تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819865090




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- خلیج فارس دیدارگاه تمدن های کهن جهان است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس پژوهشگاه مردم شناسی: خلیج فارس دیدارگاه تمدن های کهن جهان است تهران - ایرنا - رییس پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: خلیج فارس دیدارگاه تمدن های کهن جهان بوده و همزیستی فرهنگ ها و تمدن ها در این ناحیه ازدیرباز مشهود است.


به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا، علیرضا حسن زاده در همایش مردم شناسی خلیج فارس که همزمان با بزرگداشت روز ملی خلیج فارس در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد، افزود: در این نقطه از جهان (خلیج فارس) حضور تمدن هایی از جمله ایران زمین، بین النهرین و اسلامی مشاهده می شود که همگی در تعامل با یکدیگر بوده اند.
وی ادامه داد: برای نمونه آنچه از کوروش به عنوان نخستین منشور حقوق بشر جهان به جا مانده نشانگر همزیستی فرهنگ ها و تمدن های این ناحیه از قدیمی ترین زمان بوده است.
وی اضافه کرد: روز ملی خلیج فارس بدون شک معنای ویژه ای برای ایرانیان دارد، چرا که نماد هویت تاریخی ما است.

** انجام پنج طرح پژوهشی مشترک با میراث فرهنگی قشم
رییس اداره میراث فرهنگی منطقه آزاد قشم نیز با اشاره به پژوهش های انجام شده در جزیره قشم، تجربه همکاری با پژوهشکده مردم شناسی را بسیار ارزشمند دانست.
عبدالرضا دشتی زاده افزود: خلیج فارس با داشتن بیش از 30 جزیره که نیمی از آنها مسکونی است، موقعیت بسیار ویژه ای در منطقه دارد.
وی تصریح کرد: قشم به عنوان وسیع ترین جزیره خلیج فارس، با قرار گرفتن در آبراهه هرمز نقش مهمی در مبادلات فرهنگی در دوران باستان ایفا کرده است.
این باستان شناس، تداوم حضور ایرانیان در خلیج فارس را موضوعی مهم عنوان کرد و گفت: در کرانه های خلیج فارس از جمله کویت و امارات نیز همواره شاهد حضور ایرانیان در کاوش های باستان شناسی بوده ایم که کاوش های بزرگی بر روی آثار دوران هخامنشی، اشکانی و ساسانی انجام داده اند.
دشتی زاده افزود: در جزیره قشم نیز باستان شناسان ایرانی با کاوش های خود توانستند نخستین سایت پارینه سنگی را کشف و ثبت ملی کنند.
وی، حضور ایرانیان در خلیج فارس را از جنبه های مختلف مهم دانست و تصریح کرد: حضور ایرانیان در خلیج فارس کاملا پیوسته، قاطعانه و بدون جنگ و خونریزی بوده است و نشان از تبادلات فرهنگی موثر دارد.
وی ادامه داد: فرهنگ ایرانی در خلیج فارس زنده است و حتی زمانی که شاهد حضور خارجی ها در این منطقه هستیم، همواره قهرمانانی از جمله امام قلی خان و رییس علی دلواری زایش می یابند که در دفاع از این خطه تلاش می کنند.
وی با ابراز تأسف از اینکه پژوهش های مردم شناسی در مناطق دیگر خلیج فارس انجام نشده است، تصریح کرد: امیدوارم در آینده نزدیک در جزیره های دیگر خلیج فارس نظیر خارک نیز آیین های سنتی مستند نگاری شوند.
فراهنگ**7537**1569



09/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن