واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی ایلام با حضور معاون وزیر صنعت ایلام- ایرنا- مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی استان ایلام روز چهارشنبه در نشستی با حضور معاون امور صنایع و اقتصادی وزیر صنعت، معدن و تجارت، بررسی و راهکارهای لازم ارائه شد.
به گزارش ایرنا، 64 واحد تولیدی و صنعتی استان ایلام راکد و غیرفعال بوده و با مشکل پرداخت اقساط و بدهی های بانکی مواجه هستند.
این واحدها به دلایل مختلفی از جمله افزایش جرایم دیرکرد و سودهای بانکی، مستهلک و فرسوده شدن تجهیزات و ماشین آلات، نوسان نرخ ارز در سالهای گذشته، واردات بی رویه و نبود سرمایه در گردش با مشکل جدی مواجه شده اند.
معاون امور صنایع و اقتصادی وزیر صنعت، معدن و تجارت در باره رفع مشکلات این واحدها گفت: عملیات اجرایی و حقوقی بانکهای عامل برای واحدهای تولیدی و صنعتی مشکل دار استان ایلام متوقف می شود.
محسن صالحی نیا افزود: این عملیات به مدت شش ماه و به منظور تعیین تکلیف واحدهای تولیدی و صنعتی مشکل دار متوقف خواهد شد.
وی ادامه داد: باید در مدت یک ماه فهرست طرح ها و واحدهای تولیدی مشکل دار این استان برای طرح در کارگروه وزارت صنعت، معدن و تجارت به تفکیک نوع و میزان بدهی تهیه شود.
وی اظهار کرد: امکان بازگشت برخی از واحدهای تولیدی راکد استان با روش های معمول شدنی نیست و به شرایط خاص و تغییر ساختارها نیاز دارد.
وی با بیان اینکه از دو محل اعتبارهای مدیریت بحران و منابع هدفمندی یارانه ها امکان کمک به واحدهای مشکل دار وجود دارد، گفت: در کارگروه مربوطه، منابع کمک به تعیین تکلیف هر یک از واحدها برای بازگشت به چرخه تولید مشخص خواهد شد.
استاندار ایلام نیز در این نشست گفت: رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان منجر به ایجاد سه هزار شغل خواهد شد.
محمدرضا مروارید افزود: متاسفانه مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی راکد استان در سال های گذشته پیچیده شده و امکان رفع مشکلات سخت تر شده است.
وی ادامه داد: پیگیری های فراوانی در این زمینه از طرف استانداری، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، مسوولان سازمان صنعت، معدن و تجارت انجام شده است.
وی اظهار کرد: طرح موضوع در سفر ریاست جمهوری و همچنین معاون اول رییس جمهوری به تشکیل این نشست با حضور این هیات که از تصمیم گیرندگان اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند، منجر شد.
وی تاکید کرد: در صورت به نتیجه رسیدن مصوبات این نشست، 50 تا 60 درصد مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی استان برطرف خواهد شد.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: هماهنگی، همدلی و همبستگی برای توسعه و پیشرفت استان شکل گرفته است.
عمران علیمحمدی افزود: تجربه سالهای گذشته نشان داده است که تنها با همراهی و همدلی امکان توسعه و پیشرفت استان وجود دارد.
وی از مدیران عامل بانکها خواست: نگاه خود به مقوله تولید را تغییر دهند و به توسعه و اشتغال استان کمک کنند.
دیگر نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: حمایت از تولید و کمک به رفع مشکلات واحدهای صنعتی استان باید در دستور کار مدیران بانکها قرار گیرد.
احمد شوهانی افزود: بانکهای عامل باید با توجه به اینکه قانون رفع موانع تولید در مجلس به تصویب رسیده است از فشار بر واحدهای تولیدی و صنعتی مشکل دار کم کنند.
وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی نیز آمادگی دارد قوانین لازم در زمینه رفع موانع تولید را مصوب و گره های قانونی در این زمینه را رفع کند.
رییس سازمان معدن، صنعت و تجارت ایلام گفت: 64 واحد صنعتی این استان تعطیل بوده و با مشکل مواجه هستند.
یارالله نصیری افزود: اصل بدهی این واحدها 220 میلیارد ریال است که در طول سالهای گذشته به 600 میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: 25 معدن نیز بدلیل عدم استخراج با ظرفیت واقعی و نبود تقاضا توان پرداخت بدهی و دیون دولتی را ندارند.
وی اظهار کرد: بخشودگی جرایم و دیرکرد تسهیلات و تقسیط پنج ساله مجدد به رفع مشکلات واحدهای تولیدی کمک خواهد کرد.
وی بیان کرد: در بخش معادن نیز، محاسبه حقوق دولتی بر اساس استخراج واقعی از مصوبات این نشست است که به رفع مشکلات معادن استان کمک می کند.
6032/6034/1772
09/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]