر افغانستانی، سینما را جذاب ترین هنر در قرن جاری برای عموم مخاطبان جهان دانست و تصریح کرد: وقتی تصویر و جادوی آن را در برابر مخاطب به مشاهده می نشینیم به وضوح متوجه می شویم که در بازه زمانی 90 تا 100 دقیقه می توانیم از طریق یک اثر سینمایی عمیق ترین حرف ها و پیچیده ترین روابط فرهنگی و انسانی را با هر نوع مخاطبی فارغ از نوع فرهنگ و زبان او به اشتراک بگذاریم و این توفیقی است که سینمای ایران و سینماگران آن به خوبی به آن دست یافته اند.
وی همچنین با اشاره به گستردگی زبان فارسی در کشورهای منطقه، تولید این دست از آثار را بهانه ای برای برقراری عمیق ترین ارتباطات با فارسی زبانان جهان و کشورهایی چون افغانستان و تاجیکستان و ایران دانست و یادآور شد: هنر در هر سطحی دارای دو لایه ظاهری و باطنی آن است و به دلیل نگاه عمیق فرهنگی موجود در شرق، سینمای ایران علاوه بر قدرت لایه ظاهری در باطن نیز توانایی تسخیر روح، احساسات و عاطفه تمامی انسان ها را دارد و از طریق این کلید می تواند با هر زبان و فرهنگی ارتباط برقرار کند.
بازیگر فیلم آرمان شهر با اشاره به موفقیت های سینمای ایران در جهان گفت: منتقدان و کارشناسان بین المللی لطفی به سینمای ایران ندارند و وقتی در برابر کیفیت، عظمت و قدرت تصویر فیلم های ایرانی قرار می گیرند؛ چاره ای جز تحسین آن در مجامع بین الملی ندارد و هنر سینمای ایران با این کلید موفقیت می تواند تاثیرگذاری بالایی در جریان سازی فرهنگی جهان داشته باشد.
بخش بین الملل سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر از 5 ادریبهشت در پردیس سینمایی ملت آغاز و تا 12 ادریبهشت ادامه خواهد داشت.
در این دوره از جشنواره 42 فیلم در سه بخش سینمای سعادت ( فیلم های سینمایی جهان)، جلوه گاه شرق (فیلم های کشورهای اسلامی و منطقه) و هنر و تجربه رقابت می کنند.
فراهنگ**9266**1027
09/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]